Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

28 augustus 2005

Wilp - Man aangehouden na inrijden op politieagente

De politie heeft zaterdagmorgen een 27 jarige man uit Twello aangehouden nadat hij in de nachtelijk uren in Wilp met zijn auto op een politieagente was ingereden. De vrouw kon ternauwernood opzij springen en zo haar leven redden. Terwijl politiemensen omstreeks 01.15 uur toezicht hielden na afloop van het tentfeest aan de Knibbelallee zagen zij dat een autobestuurder in het nabijgelegen weiland, dat dienst deed als parkeerplaats, rondjes reed en ook het struikgewas inreed. Toen hij daar door een politieman werd aangesproken reed hij met forse snelheid weg. Een politieagente die op de openbare weg stond, wilde de man aanspreken maar de bestuurder reed vervolgens op haar in.
De ingestelde achtervolging werd na korte tijd gestaakt vanwege het gevaar voor andere weggebruikers. Die nacht werd de auto niet meer aangetroffen, maar zaterdagmorgen werd aan de hand van het kenteken de bestuurder thuis aangehouden. De man werd ingesloten.

Wichmond - Eén drankrijder betrapt tijdens oranjefeest

De politie heeft zondagnacht (28/8) tijdens de feestelijkheden in Wichmond (oranjefeest) rondom die plaats extra controles uitgevoerd op het rijden onder invloed. Er werden zo'n 100 blaastesten afgenomen Eén autobestuurder, een 55 jarige man uit Olbruggen, bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies bij controle op de Vordenseweg 1,1 prom. De man is een boete opgelegd.

Voorst - drankrijder betrapt

De politie heeft zondagnacht (28/8) omstreeks 01.20 uur een 35 jarige autobestuurder uit Voorst betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies bij een controle op de Bussloseweg 0,8 prom. Hem werd een boete opgelegd.

Bewoonster blust brandje na explosie TV-toestel

Een 55 jarige vrouw uit Zutphen is zaterdagavond tegen middernacht licht gewond geraakt nadat haar tv-toestel in de woning aan de Hobbemakade explodeerde. Zij kon zelf een beginnend brandje blussen. Vanwege de rookontwikkeling in de huiskamer werd zij voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer kwam ter plaatse en heeft metingen verricht.

---- --