Utrecht stad, 13.40 uur

Utrecht 28-08-2005 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Nepvuurwapen

UTRECHT Op zondagochtend 28 augustus rond 03.20 uur kreeg de politie melding dat er een man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp rondliep op het Wolvenplein. Ter plekke aangekomen heeft de politie een 51-jarige man uit Rotterdam aangehouden, die een nepvuurwapen bij zich had. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het nepvuurwapen is in beslag genomen.

Vechtpartij

UTRECHT - Op zondagochtend 28 augustus rond 02.40 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij aan de Loeff Berchmakerstraat. Meerdere getuigen wezen een 30-jarige Utrechter aan, die een 24-jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen had. De 30-jarige man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het slachtoffer bleek een gekneusde neus te hebben.

Verkeersovertreder krijgt pepperspray

UTRECHT Zondagochtend 28 augustus vroeg om 01.40 uur zagen politieagenten op de 2e Daalsedijk een automobilist niet-handsfree mobiel bellen. De agenten gaven de man een stopteken, maar hij reed hard weg. Hij stopte verderop wel, maar rende weg van de agenten, die hem op de Knopstraat uiteindelijk konden aanhouden. De 36-jarige Utrechter verzette zich hevig bij zijn aanhouding, waardoor de agenten moesten dreigen met pepperspray en dit uiteindelijk ook moesten gebruiken. De man kon daarop meegenomen worden naar het politiebureau, waar uit ademanalyse bleek dat hij ook teveel gedronken had (295 ug/l). De man krijgt proces-verbaal.

Schennis bij graf

UTRECHT Zaterdag 27 augustus rond 16.00 uur kreeg de politie melding van schennispleging op de begraafplaats aan de Gansstraat. De getuige gaf aan dat er een man fotos maakte van een naakte vrouw, die met kettingen om op een grafsteen zat. Ter plekke trof de politie een 52-jarige man uit Veendam en een 45-jarige vrouw uit Utrecht aan. Zij deden beide vrijwillig mee aan de fotosessie. Beide zijn aangehouden voor openbare schennispleging.

Tasjesroof

UTRECHT Zaterdagavond 27 augustus rond 22.30 uur kreeg de politie melding van een tasjesroof op het Wed. Op de Mariaplaats kon de politie twee verdachten aanhouden, die door getuigen achtervolgd werden. Het bewuste tasje kon ter plekke aan de eigenares teruggegeven worden. De verdachten, twee Utrechtse jongens van 15 jaar, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Autodieven aangehouden

UTRECHT Zaterdag 27 augustus rond 16.00 uur kreeg de politie melding van een verdachte situatie in de Stroyenborchdreef. Ter plekke bleek dat een automobilist schade had gereden en weggerend was. De auto bleek gestolen te zijn. Op basis van het signalement van de verdachte, kon een 16-jarige jongen uit Utrecht op de Zambesidreef aangehouden worden. Getuigen meldden dat er een tweede man betrokken was, die spullen uit de auto had gehaald en weggerend was. In de buurt kon deze tweede man, een 18-jarige Hagenees, aangehouden worden. Beide zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Wildplasser heeft drugs

UTRECHT Zaterdagochtend 27 augustus tegen 03.00 uur zagen surveillerende agenten een wildplasser op de Einsteindreef. De man kon zich niet identificeren en werd daarom gefouilleerd. Daarbij bleek dat hij drugs bij zich had. De man, vermoedelijk 31-jaar oud en afkomstig uit Dronten, is meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij cocaïne en hash bij zich had. De man is ingesloten op het politiebureau.

Veelpleger aangehouden

UTRECHT - Op zaterdag 27 augustus tegen 10.00 uur kreeg de politie melding dat een insluiper een fiets had gestolen uit een woning op de Oudegracht. De 27-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats kon op basis van het signalement aangehouden worden, toen hij op de gestolen fiets even later op het Camminghaplantsoen reed. Omdat de man een veelpleger is, zit hij vast totdat hij voorgeleid wordt aan de Officier van Justitie.

