Binnensticht, 12.30 uur

Utrecht 28-08-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Brandstichting in auto burgemeester

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 augustus is brand gesticht in de personenauto van burgemeester H.L.M. Bloemen van de gemeente Driebergen-Rijsenburg.

Een alerte passant ontdekte omstreeks 04.30 uur de brandende auto die geparkeerd stond op het Kerkplein en belde direct de brandweer. De brandweer heeft het vuur geblust en schakelde de politie in omdat er vermoedelijk sprake was van brandstichting.

De technische recherche van politie verrichte in en rondom de auto een sporenonderzoek. Dit onderzoek bevestigde de brandstichting. De politie heeft op vrijdag een buurtonderzoek gehouden in de omgeving van het Kerkplein en zet het onderzoek voort naar de brandstichting.

Oproep getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichting of personen die meer informatie hierover hebben. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie in Zeist via tel. 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen gegeven worden via de anonieme meldlijn 0800-7000.

Geraakt door wiel

DRIEBERGENRIJSENBURG Op vrijdagmiddag 26 augustus is omstreeks 17.00 uur een 44-jarige vrouw uit Tiel op de Langbroekerdijk gewond geraakt door een losgeraakt wiel van een tegemoetkomende shovel. De vrouw fietste vanuit Odijk in de richting van Langbroek. Een 18-jarige man uit Langbroek kwam met zijn shovel plus aanhanger de vrouw tegemoet. Plots raakte een van de wielen van de aanhanger los en rolde zelfstandig de shovel voorbij waarop de vrouw op de fiets werd geraakt.

De vrouw is met beenbreuken overgebracht naar het UMC in Utrecht. Haar fiets was totaal vernield. De Regionale Verkeersdienst van de politie heeft op de plaats van het ongeval een onderzoek gedaan.

Geen legitimatie

ZEIST De politie heeft op vrijdag 26 augustus omstreeks 18.00 uur een 32-jarige man uit Lienden aangehouden omdat zijn identiteit niet kon worden vastgesteld. De surveillerende agenten zagen de man zonder gordel en niet handsfree bellend rijden op de Schaerweijdelaan en gaven hem op de Utrechtseweg een stopteken. De man kon geen legitimatiebewijs tonen en werd vervolgens aangehouden. Op het bureau werd zijn identiteit vastgesteld en kon hij voorzien van de diverse bekeuringen het bureau weer verlaten.

Aanhouding voor brandstichting

ODIJK De politie heeft een 44-jarige man uit Odijk aangehouden op verdenking van brandstichting. De politie ontving op zaterdag 27 augustus omstreeks 15.30 uur de melding dat een bewoner aan de Beukelaar een brand had gesticht in zijn eigen tuin. Omwonenden hadden angst dat het vuur zou overslaan naar de woning van de man en die van omwonenden.

De bewoner werd aangehouden voor brandstichting en bleek onder invloed van alcohol. Tijdens het vervoer naar het politiebureau trachtte de man een ruit van de auto eruit te trappen. Dit konden de agenten voorkomen. In het bureau werd de man ingesloten voor nader verhoor. De brandweer heeft het vuur in de tuin geblust.