Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 augustus 2005

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Aanhoudingen na belediging

Belediging wordt niet getolereerd; de politie hield op diverse locaties verdachten aan

Markelo

Na een melding van een lastige klant voor een horecagelegenheid aan de Wiemerinkweg in Markelo gingen politieagenten zondag 28 augustus omstreeks 00.50 uur een kijkje nemen. Zij namen de lastige klant even apart om rustig met hem te kunnen praten toen een vriend van hem erbij kwam staan. Laatstgenoemde, een 19-jarige uit Purmerend, trapte tegen de politieauto en schold de agenten uit. Hierop hielden de agenten de 19-jarige aan. De auto bleek niet beschadigd te zijn. De verdachte krijgt proces-verbaal voor belediging. Hij werd na verhoor heengezonden. (05-108940)

Hengelo

Politieagenten gingen zondag 28 augustus omstreeks 05.30 uur naar de Beekstraat in Hengelo nadat even daarvoor een melding was binnengekomen van een vechtpartij. De gemoederen bleken hoog opgelopen te zijn en de agenten probeerden de boel weer rustig te krijgen. Op dat moment liepen een viertal personen naar de politieauto. Een van hen, een 20-jarige Hengeloër, opende het portier en wilde in de auto stappen. De agenten trokken hem terug en verzochten hem te vertrekken. Hij bleef echter vervelend, beledigde de agenten en toonde zijn geslachtsdeel. De groep rende vervolgens weg. De 20-jarige verdachte werd echter kort daarna door de agenten aangehouden aan de Marskant. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-109023)

Enschede

Een 23-jarige Enschedeër werd zondag 28 augustus omstreeks 04.00 uur aangehouden aan de Hoog en Droog in Enschede nadat hij even daarvoor agenten aan de Stadsgravenstraat had beledigd.
De agenten waren in verband met een opstootje naar de Stadsgravenstraat gekomen. De rust was wedergekeerd, alleen de 23-jarige was nog nadrukkelijk aanwezig. Hij was de boel aan het opjutten en aan het schreeuwen. Toen de agenten hem vroegen te vertrekken, had de 23-jarige man de agenten uitgescholden en zijn middelvinger naar hen opgestoken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-109015)

Vrouw trapt agent

Vrouw bezoekt feestje en wordt onder invloed van alcohol behoorlijk agressief

Enschede

Zaterdag 27 augustus werd omstreeks 23.50 uur een vechtpartij gemeld aan de Pathmosstraat in Enschede. Als politieagenten op genoemde locatie komen, staat buiten een groep van ongeveer 15 personen. In een van de woningen blijkt een feestje te zijn. De agenten wordt verteld dat een van de gasten, een 19-jarige vrouw uit Enschede, zojuist onder invloed van alcohol problemen had veroorzaakt en daarbij een bierfles op straat had stukgegooid. Hierna was zij de woning weer binnen gegaan. De agenten besloten de vrouw binnen op te zoeken en te verzoeken het feest te verlaten. De vrouw was zichtbaar onder invloed van alcohol en behoorlijk recalcitrant. Zij begon om zich heen te slaan en te trappen, vooral richting een van de bewoners. De agenten kwamen tussenbeide, waarna de vrouw zich op de grond liet vallen. Toen een van de agenten haar overeind wilde helpen, trapte zij de agent vol in het gezicht met als gevolg een pijnlijke wang. De agenten hielden de 19-jarige vrouw vervolgens aan. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-108927)

Aanhouding na poging inbraak in auto

Stadswachten houden verdachte aan; politie is op zoek naar de getuige, die de stadswachten heeft gealarmeerd

Enschede

Zaterdag 27 augustus werd omstreeks 12.35 uur gemeld dat stadswachten een vermoedelijke autokraker hadden aangehouden in de Havenstraatpassage in Enschede. Een getuige had even daarvoor de stadswachten benaderd omdat hij gezien had dat iemand op de parkeerplaats aan de Visserijstraat een auto aan het vernielen was, vermoedelijk een poging tot inbraak. De stadswachten waren naar de parkeerplaats gegaan, waar iemand wegrende. De stadswachten gingen achter hem aan en konden hem in de Havenstraatpassage aanhouden.
De verdachte, een 38-jarige Enschedeër, werd even later door de politie aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.
De politie is bezig met een onderzoek. De identiteit van de getuige, die de stadswachten alarmeerde, is niet bekend. De politie verzoekt deze persoon dringend om contact op te nemen. Dit kan via het nummer 0900-8844.
(05-108747)

Vernieling telefooncel

Drie verdachten aangehouden

Enschede

Zondag 28 augustus werd omstreeks 03.10 uur gemeld dat drie knapen ruiten hadden ingegooid van een telefooncel aan de Boulevard 1945 in Enschede. Aan de hand van het door de getuige opgegeven signalement van de daders, hield de politie om 03.15 uur op de Haaksbergerstraat drie verdachten aan, Enschedeërs van resp. 16, 17 en 20 jaar. Zij zijn voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-108993)

Aanhouding na mishandeling

Man dringt zich op aan een vrouw en als zij aangeeft hier niet van gediend te zijn, slaat hij haar en vervolgens haar vriendin

Hengelo

Zondag 28 augustus werd de politie omstreeks 03.00 uur verzocht naar een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo te komen in verband met problemen. Op genoemde locatie bleek het volgende gebeurd te zijn. Een 20-jarige man uit Enschede was pal voor een 18-jarige vrouw uit Hengelo gaan dansen. Zij gaf aan hiervan niet gediend te zijn en verzocht hem te vertrekken. Hierop sloeg de man de vrouw in het gezicht. Toen een vriendin van de vrouw, eveneens een 18-jarige Hengelose, tussenbeide wilde komen, werd ook zij door de man in het gezicht geslagen. Een van de vrouwen is voor controle naar het ziekenhuis gegaan. De politie hield de 20-jarige verdache aan. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-109001)

