Politie Zaanstreek-waterland


00:07 27-AUG-05
WORMERVEER, NOORDEINDE
Drankrijders
De politie heeft een 63-jarige man uit De Rijp aangehouden die te veel gedronken had om nog te mogen rijden. Een agent zag in zijn vrije tijd de verdachte rijden en vermoedde dat er alcohol in het spel was. Hij seinde zijn collega's in en uit een blaastest op het alcoholtestapparaat bleek dat de man meer dan drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid drank op had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en omdat de man al eerder betrapt werd op drankrijden wordt een onderzoek naar zijn rijvaardigheid ingesteld. De Rijper werd na verhoor met een rijverbod van acht uren heengezonden. Een 27-jarige man uit Wormer werd in Wormerveer aangehouden na een alcoholindicatie op het blaasapparaat. Aan het bureau blies hij iets meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid. Met een rijverbod van één uur mocht de verdachte na verhoor het bureau verlaten.

15:57 26-AUG-05
EDAM, WILLIAM PONTSTRAAT

Politie houdt agressieve winkeldief aan

De politie heeft een 27-jarige man uit Edam aangehouden die wordt verdacht van winkeldiefstal uit een supermarkt. Personeel van de winkel zag dat de man onder andere een fles wijn pakte en door de ingang, dus niet via de kassa, naar buiten liep. Toen de man door een personeelslid werd aangesproken begon hij te schreeuwen en verbaal agressief te reageren. Agenten konden even later op de parkeerplaats de man inrekenen en overbrengen naar het politiebureau. Na verhoor werd is de man met een proces-verbaal heengezonden.

05:18 27-AUG-05
PURMEREND, ACHTERDIJK

Aanhoudingen na diefstal vlag

De politie heeft een 19-jarige Purmerender en een 23-jarige man uit Hoorn aangehouden als verdachten van diefstal van een vlag. Surveillerende agenten zagen de mannen tegen een muur staan terwijl de een de ander optilde waarna deze een vlaggenstok met vlag uit een houder trok. Al zwaaiend met de vlag liepen de verdachten weg en namen de benen toen zij de agenten in de gaten kregen. Na een korte achtervolging konden de vendeliers aangehouden worden.

01:25 27-AUG-05
PURMEREND, KOEMARKT

Mannen met drugs aangehouden

De politie heeft een 29-jarige man uit Purmerend ingesloten die door een portier van een horecagelegenheid was aangehouden omdat hij vermoedelijk drugs in zijn bezit had. De portier had gemeld dat de man vermoedelijk wikkels cocaïne bij zich had. Drie wikkels zijn voor nader onderzoek in beslag genomen en de verdachte werd in de loop van de ochtend gehoord en daarna in vrijheid gesteld. Een 25-jarige man uit Purmerend die door de portiers was betrapt met één wikkel met vermoedelijk cocaïne werd ook overgedragen en mocht na het afleggen van een verklaring en inlevering van de drugs zijn weg vervolgen.

14:37 26-AUG-05
ZAANDIJK, PAUKENHOF
Fietsendief toont berouw
Een 36-jarige man uit Zaandijk heeft op de politiepost bekend dat hij een fiets gestolen had en doorverkocht. De eigenaar van de recentelijk gestolen fiets zag zijn voertuig staan op de galerij van een flat. Volgens de verklaring van de bewoner was de fiets kort geleden gekocht voor een luttel bedrag van een buurtgenoot. Omdat hij wel begreep dat het hier eerder om heling ging deed hij afstand van de fiets zodat de eigenaar hem terug kon krijgen. De eigenaar heeft zijn fiets inmiddels terug en de politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten van diefstal en heling.

16:15 26-AUG-05
PURMEREND, SALVADOR ALLENDELAAN
Bestuurder in de fout
De politie controleerde een 27-jarige personenwagenbestuurder uit Weesp die driemaal in de fout ging. De man moest nog een achterstallige boete betalen, zijn auto bleek niet APK gekeurd te zijn en onder zijn stoel in de auto lag een wapenstok. De boete is geïnd, de wapenstok in beslag genomen en een APK-bekeuring uitgeschreven.

01:39 28-AUG-05
PURMEREND, JAAGWEG
Bestuurder brommobiel aangehouden
De politie heeft een 16-jarige bestuurder van een brommobiel aangehouden die wordt verdacht van doorrijden na een aanrijding. De jongeman uit Purmerend zou een 18-jarige Purmerendse die op de fiets reed hebben aangereden terwijl hij over het fietspad reed en de fietsende vrouw uit tegenovergestelde richting kwam. De vrouw zou hierbij ten val zijn gekomen en voor behandeling van schaafwonden aan arm en heup naar de Eerste Hulp in het ziekenhuis zijn gegaan. De brommobiel zou zonder licht hebben gereden en zonder te stoppen zijn doorgereden. Surveillerende agenten troffen het voertuig met bestuurder aan in het centrum van Purmerend en hielden de jongeman aan. Het voertuig wordt door de verkeersdienst onderzocht op technische gebreken. De jongen mocht na verhoor naar huis.

17:58 27-AUG-05
ZAANDAM, PIETER PAUWSTRAAT
Vernieler autospiegel aangehouden
De politie heeft een 33-jarige man uit Zaandam ingesloten die door een getuige was aangehouden na het vernielen van een autospiegel. De beschonken verdachte vertelde dat hij de auto had geschopt omdat het voertuig naar hem had gelachen. Na verhoor is de Zaandammer in vrijheid gesteld.

