Heuvelrug, 16.45 uur

Utrecht 28-08-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Hennepkwekerij ontmanteld

VEENENDAAL Op vrijdagmiddag 27 augustus omstreeks 15.00 uur is door een tip een hennepkwekerij in een woning aan de Theeheuvellaan ontdekt. In de woning bevond zich een kwekerij op een zolder en in een slaapkamer die vol stonden met planten (aantal onbekend). Bovendien bleek er sprake van diefstal van elektriciteit. De planten en inrichting van de kwekerijen werden in beslag genomen. Bij de woning werd een 45-jarige man uit Veenendaal aangehouden in het kader van de Opiumwet en op verdenking van diefstal van stroom.

Ruiten ingeslagen

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie kreeg op 27 augustus om 02.20 uur de melding van een bedreiging en mishandeling bij een woning aan de Karel Martelstraat. Hier bleek een 26-jarige man uit Wijk bij Duurstede om onduidelijke reden twee ruiten te hebben ingeslagen. Hierdoor liepen hij en de 46-jarige bewoner diverse snijwonden op. De bewoner heeft aangifte gedaan. De verdachte werd eerst behandeld worden aan zijn verwondingen en wordt later gehoord.

Ongeval met letsel

RHENEN Op de Lijnweg ontstond op 27 augustus omstreeks 14.20 uur een kop-staart botsing tussen drie autos. De bestuurster van het achterste voertuig, een 20-jarige vrouw uit Opole, kon niet op tijd remmen en botste tegen de auto voor haar. Hierin bevond zich een 20-jarige vrouw uit Kesteren die vervolgens tegen het voertuig voor haar botste. Hierin zat een 36-jarige bestuurder uit Elst. De vrouw uit Kesteren raakte gewond aan rug en nek en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Alle voertuigen raakten beschadigd.

Man gestoken met mes

VEENENDAAL De politie heeft op 28 augustus om 04.30 uur een 20-jarige man uit Ede aangehouden omdat hij een 19-jarige Veenendaler op de Markt zou hebben gestoken met een mes. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen door een omstander naar het ziekenhuis in Ede gebracht. De politie heeft het slachtoffer nog niet kunnen horen.

Op aanwijzing van omstanders kon de verdachte in zijn woning worden aangehouden. De verdachte legde een bekennende verklaring af en op zijn aanwijzing werd een mes aangetroffen en in beslag genomen voor nader onderzoek.

Aanrijding met letsel

VEENENDAAL Op de Rondweg-West is op 26 augustus omstreek 08.15 uur een 49-jarige motorrijder uit Veenendaal gewond geraakt door een aanrijding met een 33-jarige automobilist uit Nijmegen. De bestuurder van de auto kwam vanaf de A12 en sloeg op de Rondweg-West linksaf. De motorrijder kwam hem tegemoet en hierdoor ontstond een aanrijding. Beide betrokkenen verklaarden door groen licht te hebben gereden. De politie heeft diverse gegevens van getuigen genoteerd en zal deze nader horen over de toedracht. De motorrijder is met letsel aan zijn schouder naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

Diefstal stoeptegels

VEENENDAAL De politie ontving op 27 augustus omstreeks 09.45 uur de melding dat bij de Zoete Inval een 74-jarige man uit Rhenen stoeptegels uit het trottoir haalde en in de kofferbak van zijn auto plaatste. De politie ging naar deze plek en trof de auto zonder de eigenaar aan. Na een tijdje verscheen de man en bevestigde de diefstal van de tegels. In zijn auto werden 21 stoeptegels aangetroffen. De man verklaarde dat hij een terras aan het maken was en nog wat tegels nodig had. De man moest de tegels terugleggen. Nadat de eigenaar van de tegels de gemeente Veenendaal is geinformeerd, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval met letsel

MAARSBERGEN Op 26 augustus omstreeks 21.30 uur ontstond een aanrijding op het kruispunt Woudenbergseweg Tuindorpweg tussen twee autos. Een 19-jarige vrouw uit Maarsbergen reed het kruispunt op en kwam in botsing met een 21-jarige automobiliste uit Ede die van rechts kwam. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 21-jarige vrouw met nekletsel naar het UMC werd gebracht. Beide vrouwen verklaarden dat zij groen licht hadden bij de kruising. Beide voertuigen raakten beschadigd. Nader onderzoek wordt ingesteld.