Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting:

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


28 augustus 2005


Ermelo - 5-tal jongelui met drugs aangehouden


De politie heeft zondagnacht (27/8) bij een controle van een personenauto alle vijf de inzittenden aangehouden terzake de opiumwet. In de auto trof de politie een geringe hoeveel verdovende middelen en in de kofferbak een honkbalknuppel. De mannen, in de leeftijd van 18 tot 22 jaar en allen afkomstig uit Nijkerk, werden voor ander onderzoek ingesloten.


Hattem - drankrijder op bromfiets betrapt


Een 37 jarige bromfietsbestuurder uit Wapenveld bleek zaterdagavond bij een controle op de Apeldoornseweg in Hattem onder invloed, Hij blies 0,6 prom. De politie maakt een proces-verbaal op.


Harderwijk - man en vrouw aangehouden na aantreffen luchtbuks


De politie heeft zondagnacht een 19 jarige man en een 18 jarige vrouw uit Harderwijk aangehouden nadat bij een politiecontrole op de Plaggenweg omstreeks 02..00 uur in de kofferbak van de auto een luchtdrukwapen werd aangetroffen. De politie dacht aanvankelijk bij het zien van de kolf van het wapen, met een vuurwapen van doen te hebben.
De politie maakt een proces-verbaal op. De 19 jarige eigenaar van het wapen had geen verklaring waarom hij dat ding in zijn auto had gelegd.


Wapenveld - Fietser gewond bij ongeval


Een 50 jarige fietser uit Zwolle is zaterdagmiddag gewond geraakt toen hij omstreeks 14.40 uur over het toeristisch fietspad reed en geen vrije doorgang verleende aan een 28 jarige autobestuurder uit Wapenveld die over de Flessenbergweg naderde. De man is per ambulance naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle vervoerd.


Elburg - Vrouw raakt van de weg


Een 43 jarige automobiliste uit Amsterdam raakte zaterdagmiddag op de Zuiderzeestraatweg in Elburg gewond toen zij met haar auto rijdend vanuit Doornspijk van de weg raakte. De vrouw stuurde naar links toen zij meende te veel rechts te rijden. Zij kwam daarbij met haar auto in de linkerberm en via het fietspad en een sloot kwam de auto in een weiland tot stilstand. Een passant verleende 1e hulp. Ze liep enkele lichte kwetsuren op en werd per ambulance naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk vervoerd.


Harderwijk - man aangehouden na beledigingen


De politie heeft zondagnacht (28/8) een 30 jarige man uit Ermelo aangehouden nadat hij op straat de dienstdoende politiemensen zonder enige aanleiding beledigden tekstyen toeriep en later op het bureau daar nog eens wat aan toevoegde. Tegen de man volgt een proces-verbaal.



---- --