Politie Flevoland

Aanhoudingen alcohol in verkeer

Flevoland 28-08-2005 - In de regio zijn afgelopen weekeind verschillende alcoholcontroles gehouden. Naast de controles van het Verkeersteam (zie apart nieuwsbericht), heeft de politie tijdens haar surveillances vijf verkeersdeelnemers die onder invloed waren, aangehouden.

Urk- Op de Urkerweg tussen Tollebeek en het Urkerdwarspad is vrijdagmiddag

een 27-jarige motorrijder uit Urk geklokt met 150 km/u. Daar is maximaal 80 km/u toegestaan. Op het bureau had de agent het vermoeden dat de 27-jarige alcohol gedronken had. De verdachte weigerde of kon niet meewerken aan een ademanalyse. Proces-verbaal is opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de man heengezonden.

Urk- Een politiemotorrijder hield vrijdagavond op de Urkerweg een 15-jarige meisje uit Urk die op een snorfiets reed, aan. Ze viel op, omdat ze met een hoge snelheid over het fietspad richting Emmeloord reed. Bij haar staandehouding kon ze zich niet legitimeren. Ze is dan ook meegenomen naar het bureau. Omdat de agent vermoedde dat zij alcohol gedronken had, moest haar adem geanalyseerd worden, met als resultaat 0,68 promille. Proces-verbaal is opgemaakt voor onder invloed en onder de 16 jaar rijden op een snorfiets. De snorfiets moest op politiebureau blijven. Het meisje is heengezonden. Haar ouders zijn geïnformeerd.

Urk- Vrijdagnacht is op de Urkerweg een 30-jarige snorfietser uit Urk betrapt met een promillage van 1,27. Hij is hiervoor aangehouden geweest en proces-verbaal voor het rijden onder invloed is opgemaakt. Diezelfde nacht is op de Rotholm een 23-jarige automobilist uit Urk aangehouden. Hij werd van hetzelfde strafbare feit verdacht. Op het politiebureau blies hij 0,44 promille, net onder het maximaal toegestane promillage. De man is dan ook zonder proces-verbaal heengezonden.

Lelystad- Een 43-jarige automobilist uit Almere is zaterdagmiddag ter ontnuchtering ingesloten. De politie kreeg een melding dat omstanders de man op de Laserdreef tot stoppen hadden gebracht. Ter plaatse na de blaastest vermoedden ook de agenten dat de man onder invloed had gereden en zij hielden hem aan. Op het politiebureau was het resultaat van zijn ademanalyse 2,36 promille. Verder bleek dat de man eerder die ochtend al door het Verkeersteam voor hetzelfde feit aangehouden geweest was. Daarbij was zijn rijbewijs al ingevorderd. Hij had dus gereden tijdens het 10-urig rijverbod dat hij s ochtends gekregen had. De man is ter ontnuchtering ingesloten, zijn auto is ingevorderd en de man kan een dagvaarding tegemoet zien.

Almere- Zaterdagnacht hield de politie op de Olstgracht een 20-jarige bromfietser uit Almere aan voor het rijden onder invloed. De bromfietser viel de surveillerende agenten op, omdat hij zonder helm reed. Toen ze hem staandehielden, vermoedden zij alcoholgebruik. De man is aangehouden. Het resultaat van zijn ademanalyse op het politiebureau was 0,91 promille. Daarna is de 20-jarige met een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal heengezonden.