Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


28 augustus 2005


Doetinchem - veelpleger ingesloten


De politie in Doetinchem heeft zaterdagmiddag een 55 jarige man uit Doetinchem ingesloten nadat hij bij een winkel aan de Hamburgerstraat een zonnebril had weggenomen. De man staat op de lijst van veelplegers en is derhalve ingesloten. Hij zal worden voorgeleid bij de rechter-commissaris en naar verwachting in hechtenis blijven tot aan de rechtszitting.


Eibergen - eigenaar achtervolgt jongelui na vernieling reclamebord


De eigenaar van een reclamebord van een tankstation aan de Groenloseweg heeft zondagnacht (28/8) rond 4.40 uur een groepje fietsende jongelui achtervolgd met zijn auto nadat hij had bemerkt dat er door de groep een reclamebord bij zijn tankstation werd vernield. Even verderop liet hij de groep stoppen en de gealarmeerde politie hield een 16 jarige jongen uit Neede aan die toegaf het bord te hebben vernield. De politie maakt en proces-verbaal op tegen de jongeman.


Ulft - 19 jarige ingesloten na mishandeling
De politie heeft zaterdagavond (27/8) op het Kennedyplein in Ulft een 19 jarige jongeman uit Ulft op verdenking van mishandeling van een 21 jarige plaatsgenoot. Deze laatste liep licht letsel op in zijn gezicht. Bij het opstootje zouden discriminerende opmerkingen zijn gemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Winterswijk - man ingesloten na bedreigingen


De politie heeft zondagnacht (28/8) twee mannen van 27 en 29 jaar uit Winterswijk aangehouden nadat ze zich in een horecazaak aan de Delistraat onbehoorlijk hadden gedragen en rond 00.30 uur op straat waren gezet. De 27 jarige uitte daarbij ernstige bedreigingen. De 39 jarige bleek geen legitimatie bij zich te hebben en werd na het vaststellen van de identiteit met een opgelegde boete heengezonden. De 27 jarige werd uitvoerig gehoord en tegen hem volgt een proces-verbaal wegens bedreigingen.


Winterswijk - Belediging na politielift


De politie heeft zondagnacht (28/8) een 25 jarige man uit Winterswijk aangehouden nadat hij zich aanvankelijk lastig had gedragen bij en horecazaak aan de Spoorstraat. Om de rust te laten terugkeren stelde de politie de man voor om hem een lift te geven naar zijn woning. De man ging akkoord. Bij zijn woning aangekomen beledigde hij de politiemensen met allerlei teksten. De man werd aangehouden en op het bureau werd een proces-verbaal opgemaakt.


Doetinchem - achttal autovelgen ontvreemd


Bij een autobedrijf aan de Logistiekweg in Doetinchem zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 autovelgen inclusief de banden weggenomen. Het betreffen 4 standaard velgen 14 inch en 4 lichtmetalen velgen 16 inch. De velgen zaten onder nieuwe Toyota-personenauto's die op het terrein stonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen via 0900-8844 of via de anonieme lijn 0800-7000


Gendringen - Bestuurder groene scooter mishandelt fietser


Een 20 jarige jongeman uit Gendringen is zaterdagnacht omstreeks 2.40 uur mishandeld door een nog onbekende scooterbestuurder. De 20 jarige liep licht letsel op aan zijn hand en zijn kleding en fiets raakten beschadigd. Het slachtoffer zat achterop een fiets die bestuurd werd door zijn broer. Beiden waren op weg naar huis. Op de kruising van de Staringstraat en de Ijsselstraat stond een groepje jongelui waarvan er één met zijn scooter snel optrok en tegen de fiets botste.
Het slachtoffer kreeg vervolgens van de scooterbestuurder klappen tegen zijn hoofd. De politie is op zoek naar de verdachte en vraagt om getuigen en tips. De scooter betreft een groene Kymco-scooter.



---- --