Eemland noord, 13.30 uur

Utrecht 28-08-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Oproep getuigen: Gewapende overval

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op vrijdag 26 augustus omstreeks 09.30 uur ontving de politie de melding van een gewapende overval bij een winkel op de Kerkstraat. Hier bleek dat diverse alerte omstanders de overvaller waren gevolgd die richting Schansplein wegliep met de buit in de tas. Kort daarna gaf de overvaller op en gaf zich over aan de omstanders.

De verdachte, een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd vervolgens overgedragen aan de politie en ingesloten voor nader verhoor. Naar een tweede verdachte die mogelijk in een vluchtauto klaarstond werd nog gezocht door de politie, maar deze werd niet meer aangetroffen.

De verdachte had in de winkel meerdere personeelsleden bedreigd met een mes en eiste waardevolle goederen. Nadat de verdachte de buit ontvangen had, verliet hij de winkel. Niemand van het personeel raakte lichamelijk gewond maar zij waren wel heftig geëmotioneerd door de overval.

De politie is op zoek naar getuigen of personen die meer informatie kunnen geven over de vluchtauto of inzittende(n). Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie in Baarn via tel. 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen gegeven worden via de anonieme meldlijn 0800-7000.

Jongen slaat jongen

SOEST De politie ontving op vrijdag 26 augustus omstreeks 16.15 uur de melding dat een jongen werd mishandeld op de Di Lassostraat. Hier troffen de agenten de 12-jarige verdachte uit Soest aan die er net vandoor wilde. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bekende een 13-jarige plaatsgenoot na een conflict te hebben geslagen. Het slachtoffer kwam met zijn vader naar het bureau en bleek licht letsel aan het gelaat te hebben. In afstemming met de ouders van beide jongens werd besloten de verdachte een alternatieve Haltstraf te laten ondergaan.

Aanhouding voor bedreiging

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op 27 augustus omstreek 23.50 uur een 40-jarige man uit Amersfoort aangehouden op de Kolkkamp. De politie was bij een melding van een ruzie gekomen in de relatiesfeer. De man zou luidkeels bedreigingen hebben geuit richting een bewoonster (leeftijd onbekend) in deze straat en tegen de ramen van haar woning hebben geslagen. Plotseling dreigde de man de vrouw aan te vliegen, maar de aanwezige agenten konden dit voorkomen en de man werd met gepast geweld aangehouden en geboeid. Hij werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Mishandeling

SOEST Op zaterdag 27 augustus ontving de politie omstreeks 19.15 uur de melding van een handgemeen op de Valeriaanstraat. Hier troffen de agenten een 52-jarige vrouw en een 56-jarige man aan die verklaarden mishandeld te zijn door bewoners in de straat nadat zij geklaagd hadden over geluidsoverlast. De 56-jarige man gaf aan hierbij meermalen geschopt en geslagen te zijn. Hij had zichtbaar letsel aan het gelaat en is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

De politie heeft een 27-jarige en een 32-jarige man uit Soest aangehouden en ingesloten in het bureau voor nader verhoor.

Rijden onder invloed

SOEST De politie wilde op 27 augustus omstreek 05.40 uur op de Birkstraat een 41-jarige man uit Soest aanhouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol in zijn auto. Toen de man dit werd meegedeeld ging hij er met piepende banden vandoor.

Daarop zette de politie de achtervolging in en kon de verdachte op de Dalweg klemrijden. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij de ademanalyse bleek de man 460 ug/l te blazen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.