Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/08)

OOSTERHOUT NB, 28 augustus 2005

Wateroverlast leidt tot naar wietplantage

RIJEN: Wateroverlast leidde zaterdagochtend 27 augustus tot de vondst van een hennepkwekerij. De politie kreeg om 08.00 uur bericht dat er vanuit een winkelpand aan de Stationstraat water onder de deur door naar buiten stroomde. De agenten zagen dat in de winkel het plafond naar beneden was gekomen. De huurder van de bovengelegen woning werd meteen in de boeien geslagen, toen duidelijk werd dat hij een hennepkwekerij op zijn zolder verdieping had ingericht. Het gaat om een 44-jarige inwoner van Poppel (België). De plantage bestond uit drie afzonderlijke ruimten. De eerste ruimte werd gebruikt voor opslag van materiaal en was niet in gebruik. In de tweede ruimte stonden circa 177 planten. De derde ruimte was gevuld met circa 400 lege potten en was dus tot voor kort in gebruik geweest. Een medewerker van Essent heeft uit veiligheidsoverwegingen de stroom afgesloten. Er waren namelijk zwaardere stoppen in de installatie gemonteerd. De eigenaar van de winkel liep veel schade op door de activiteiten van zijn bovenbuurman. Hij is vanwege de schade in overleg getreden met zijn verzekering.
In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. Al deze goederen zijn daarna vernietigd. In de auto van de verdachte vond de politie een nepvuurwapen, geladen met acht knalpatronen. Naast overtreding van de Opiumwet wordt de man ook verdacht van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Voor beide zaken is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De verdachte kreeg vóórdat hij in vrijheid werd gesteld, namens het Openbaar Ministerie, meteen dagvaarding voor de rechtszaak uitgereikt.

Auto inbrekers duo op heterdaad betrapt

WIJK EN AALBURG: De politie van het team Altena kreeg op zaterdag avond 27 augustus omstreeks 19.00 uur de melding over een auto inbraak. Twee personen zouden op de Tempelierstraat een bestelbus hebben opengebroken. Uit de bestelbus werd een mobiele telefoon en een laptop weggenomen. Eén van de daders was herkend en zodoende kon het duo worden ingerekend. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Wijk en Aalburg en zijn even oude vriendin, afkomstig uit Waalwijk. Het tweetal is in verzekering gesteld en de politie doet verder onderzoek.

Veroorzaker ongeval maakt zich uit de voeten

WAALWIJK: De politie is op zoek naar de veroorzaker van een verkeersongeval op de A-59. Het ongeluk gebeurde in de nacht van zaterdag 27 augustus om rond 02.47 uur. Op de plaats van het ongeval trof de politie een over-de-kop geslagen Opel Tigra aan, waarvan de bestuurder spoorloos was. De tegenpartij was nog wel op de plaats van het ongeval aanwezig. Dit betreft een 45-jarige inwoner van Vlijmen. De man vertelde dat hij over de rechter rijstrook reed en in zijn achteruitkijkspiegel het schijnsel van twee koplampen met hoge snelheid dichterbij zag komen. Bij het passeren ontstond door nog onbekende reden een aanrijding, waarbij beide autos tollend over de weg gingen. De veroorzaker en zijn passagier stapten na de aanrijding uit het wrak en gingen er te voet vandoor. Aan de hand van het kenteken achterhaalde de politie de eigenaresse van het voertuig. Inmiddels is duidelijk geworden dat zij het voertuig niet bestuurde op het moment van de aanrijding. Ook zijn de personalia van de vermoedelijke bestuurder bekend geworden bij de politie. De politie heeft op diverse adressen naar de man gezocht. Hij is echter nog steeds spoorloos.

