Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 28 augustus

Alkmaar 28-08-2005 - 15.00 uur

Twee jongens aangehouden na mishandeling

Zwaag, zaterdag 27 augustus 2005.

Zaterdagmiddag zijn twee jongens van 13 en 14 jaar uit Zwaag en Hoorn aangehouden op de Schout. De twee worden er van verdacht eerder die middag een 12-jarige jongen uit Zwaag te hebben mishandeld. De jongen was aan het spelen op de Ossenweide toen de verdachten langsfietsten en een opmerking maakten in de richting van het slachtoffer. Deze reageerde daar niet op. Dit was kennelijk tegen de zin van de twee jongens. Deze stopten en begonnen op de jongen in te slaan. Vervolgens reden de twee weg. Korte tijd later werden zij door surveillerende agenten aangetroffen en aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Computergestuurde grasmaaier gestolen.

Wervershoof, zaterdag 27 augustus 2005.

Zaterdag heeft de bewoner van een woning aan de Dorpsstraat aangifte gedaan van de diefstal van een bijzondere grasmaaimachine, namelijk een computergestuurde grasmaaier. De maaier was zo geprogrammeerd dat elke dag het gras werd gemaaid. Het viel de eigenaar op dat het gras langer was dan normaal. Na een inspectie bleek dat de maaimachine was verdwenen. Het gaat om een maaier van het merk Husqvarna, type Auto Mower en groen van kleur.

Bromfietster gewond na aanrijding

Den Helder, zaterdag 27 augustus 2005.

Zaterdagmiddag raakte een 33-jarige vrouw uit Wieringerwaard gewond bij een aanrijding op de Callantsogervaart. Zij reed op haar bromfiets over de Callantsogervaart en kreeg op de kruising met de Langevliet geen voorrang van een personenauto, bestuurd door een 30-jarige man uit Den Helder. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de vrouw gewond aan haar been. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder waar zij is opgenomen.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

Hoorn, zaterdag 27 augustus 2005.

Zaterdagmiddag is een 37-jarige man uit Hoorn in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor zijn vriendin te hebben mishandeld. Beiden hadden een woordenwisseling met elkaar toen de verdachte zijn vriendin begon te slaan. De vrouw belde de politie die de verdachte aanhield. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Drie aanhoudingen na vechtpartijtjes

Castricum, zondag 28 augustus 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag vonden een aantal schermutselingen plaats op de Dorpsstraat. Vermoedelijk door overmatige alcoholgebruik raakten de gemoederen onder het aanwezig publiek snel verhit hetgeen resulteerde in een aantal vechtpartijtjes. Met behulp van een aantal portiers van horecabedrijven werden drie personen aangehouden. Twee jongens werden aangehouden omdat zij zich niet wilden verwijderen ook nadat dit werd gevorderd. De derde verdachte sloeg een andere feestganger in het gezicht. Alle verdachten zijn na verhoor en een proces-verbaal rijker later in de nacht weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na belediging en bedreigingen

Alkmaar, zondag 28 augustus 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 40-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Europaboulevard. De man was betrokken bij een vechtpartij waar de assistentie van de politie bij geroepen werd. Toen de agenten verschenen en de man aanspraken uitte hij, ten overstaan van een aanwezige publiek een aantal grove beledigingen in de richting van de agenten. Hierop is de man aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. Tijdens zijn overbrengen uitte de verdachte een aantal dreigementen in de richting van één van de agenten. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Explosie zorg voor veel schade.

Alkmaar, zondag 28 augustus 2005.

Een explosie in een bestelbusje die geparkeerd stond op de Jan Willem Frisostraat heeft in de nacht van zaterdag op zondag veel materiele schade veroorzaakt.

Omstreeks 04.10 uur werden de bewoners in de omgeving de Jan Willem Frisostraat opgeschrikt door een harde knal. Toen zij op onderzoek uitgingen zagen zij dat er een ontploffing had plaatsgevonden in of bij een transport busje die in de Jan Willem Frisostraat geparkeerd stond. De meeste ramen en een groot deel van het interieur van de auto waren vernield. Aan de zijkant van de auto zat een gat. Een aantal ramen van een bedrijf en een woning in de directe omgeving van de auto waren eveneens vernield. Op de autos die in de omgeving geparkeerd stonden, lagen veel glasscherven. Op dit moment is niet duidelijk wat de oorzaak van de explosie is geweest. Door de technische recherche word hiernaar een onderzoek ingesteld. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met eventuele getuigen van dit voorval en/of met mensen die kort voor of na de explosie iets hebben gezien wat mogelijk te maken heeft met dit incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met recherche in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Vrouw gewond na aanrijding

Wieringerwerf, zondag 28 augustus 2005.

Zondagmiddag raakte een 53-jarige vrouw uit Wieringerwerf gewond bij een aanrijding op de Venusstraat. De vrouw reed over genoemde straat toen zij tussen de Aak en de Saturnusstraat werd aangereden door een 16-jarige bromfietser eveneens uit Wieringerwerf. De bromfietser kwam uit tegenovergestelde richting en hield niet zoveel mogelijk rechts. Bij de aanrijding raakte de vrouw gewond aan haar arm. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar zij is opgenomen.