Dronken man vernielt fiets

Politie houdt de verdachte aan en sluit hem op

Hengelo

Politieagenten gingen zondag 28 augustus omstreeks 03.10 uur na een melding richting de Langestraat in Hengelo, waar een dronken man zich zowel binnen als buiten een horecagelegenheid erg agressief had gedragen. Ook had de man buiten een fiets vernield. De agenten hielden de verdachte, een 27-jarige Hengeloër, aan. De fiets bleek eigendom van een 28-jarige man uit Hengelo. Hij deed inmiddels aangifte. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Hij krijgt een proces-verbaal wegens vernieling en openbare dronkenschap. (05-108996)

Identiteitsbewijs vervalst

Jongen verandert zijn geboortejaar om zich toegang tot een horecagelegenheid te verschaffen

Hengelo

Politieagenten hielden zondag 28 augustus omstreeks 00.30 uur voor een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo een 17-jarige jongen uit Borne aan.
De portier had de politieagenten even daarvoor een identiteitsbewijs van de jongen laten zien, waarvan hij het vermoeden had dat deze vals was. De agenten namen de jongen voor verhoor mee naar het politiebureau. Daar bekende hij zijn identiteitsbewijs te hebben gecopieerd en daarop zijn geboortejaar had gewijzigd van 1987 naar 1986. Op die manier kon hij zich toegang verschaffen tot de horecagelegenheid, waar een minimum leeftijd van 18 jaar geldt. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-108942)

Verdachte aangehouden

Eigenaar van gestolen fiets ziet verdachte lopen en waarschuwt de politie

Enschede

Zaterdagavond 27 augustus meldde een 41-jarige man uit Enschede omstreeks 20.15 uur dat hij even daarvoor aan de Maanstraat in Enschede de dader van de diefstal van zijn fiets heeft herkend. De fiets is 23 augustus aan de Perseusstraat in Enschede gestolen.
In de Maanstraat bleek de verdachte even later niet meer te zijn. De agenten onderzochten de omgeving en troffen de verdachte, een 35-jarige Enschedeër, lopend op de Schietbaanweg aan. Hij werd aangehouden, is inmiddels in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-108869)

Mogelijke autokrakers opgepakt

Aan de hand van het door een getuige opgegeven kenteken komt de politie op het spoor van de verdachten

Hengelo, Enschede

De politie hield zaterdagavond 27 augustus in Enschede twee verdachten aan, te weten een 22-jarige man uit Enschede en een 26-jarige man uit Hengelo. Beiden worden ervan verdacht op zaterdagmiddag rond 14.00 uur in een auto te hebben ingebroken aan de Twekkelerweg in Hengelo. De eigenaar van de auto, een 32-jarige Hengeloër, deed inmiddels aangifte.
De politie kwam op het spoor van de verdachten aan de hand van het door een getuige opgegeven kenteken van de auto, waarin zij reden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-108783)

Aanhouding na melding vechtpartij

Politie houdt verdachte aan

Hengelo

Vrijdagavond 26 augustus kwam omstreeks 20.00 uur een melding binnen van een vechtpartij aan de Langestraat in Hengelo. Politieagenten troffen op genoemde locatie een groep personen aan waarvan er één, een 22-jarige Enschedeër, een bloedende wond aan zijn arm had. Omstanders vertelden dat een 32-jarige Hengeloër de 22-jarige man met een mes had verwond. Vermoedelijke aanleiding zou een onenigheid over een meisje zijn. Politieagenten zagen de 32-jarige verdachte even later op de Oldenzaalsestraat lopen en hielden hem aan. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. De politie stelt een nader onderzoek in. De 22-jarige man is naar het ziekenhuis gegaan om zijn wond te laten behandelen. Hij heeft nog geen aangifte gedaan. (05-108534)

Brand in schuur

Eigenaar loopt tweedegraads brandwonden op als hij de schuur binnengaat om een aantal honden te bevrijden; een van de honden is helaas omgekomen

Hoge Hexel

Zaterdagmiddag 27 augustus kwam omstreeks 14.00 uur een melding binnen van brand in een schuur aan de Bekkenhaarsweg in Hoge Hexel. Al gauw werd voor de brandweer duidelijk dat de naastgelegen woning geen gevaar liep. De brandweer had de brand snel geblust maar kon niet voorkomen dat de schuur geheel uitbrandde. Om 14.35 uur werd het sein brand meester gegeven.
Eigenaar is een 60-jarige man uit Hoge Hexel. Hij verhuurde de schuur aan een 53-jarige man uit Vroomshoop. De brand is vermoedelijk ontstaan nadat de 53-jarige man met een brander in de schuur aan het werk is geweest en naastgelegen banden vlam hebben gevat. De 53-jarige man was reeds vertrokken voordat de brand uitbrak. De 60-jarige man, woonachtig naast de schuur, ontdekte de brand. Hij probeerde deze eerst zelf te blussen maar toen dit niet lukte, alarmeerde hij de brandweer.
In de schuur bevond zich een aantal honden. De 60-jarige man is nog even de schuur ingegaan om de honden eruit te halen. Hij liep hierbij tweedegraads brandwonden op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij mocht na behandeling naar huis. Helaas is een van de honden bij de brand omgekomen. In de schuur stonden diverse goederen, waaronder een vorkheftruck en een caravan. De totale schade is nog niet bekend.
Tijdens de brand is asbest vrijgekomen. Omdat het wegdek gereinigd moest worden, is een deel van de Bekkenhaarsweg en Hammerweg een aantal uren afgezet geweest. Het verkeer werd omgeleid. (05-108799)

---- --