Politie Flevoland

Overige verkeerszaken

Flevoland 28-08-2005 - Naast de genoemde alcohol- en snelheidscontroles afgelopen weekeind hieronder een overzicht van allerlei verkeerszaken in de regio.

Zeewolde- Vrijdagnacht is een 42-jarige automobilist uit De Bilt op de Spiekweg met 139 km/u waar maximaal 80 is toegestaan, met de lasergun geflitst. Proces-verbaal wordt opgemaakt en zijn rijbewijs zal worden ingevorderd (hij had deze niet bij zich).

Almere- De politie hield vrijdag een algemene verkeerscontrole op de Vrijheidsdreef. In totaal kregen 11 weggebruikers een boete, omdat ze hun autogordel niet droegen. Twee automobilisten werden voor het niet handsfree bellen bekeurd. Een bestuurder reed 22 km/u te hard (50 km/u maximum snelheid).

Dronten- Vrijdagmiddag hielden agenten een Easy Rider controle op het Krabbelaarspad. Zij deelden vier bekeuringen uit: twee voor het overschrijden van de constructiesnelheid, een voor het rijden zonder certificaat en een voor het rijden zonder gele sticker.

Lelystad- De politie hield vrijdagmiddag een 26-jarige Lelystedeling op het Stationsplein aan. De man reed terwijl hij een rijontzegging had. Op het bureau bleek hij nog boetes open te hebben staan. In zijn auto troffen de agenten hard drugs aan. Deze zijn in beslag genomen. De man is voor nader verhoor ingesloten.

Emmeloord- Vrijdagavond is een snorfietser op de Lange Dreef voor te snel rijden staandegehouden. Op het bureau bleek de snorfiets meer dan 30 km/u boven de maximaal toegestane constructiesnelheid te gaan. De bestuurder was geen eigenaar van de snorfiets, dus de 16-jarige eigenaar uit Emmeloord moest op het bureau komen. Hij krijgt een proces-verbaal.