Politie Friesland

Valse bommelding tijdens Visserijdagen

Harlingen 28-08-2005 - Zaterdagavond heeft een nog onbekende man een valse bommelding ghedaan. De politie heeft inmiddels een
strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar deze misplaatste grap.

Zaterdagavond werd een valse melding over het afgaan van drie bommen in het Harlinger centrum gedaan. Omstreeks 18.30 uur meldde een onbekende man telefonisch bij het lokale tv-station GPTV, dat er zaterdagavond in Harlingen drie bommen zouden afgaan. Nadere instructies zouden volgen. GPTV stelde direct de politie in kennis. Bij de politie kwam intussen dezelfde melding binnen. Omstreeks 21.15 uur nam de melder opnieuw contact op met de politie. De melder wenste opnieuw niet zijn naam of de organisatie die hij vertegenwoordigde, te zeggen. Hij gaf drie locaties op waar de bommen verborgen zouden zijn. De eerste zou om 23.00 uur afgaan.

Alhoewel gezien de vorm en inhoud getwijfeld moest worden aan de juistheid van de melding zijn toch de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. De genoemde locaties werden door het inmiddels gealarmeerde team bomverkenners onderzocht. Er werden geen verdachte voorwerpen aangetroffen. Er is geen bom afgegaan.
Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de melder.