Vechtpartij

UTRECHT De politie kreeg in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus rond 00.00 uur meldingen binnen van een vechtpartij aan de Croeselaan. Er zou ook een vuurwapen bij betrokken zijn. De politie heeft vier mannen aangehouden, in de leeftijd van 30 55 jaar, uit Utrecht, Zeist en Almere. Een vuurwapen is niet aangetroffen. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Inbreker aangehouden

UTRECHT - Zaterdagnacht 27 augustus rond 03.00 uur deed de beveiliging van een school aan de Slotlaan melding van een inbraak aan de politie. Op de Ridderlaan kon de politie, op basis van het signalement van de beveiligingsbeamte, een 18-jarige man uit Utrecht aanhouden. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT - Vrijdagochtend 26 augustus vroeg rond 04.30 uur heeft de politie op de H. Elconiusstraat een man aangehouden op verdenking van inbraak in een auto op diezelfde straat. De 38-jarige man uit Utrecht had inbrekersgereedschap en een autoslot bij zich. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Drugs

UTRECHT Zaterdagochtend 27 augustus rond 04.30 uur zagen surveillerende agenten twee mensen bezig met een vermoedelijke drugsdeal op de Kintgenshaven. Beide mannen zijn staande gehouden door de politie. Eén van de twee, een 30-jarige Utrechter, werd aangehouden, omdat hij daadwerkelijk drugs bij zich had. Hij kreeg op het bureau een bekeuring en de drugs zijn in beslag genomen.

Gestolen auto en rijontzegging

UTRECHT - Op zaterdagochtend 27 augustus rond 05.45 uur heeft de politie een 27jarige man uit Utrecht aangehouden op de Beneluxlaan. Hij reed gevaarlijk en bij de staandehouding bleek zijn rijbewijs ingevorderd te zijn. De auto was de dag ervoor gestolen. De man is aangehouden en moest mee naar het politiebureau voor verhoor.

Bromfietser aangehouden

UTRECHT Op zaterdag 27 augustus rond 17.15 uur heeft de politie een 15-jarige bromfietser uit Utrecht aangehouden. De agenten zagen de jongen zonder uitlaat rijden in het Wilhelminapark en wilden hem aanhouden. Hierop volgde een achtervolging, waarbij de jongen door rood licht reed. Op het Minervaplein heeft de jongen de bromfiets achtergelaten en is weggerend. Op aanwijzing van een getuige kon de politie de jongen op het Minervaplein aanhouden. De bromfiets voldeed niet aan de (veiligheids)eisen, was opgevoerd en niet verzekerd. De jongen had geen identiteitsbewijs en geen bromfietscertificaat. De jongen is meegenomen naar het politiebureau.

Autodieven aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond 28 augustus rond 18.30 uur kreeg de politie melding dat een viertal jongens bezig was met een autoinbraak op de Van Swindenstraat. Een getuige is achter één van de jongens aangerend en daarop kon de politie één van de vier, een 16-jarige jongen uit Utrecht, op het W. van Noortplein aanhouden. Ook een tweede verdachte, een 15-jarige jongen uit Utrecht, werd daar aangehouden. De twee anderen wisten te ontkomen. De twee aangehouden jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhoudingen in het verkeer

UTRECHT Zaterdagavond 27 augustus rond 23.30 uur achtervolgde de politie een groep motorrijders die met hoge snelheid vanaf de Zuilense ring richting de stad reed. Op de hoek van de Vleutenseweg en J.Camphuysstraat kon de politie een deel van de groep staande houden. Eén van de groep, een 21-jarige man uit Utrecht, reed op een scooter zonder helm op en zonder kentekenplaat. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Een 31-jarige motorrijder uit de groep duwde de agent die bezig was met de aanhouding en werd zelf toen ook aangehouden. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.