Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


28 augustus 2005


Politie treedt op bij incidentjes moonlight-shoppen


De politie heeft zaterdagavond tot na middernacht toezicht gehouden tijdens het "moonlight shoppen" op de Eglantier en opgetreden bij enkele incidentjes;
Rond middernacht werd een 37 jarige man uit Apeldoorn aangehouden nadat hij op straat in het centrum weer terug kwam nadat de politie hem eerder had gevorderd zich te verwijderen.De man was lastig op straat.
Voor de aanhouding van een 27 jarige man uit Apeldoorn moest de politie zelfs pepperspray gebruiken om het heftige verzet van de man te breken. De man kwam met zijn auto met piepende banden het centrum oprijden en verdween snel te voet. Toen de politie hem kort daarop weer zag lopen werd hij aangesproken op zijn rijgedrag en rook de politie een alcohollucht. Bij de aanhouding verzette hij zich heftig. Op het bureau blies hij 0,4 waarmee hij onder de toelaatbare grens bleef. De man krijgt een proces-verbaal terzake gevaarlijk weggedrag en verzet bij de aanhouding.
Een 15 jarige jongen deed aangifte nadat hij door een groepje jongelui was aangevallen en door één van hen was geslagen. De politie onderzoekt dat incident.
Een 23 jarige man uit Heesch deed aangifte nadat onbekenden hadden geprobeerd van zijn geparkeerde op de parkeerplaats bij de Eglantier twee siervelgen weg te nemen. Toen de daders werden betrapt sprongen ze in de auto en reden hard weg. Daarbij botste men tegen de auto van de 23 jarige. Ook dit incident wordt nader onderzocht.


Loenen - tv-schermen weg bij woninginbraak


Tijdnes afwezigheid van de bewoners werd zaterdagavond (27/8) ingebroken in een woning aan de Hoofdweg in Loenen. Er werden twee platte tv-schermen en een camera weggenomen. Vermoedelijk si men binnengekomen door een raam te forceren. De politie is op zoek naar tips en getuigen.


Apeldoorn - Engelsman mishandeld horecaportier


Een 29 jarige Engelsman is zondagnacht (28/8) door de politie aangehouden nadat hij bij een horecazaak in Apeldoorn een portier had mishandeld door te slaan en te schoppen. De man werd voor ander onderzoek ingesloten.


Apeldoorn - dakzitters aangehouden


De politie heeft zondagnacht op het dak van een pand aan de Beekstraat een 14 jarige knul uit Apeldoorn en een 18 jarige jongeman uit Beekbergen aangehouden. Zij waren het dak opgeklauterd en een getuige belde de politie. Niet duidelijk is wat de heren daar wilden. Beiden kregen een proces-verbaal voor zich bevinden op verboden terrein.


Apeldoorn - "opzouten" helpt tegen inbraak


Een bewoner van een woning aan de Hermesstraat in Apeldoorn heeft een inbraak in zijn woning weten te voorkomen door een inbreker die probeerde via de brievenbus zijn voordeur te openen, hard toe te schreeuwen dat de man moest "opzouten". De bewoner werd wakker en hoorde gerammel aan zijn brievenbus. Hij ging naar beneden en zag door het raam de inbrekerspoging. Toen de bewoner op het raam bonsde en keihard "opzouten" riep, verdween de inbreker onmiddellijk.


Apeldoorn - drankrijder frontaal op tegenligger


De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een 59 jarige Apeldoorner onmiddellijk ingenomen nadat de man op de Zwolseweg frontaal op een tegemoetkomende personenauto botste. De 32 jarige bestuurster van deze auto en haar 3 jarig zoontje bleven wonder boven wonder ongedeerd. De in werking tredende airbags in combinatie met het gebruik van de autogordel en kinderzitje zijn daarbij volgens de politie cruciaal geweest. De man reed vanaf de Oude Zwolseweg linksaf de Zwolseweg op. Hij kwam daarbij op de linkerweghelft en ontweek nog net een vrachtwagen door scherp naar rechts te gaan. Toen hij daarbij de rechterberm inreed corrigeerde hij weer door naar links te sturen en daarbij frontaal op de auto met vrouw en kind te botsen. De man zelf liep een hoofdwond op en werd naar het Lukasziekenhuis vervoerd. De brandweer reinigde het wegdek. Beide voertuigen werden weggesleept. Op het bureau blies de man 2,1 prom. De politie maakt een proces-verbaal op..



---- --