Amokmakers ingerekend door politie

OOSTERHOUT In de nacht van vrijdag 26 augustus 2005 op zaterdag 27 augustus 2005 kreeg de politie te Oosterhout melding van het feit dat een man amok maakte in de Anemoonstraat en vernielingen aanrichtte. Agenten stelden vast dat op het opgegeven adres een 36-jarige Oosterhouter huisraad van het balkon naar beneden gooide. Hij verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs. Een vallende stoel bracht schade toe aan een geparkeerde personenauto. De voorruit van de auto sneuvelde. De politie arresteerde de man, waarna hij voor ontnuchtering werd ingesloten. Na verhoor is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

RAAMSDONKSVEER: Ook een 44-jarige inwoner van Raamsdonksveer kreeg proces-verbaal. Ook hij maakte amok in de nacht van vrijdag 26 augustus 2005 op zaterdag 27 augustus 2005. In zijn woning in de Koningstraat vernielde de dronken man de huisraad. Zijn vriendin riep de hulp van de politie in. De toegesnelde agenten kregen beledigingen en bedreigingen naar hun hoofd geslingerd. De man werd ingesloten en zijn vriendin heeft inmiddels aangifte tegen hem gedaan.

Bekeuring voor illegaal stoken van afval

MADE: Tijdens hun surveillance kregen agenten op zaterdag 27 augustus rond het middaguur melding van een brand aan de Prinsenpolderstraat. Uit onderzoek bleek dat het niet om een brand ging, maar om het illegaal verstoken van afval. Een 67-jarige Madenaar was in een vuurkorf afval aan het opstoken. Het afval bestond uit plastic platen en een mislukte oogst uien. Volgens de milieuwetgeving is het strafbaar dergelijk afval te verbranden. De verdachte had dan ook geen vergunning voor het verstoken van afval. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op. Hij kreeg een boete van 50,-

Politie treedt op tegen alcoholgebruik in het verkeer

LOON OP ZAND: Een 19-jarige inwoner van Udenhout is in de nacht van zaterdag 26 augustus op zondag 27 augustus ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde rond 02.15 uur op de Kasteellaan. Daar raakte de bestuurder van de auto met zijn rechter wielen in de berm. Vermoedelijk door overmatig tegensturen verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom. Het ongeval gebeurde met behoorlijk snelheid en de passagier raakte bekneld in het wrak. Het 19-jarige slachtoffer is door de brandweer bevrijd en liep tengevolge van het ongeval twee gebroken benen en een gebroken sleutelbeen op. De veroorzaker, een 18-jarige Tilburger is door de politie gearresteerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De ademanalyse gaf een uitslag van 330 ug/l. Tegen hem is dan ook proces-verbaal opgemaakt.

GEERTRUIDENBERG: Op vrijdagavond 26 augustus 2005 controleerden agenten van het team Geertruidenberg-Drimmelen op het gebruik van alcohol in het verkeer. Bij deze controle werd een 44-jarige inwoner uit die plaats betrapt op het besturen van een personenauto met een te hoog alcohol promillage. Dat gebeurde om 22.00 uur op de Strijenlaan. Uit de blaastest bleek dat hij 790 ug/l scoorde, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de Officier van Justitie gaat bepalen of en wanneer hij dit terugkrijgt. Dat is overigens een standaardprocedure bij een uitslag hoger dan 570 ug/l, of als de betrokkene weigert mee te werken aan een ademanalyse of bloedproef. Na verhoor kreeg de man een rijverbod van 9 uren opgelegd en is hij weer in vrijheid gesteld.

DONGEN: Op zaterdag 27 augustus controleerde de politie rond 00.20 uur een auto in de Eindsestraat. In de auto zaten enkele jongeren. Een
21-jarige automobilist uit Dongen bestuurde de auto. Een blaastest wees uit dat er alcohol in het spel was. Om die reden is de Dongenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 260 ug/l (ongeveer 0.6 promille). De man kreeg een rijverbod van 1 uur en een politietransactie.

WAALWIJK: Een 34-jarige autobestuurder uit Waalwijk zat met een slok op achter het stuur. Hij werd betrapt op vrijdagavond 26 augustus rond
22.50 uur op de Wilhelminastraat. Na zijn arrestatie onderging de verdachte een ademanalyse, wat een uitslag van 385 ug/l opleverde. De man kreeg een rijverbod van 3 uren en een politietransactie.