21:14 27-AUG-05
OOSTZAAN, ZUIDEINDE
Man in café geslagen met asbak
De politie heeft een 34-jarige vrouw uit Zaandam en een 44-jarige man uit Oosthuizen aangehouden na melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid waarbij een 46-jarige man uit Oostzaan met een asbak op zijn hoofd zou zijn geslagen. Volgens getuigen zou het beschonken stel na binnenkomst ruzie hebben gemaakt waarbij de vrouw zou hebben geslagen. Vervolgens zou een vechtpartij zijn ontstaan waarbij de man Oostzaner met een asbak sloeg. Verdachten werden ingesloten en de volgende dag na verhoor heengezonden. De man die aanvankelijk aangifte wilde doen omdat hij op zijn hoofd was geslagen zag alsnog af van aangifte omdat hij het zelf wel met de verdachten uit zou praten.

22:13 27-AUG-05
VOLENDAM, DE KARTELING
Politie houdt agressieve veelpleger aan
De politie heeft een 41-jarige veelpleger uit Volendam aangehouden die wordt verdacht van bedreiging. De man zou in de tuin van een woning hebben gestaan en de in de woning aanwezigen jongens hebben bedreigd. Na aanhouding bedreigde en beledigde de verdachte ook de agenten die hem naar het politiebureau brachten. De veelpleger werd in verzekering gesteld en wordt later voorgeleid bij de officier van justitie.

02:30 28-AUG-05
PURMEREND, KOEMARKT
Dronken man uit café gezet
De politie heeft een 37-jarige man aangehouden die ondanks herhaalde vorderingen een café niet wilde verlaten. Toen agenten hem naar buiten wilden helpen verzette de man zich hevig. Ook later aan het politiebureau was de man agressief. In de loop van de ochtend verklaarde de man dat hij zich vermoedelijk door medicijn- en alcoholgebruik nauwelijks iets van vannacht kon herinneren. Hij werd vervolgens in vrijheid gesteld met de toezegging dat proces-verbaal wordt opgemaakt.

20:53 27-AUG-05
KOOG AAN DE ZAAN, RIJKSWEG A8
Motorrijders leveren rijbewijs in
Twee motorrijders uit Westzaan van 32 en 42 jaar oud moesten hun rijbewijs bij de politie inleveren toe zij werden betrapt op te snel rijden. Agenten surveilleerden in een onherkenbare politieauto en volgden de motoren. Op de snelweg op een gedeelte waar maximaal 100 km per uur mag worden gereden constateerden zij dat de motoren bij een snelheid van 180 km per uur nog van hen wegreden. De rijbewijzen van de Westzaners werden ingevorderd en bekeuringen uitgeschreven.

22:53 27-AUG-05
ZAANDAM, HOEKERSTRAAT TWISKEWEG
Man rijdt tegen gevel
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een aanrijding waarbij een personenauto tegen de gevel van een woning belandde. Een 28-jarige Zaandammer reed in zijn auto vanaf Poelenburg over de Twiskeweg in de richting van De Weer. Hij wilde de Hoekerstraat inrijden maar verloor de macht over het stuur en reed tegen de gevel aan. Het voertuig raakte flink beschadigd en naar de toestand van de woning wordt door de verhuurder een onderzoek ingesteld. Twee inzittenden zijn met pijnklachten aan knie en borst naar het ziekenhuis gebracht. Een derde inzittende had alleen wat schaafwonden in het gezicht.

15:53 26-AUG-05
ZAANDAM, DR. H.G. SCHOLTENSTRAAT
Verkeerscontrole
Vrijdagmiddag heeft de politie bij een verkeerscontrole zes bestuurders bekeurd die te snel reden, vijf droegen niet hun autogordel, twee waren aan het telefoneren met het mobieltje in de hand en een bromfietser had een niet goedgekeurde helm op.

18:23 27-AUG-05
ZAANSTAD
Vaarsurveillance
Bij een vaarsurveillance op de wateren van Zaanstad werden zaterdag twee schippers en een visser bekeurd. Een bestuurder van een snelle motorboot was niet in het bezit van een vaarbewijs en een andere schipper voer met een snelheid van 35 km per uur over het water terwijl ter plaatse 6 km per uur maximaal is toegestaan. Een visser was niet in het bezit van een visakte.

21:52 27-AUG-05
WESZAAN EN ZAANDAM
Alcoholcontrole met 'bijvangsten'
De politie heeft zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden waarbij ook voor andere zaken werd geschreven. Op de Westzanerweg werden 40 blaastesten afgenomen. Niemand had teveel gedronken. Op de Heijermansstraat in Zaandam was slechts één van de 57 blaastesten positief. Een 26-jarige man uit Jisp blies iets meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid en werd na verhoor met een rijverbod van één uur heengezonden. Eén auto bleek bij controle niet verzekerd en werd hiervoor bekeurd. Twee bestuurders hadden hun APK-keuring niet op tijd geregeld en iemand negeerde het rode licht. Elf bestuurders reden te snel en één werd opgeschreven omdat de veiligheidsgordel niet werd gebruikt.

23:10 27-AUG-05
EDAM, DIJKGRAAF POSCHLAAN
Alcoholcontrole
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werd van 103 bestuurders gevorderd mee te werken aan een blaastest. Bij niemand gaf de apparatuur te veel alcohol aan. Het viel het de agenten op dat er opvallend veel taxi's en fietsers voorbij reden.


---- --