Rijn&Venen, 16.15 uur

Utrecht 28-08-2005 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Veelpleger aangehouden

MAARSSEN - Vrijdag 26 augustus rond 23.00 uur heeft de politie op de Duivenkamp een 18jarige veelpleger uit Maarssen aangehouden vanwege huiselijk geweld eerder die avond. Tegen hem was aangifte gedaan en de politie heeft hem daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Klappen na zakelijk conflict

MIJDRECHT Vrijdagavond 26 augustus rond 19.00 uur liep een zakelijk conflict uit de hand op de Rendementsweg. Een 44-jarige vrouw uit Wilnis deelde flyers uit voor een winkel met negatieve uitlatingen over de winkel en sprak klanten aan. Een 21-jarige Amsterdamse medewerker van de winkel sprak de vrouw hierop aan en verzocht haar en een 45-jarige man uit Wilnis weg te gaan. De vrouw probeerde een foto van de medewerker te maken, waarna een handgemeen tussen de drie volgde. De medewerker is aangehouden door de politie. Alledrie de betrokkenen zijn op het politiebureau gehoord.

Veelpleger voor heling aangehouden

MIJDRECHT Vrijdag 26 augustus rond 19.45 uur heeft de politie in een winkel aan de Dorpsstraat een 25 jarige veelpleger uit Mijdrecht aangehouden. De man wilde aan de winkelier gestolen goederen verkopen, waarop de winkelier de politie had gewaarschuwd. Die kon de man bij het tweede bezoek aan de winkel op heterdaad aanhouden. Op het politiebureau bleek dat de man ook drugs bij zich had. Hij is ingesloten.

Aanrijding

WOERDEN Zaterdag 27 augustus rond 15.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Jerseykade. Een 41-jarige uit Maarssen afkomstige bestuurder van een bestelbus reed achteruit en zag daarbij een
41-jarige fietsster uit Woerden niet. De vrouw, met zoontje achterop, viel hierdoor met de fiets en raakte buiten bewustzijn. Haar dochtertje reed naast haar. Beide kinderen bleven ongedeerd. De moeder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Drugs

MONTFOORT - Zaterdag 27 augustus vroeg om 01.50 uur zag een agent een bekende van de politie op het Pastoor Spaanplein lopen. Toen hij hem wilde controleren, rende de man hard weg. Daarbij gooide hij enkele goederen weg. De 20-jarige Montfoorter kon even verderop aangehouden worden. De goederen bleken harddrugs te zijn, deze zijn in beslag genomen. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Autoinbreker aangehouden

MAARSSEN In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus heeft de politie rond 01.30 uur een autodief aangehouden op de Duivenkamp. Een getuige zag de 24-jarige man uit Utrecht bezig en belde de politie. De inbreker rende weg en liet daarbij zijn eigen voertuig staan. In de buurt kon de politie de inbreker niet vinden, daarop heeft zij het voertuig van de inbreker in de gaten gehouden. Enige tijd later kwam de inbreker zijn voertuig ophalen, waarop hij aangehouden kon worden. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Bekeuringen na vechtpartij

ABCOUDE Na een mishandeling op de Hoogstraat rond 01.30 uur wilde een betrokkene op de vuist met de politie. Dit werd voorkomen en de
20-jarige Amsterdammer is daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij bekeurd werd.

Een 18-jarige Amsterdammer pleegde geweld tegen de politie en is ook meegenomen naar het bureau, waar hij ingesloten is. Het onderzoek naar de toedracht van de mishandeling, waarbij een 44-jarige Amersfoorter verwondingen aan hoofd en knie opliep, loopt nog.