RIJEN: Een 44-jarige inwoner uit Tilburg werd op de Rijksweg in Rijen aan een alcoholcontrole onderworpen. De man bleek iets teveel te hebben gedronken. Dat was op zaterdagavond 27 augustus om 22.15 uur. De uitslag van de ademanalyse was 285 ug/l, goed voor een rijverbod en een politietransactie. De man was overigens de enige die teveel gedronken had van alle 30 automobilisten die, die avond op de Rijksweg op alcoholgebruik gecontroleerd werden.

OOSTERHOUT: Op vrijdagmiddag, 27 augustus werd er bij de Oosterhoutse politie een aanrijding tussen een fietser en een geparkeerde auto gemeld. Op de Prins Bernhardstraat bleek een 40-jarige inwoner uit Oosterhout met zijn fiets tegen een geparkeerde auto gereden/gevallen te zijn. De fietser had alcohol genuttigd en moest een bloedproef ondergegaan. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. De auto had lichte schade.

Auto én rijbewijs afgenomen van wegpiraat

HANK: In de nacht van 27 op 28 augustus betrapte de politie een hardrijder op de A-27. De politiemensen constateerden dat de 23-jarige automobilist uit Breda met een gangetje van rond de 200 kilometer per uur over de Keizersveerbrug reed. Hier is, vanwege werkzaamheden, een maximum snelheid van 90 kilometer per uur toegestaan. Tevens had de automobilist een rood kruis (rijbaan signalering) genegeerd. Later bleek de automobilist vermoedelijk ook nog eens onder invloed van alcohol te zijn. Bij de blaastest blies hij 715 ug/l. De auto en het rijbewijs zijn in beslaggenomen en de Officier van Justitie gaat in eerste aanleg bepalen of en wanneer hij deze goederen terug krijgt.

Ontploffing op jacht in Werkendam

WERKENDAM: Op zondag 28 augustus 2005, omstreeks 09.30 uur, kreeg de politie te Werkendam de melding, dat er een jacht was ontploft in de haven "Oversteeg" aan de Spieringsluis te Werkendam. De eigenaar van het jacht was aan boord met onderhoudswerkzaamheden bezig toen het jacht ontplofte en in brand vloog. De eigenaar, een 31-jarige inwoner uit Sleeuwijk is door de GGD overgebracht naar het "Zuiderziekenhuis" te Rotterdam vanwege zijn brandwonden. De brandweer heeft nog twee gasflessen die in de boot gelegen hadden uit het water gehaald. De brandweer heeft een sterk vermoeden, dat de oorzaak van de ontploffing een gaslek is. Het jacht is volledig uitgebrand en kan als verloren gegaan beschouwd worden.


98 snelheidsovertreders op de bon in Waalwijk

GEMEENTE WAALWIJK: De radarauto van de politie stond vrijdag 26 augustus op drie plekken in de gemeente Waalwijk. In totaal zijn er 98 automobilisten op de foto gezet omdat ze te snel reden. De resultaten:

Locatie: Wendelnesseweg in Sprang-Capelle (maximum snelheid 50 km/u) Tijdstip: van 09.35 uur tot 11.05 uur
Aantal passanten: 302
Overtredingen: 44
Hoogste snelheid: 75 km/u

Locatie: Grotestraat in Waalwijk (maximum snelheid 50 km/u) Tijdstip: van 11.50 uur tot 14.20 uur
Aantal passanten: 1585
Overtredingen: 30
Hoogste snelheid: 71 km/u

Locatie: Eikenlaan (bij Seringenhof) in Waalwijk (maximum snelheid 50 km/u)
Tijdstip: van 14.45 uur tot 17.15 uur
Aantal passanten: 1156
Overtredingen: 24
Hoogste snelheid: 67 km/u

Boete van 125,- voor winkeldief

OOSTERHOUT: In het winkelcentrum Arendshof werd een 67-jarige inwoner van die plaats betrapt op winkeldiefstal. De man stal voor 15,- aan goederen en werd door het winkelpersoneel buiten de winkel aangehouden. De man is overgedragen aan de politie en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De man legde een bekentenis af en betaalde zijn boete van 125,- meteen, waarna hij in vrijheid werd gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer