Eemland zuid, 15.30 uur

Utrecht 28-08-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanhoudingen voor beroving

AMERSFOORT De politie heeft op 27 augustus omstreeks 00.15 uur zes mannen in de leeftijd van 17 tot en met 20 jaar afkomstig uit Nijkerk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een beroving. Een van de mannen vroeg op de Hugo de Grootlaan aan een 23-jarige man uit Amsterdam die langsliep of hij even gebruik mocht maken van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer vond dit goed, maar verklaart dat de man er vandoor ging in een auto die snel wegreed.

Het slachtoffer benaderde vervolgens surveillerende agenten die op dat moment voorbijreden. Op aanwijzing van de man werd het voertuig gezien op de Molenstraat en de bestuurder verzocht te stoppen. In de auto blijken zes mannen te zitten die daarop allemaal worden aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor. Inmiddels zijn drie mannen in vrijheid gesteld. De andere drie mannen
17, 18 en 20 jaar zitten nog vast. Het onderzoek wordt voortgezet.

Dode man aangetroffen

AMERSFOORT Op zaterdagochtend omstreeks 08.30 uur ontving de politie de melding dat een lichaam in de Flierbeek achter het Euterpeplein was aangetroffen door passanten. De politie trof hier het levenloze lichaam aan van een man. De technische recherche verrichte sporenonderzoek rondom de vindplaats.

De levenloze man werd overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Op grond van de uitkomsten van de diverse onderzoeken gaat de politie ervan uit dat de overledene niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

De identiteit van de man is inmiddels bekend. Omdat de familie tot op heden niet op de hoogte kon worden gebracht van het overlijden, worden geen nadere personalia van de man vrijgegeven.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft op 27 augustus om 02.00 uur een 20-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de man die ambtshalve bij de politie bekend is op de Maatweg rijden en wilden de bestuurder controleren. De man ging er vandoor en reed zich na een korte achtervolging klem in een doodlopend gedeelte van de Orion. De bestuurder stapte uit en nam de benen. Met behulp van de diensthond kon de verdachte in de struiken bij de Meridiaantunnel worden aangetroffen. Op het bureau weigerde de man om een ademanalyse te ondergaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van medewerking aan ademanalyse.

Aanhouding bezit verdovende middelen

AMERSFOORT De politie heeft op 27 augustus omstreeks 11.20 uur een
21-jarige en een 29-jarige man beiden uit Rotterdam aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen. De mannen werden op het Stationsplein aangesproken door agenten en bij hen en in de auto van de mannen werd een aantal zakjes harddrugs aangetroffen. Beide mannen werden meegenomen naar het bureau voor nader verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt voor het in bezit hebben van verdovende middelen.

Aantreffen wapen

AMERSFOORT Op de Molenstraat zagen surveillerende agenten op 27 augustus omstreeks 14.35 uur een 27-jarige man uit Zeist met zijn auto door rood licht rijden. De man werd daarop gecontroleerd en in zijn auto werd een wapenstok aangetroffen. Hierop werd hij aangehouden. Omdat de man weigerde mee te werken aan zijn aanhouding werd hij geboeid en meegenomen naar het bureau. Hier bleef de man zich lastig gedragen en er ontstond een worsteling. De man werd daarop met gepast geweld gekalmeerd en in een cel geplaatst. De verdachte legde later een bekennende verklaring af en bood zijn excuses aan voor zijn gedrag. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Ongeval met letsel

LEUSDEN Op 27 augustus omstreeks 10.00 uur wilde een 27-jarige bestuurder uit Leusden met zijn auto vanaf de Noorderinslag nabij de verkeerslichten op de Groene zoom even aan de overkant van de weg bij een bushalte parkeren. Toen hij zijn voertuig naar links draaide ontstond een aanrijding met een tegemoetkomende auto. Hierdoor raakte de bestuurder en inzittende van deze tegemoetkomende auto een
45-jarige man en zijn 14 jarige zoon uit Amersfoort - licht gewond aan respectievelijk borst en gelaat. Beiden werden per ambulance overgebracht naar ziekenhuis De Lichtenberg. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Aanhouding voor mishandeling

AMERSFOORT De politie heeft op 27 augustus omstreeks 17.50 uur een
15-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden voor mishandeling van een
17-jarige plaatsgenoot. Surveillerende agenten kwamen net voorbij toen de verdachte het slachtoffer een kopstoot wilde geven en hem sloeg. Hierop stopten de agenten en verklaarde het slachtoffer dat beiden hard voor elkaar moesten remmen en dit de aanleiding was voor de agressie. Daarop werd de 15-jarige jongen aangehouden en overgebracht naar het bureau.