Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, recalcitrante Waalwijker aangehouden

Publicatiedatum: 28-8-2005 11:45:16

Zondagochtend heeft de politie een recalcitrante Waalwijker aangehouden op het Gele Rijders Plein. Op het plein was een grote groep mannen ruzie aan het maken, waar ook de Waalwijker bij betrokken was. De politie probeerde de groepen te scheiden, maar de Waalwijker zou niet hebben willen vertrekken en bleef recalcitrant. Toen hij opnieuw iemand zou zijn aangevallen, hebben de agenten hem aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren, twee baldadige jongens aangehouden

Publicatiedatum: 28-8-2005 11:44:56

Zaterdagavond zijn op het station in Dieren twee jongens aangehouden voor baldadigheid. Het tweetal, een 18-jarige jongen uit Dieren en een 15-jarige uit Velp, zouden op het station fietsen opzettelijk hebben omgegooid. Een getuige waarschuwde de politie en gaf het signalement van de jongens door. De agenten kon het tweetal even later aanhouden bij spoor 1. Ze hebben hun daad bekend. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt, waarna ze diezelfde avond nog op vrije voeten zijn gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, steward bijna aangereden door automobilist
Publicatiedatum: 28-8-2005 11:44:37

Een 17-jarige Arnhemse die zaterdagavond als steward werkzaam was op de Schepen van der Camerstraat in Arnhem heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Zij moest het verkeer regelen op de hoek van de Kronenburgersingel en de Schepen van der Camerstraat. Omstreeks kwart voor zeven kwam er een auto aanrijden die met opzet langs de afzetting zou zijn gereden en hierbij bijna de steward zou hebben aangereden. De Arnhemse kon een aanrijding voorkomen door op tijd aan de kant te springen, hierbij raakte zij lichtgewond aan haar been. De politie is op zoek naar deze automobilist en de bijrijder. Het zou gaan om twee mannen van tussen de 50 en 60 jaar oud met grijs haar. Zij zouden verderop in de wijk hun auto, vermoedelijk een zwarte Honda, hebben geparkeerd om vervolgens naar Vitesse-AZ te gaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, vijf winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 28-8-2005 11:43:54

De Arnhemse politie heeft zaterdag vijf winkeldieven aangehouden.
-In de winkelcentrum Kronenburg werd zaterdagochtend een 60-jarige vrouw uit Spankeren aangehouden op verdenking van diefstal. De vrouw zou bij meerdere winkels goederen ter waarde van ongeveer 140 euro hebben gestolen. De gestolen spullen, onder andere kledingstukken, zijn weer teruggegeven aan de winkels.

-In winkelcentrum Presikhaaf zijn 's middags twee Arnhemse vrouwen (25 en 23) aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal zou uit een supermarkt diverse goederen hebben gestolen. Ze zouden een tas gevuld met spullen uit de winkel hebben geprobeerd te smokkelen. De beveiliging had dit door en hield het tweetal aan. Na verhoor zijn beide vrouwen in het begin van de avond weer huiswaarts gekeerd.
-'s Middags werden in een warenhuis in het centrum van Arnhem twee vrouwen aangehouden. Het gaat twee vrouwen uit Olst van 25 en een 32 jaar oud. Het tweetal had gepoogd een tas vol met honderden euro's aan cosmetica weg te nemen. Tijdens het verhoor bleek dat de dames ook bij drogisterijen in de binnenstad cosmetica hadden gestolen. De politie trof in hun auto nog een volle tas aan. Tegen de vrouwen is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn die avond nog in vrijheid gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Heteren, aanhouding diefstal in winkel

Publicatiedatum: 28-8-2005 11:46:28

Een 33 jr. inwoner van Rheden is door de politie in Heteren aangehouden als verdachte van diefstal/verduistering uit de winkel in Heteren waar hij als uitzendkracht werkzaam was. Ander personeel van het winkelbedrijf had de man aangehouden omdat hij onder andere twee tandenborstels en twee hemden had weggenomen voor een totaalbedrag van ruim 20 Euro. De man bekende en deed meteen afstand van de goederen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel/Elst, Alcoholcontroles

Publicatiedatum: 28-8-2005 11:39:49

Bij controles op alcoholgebruik in het verkeer in Bemmel (Dorpsstraat) en Elst (Rijksweg Noord) in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie Rivierenland geen enkele bestuurder met een te hoog aloholgebruik aangetroffen. De controles werden uitgevoerd tussen 04.00 en 06.15 uur. Enkele tientallen bestuurders hebben geblazen.

Informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606