Politie Zuid-Holland-Zuid

28/8 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

28-08-2005 - Persberichten district II

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
GIESSENBURG In een loods aan de Ambachtsweg is op 25 augustus een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De Politie Zuid-Holland-Zuid bracht op basis van eerder onderzoek een bezoek aan het pand en ontdekte ongeveer 980 planten. Waarschijnlijk is ook sprake van diefstal van elektriciteit. Het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten en Ecoloss heeft de inventaris afgevoerd en onder toezicht van de politie vernietigd. De eigenaar van de loods verhuurt het pand en heeft met de hennepkwekerij niets van doen. De politie doet onderzoek naar de huurder van het pand.

RUITEN INGEGOOID
KEDICHEM- Zes jongens van 14 en 15 jaar uit Gorinchem zijn door politieagenten aangehouden wegens vernieling van 2 ruiten. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 26 augustus 2005 omstreeks 15.15 uur op de Lingedijk. De jongens fietsten over de dijk en gooide met fruit twee ruiten van een woning stuk. Een passerende automobilist hield de jongens staande en de eigenaar van de woning belde de politie. De jongens zijn na verhoor heengezonden. Zij moeten de schade vergoeden en krijgen een verwijzing naar bureau Halt.

SLIJPEN
AMEIDE- Een 57 jarige man uit Maassluis is tijdens slijpwerkzaamheden gewond geraakt aan zijn been. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 26 augustus 2005 omstreeks 15.20 uur op een terrein aan de Lekdijk. De man was bezig met slijpwerkzaamheden in het casco van zijn boot. Hij kwam in aanraking met de slijpschijf en liep een bloedende wond aan zijn been op. Zijn vrouw had zijn been afgebonden met een nylonkous en een huisarts verleende eerste hulp. De man had behoorlijk wat bloed verloren en werd per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem.

ONDER INVLOED OP BROMFIETS
GORINCHEM- Op vrijdagavond 26 augustus 2005 omstreeks 21.35 uur is op de Nieuwe Wolpherensedijk een 39 jarige man uit Hardinxveld-Giessendam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een bromfiets. In het bureau blies de man ver boven de streep (690 ugl). Tevens bleek dat de man een rijontzegging had. Na verhoor is de man met een rijverbod van 8 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AANRIJDING LETSEL
ALBLASSERDAM- Op vrijdagavond 26 augustus 2005 omstreeks 22.25 uur vond op de rotonde van de Edisonweg een aanrijding plaats tussen een fiets en een personenauto. Een 21 jarige man uit Alblasserdam fietste over het fietspad van de rotonde in de richting van de Randweg. Een 80 jarige automobilist uit Standdaarbuiten zag bij het verlaten van de rotonde de fietser over het hoofd waarna een aanrijding volgde. De 21 jarige man klaagde over pijn in zijn rug en nek. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht hij weer naar huis. Hij heeft wat blauwe plekken en een aantal lichte kneuzingen opgelopen.

VECHTPARTIJ
PAPENDRECHT- Drie mannen van 27, 37 en 45 jaar uit Papendrecht zijn door politieagenten aangehouden na en vechtpartij. Deze vond plaats op vrijdagavond 26 augustus 2005 omstreeks 23.30 uur in de Hendrik Breitnerstraat. Er vielen raken klappen en alle drie de mannen raakte gewond. In het bureau deden alle drie de verdachten aangifte van mishandeling tegen elkaar. De vechtpartij ontstond naar aanleiding van een langlopend conflict. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.

BLADEREN IN BRAND GESTOKEN
GORINCHEM- Vijf jongens zijn op heterdaad door politieagenten betrapt nadat zij een hoop bladeren in brand staken. Dit gebeurde op zaterdagochtend 27 augustus 2005 omstreeks 03.15 uur op de Banneweg. De jongens, drie van 16, 17 en 18 jaar uit Gorinchem, een van 18 jaar uit Hoogblokland en een 17 jaar uit Hardinxveld-Giessendam, stonden in een nis bij de toegangsdeuren van het Piazza center en staken de bladeren in brand. De verdachten zijn alle ingesloten. Na verhoor zijn ze in de loop van de dag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BRANDSTICHTING
GORINCHEM- Op zaterdagochtend 27 augustus 2005 omstreeks 04.35 uur zagen surveillerende politieagenten dat er een brandje was onder een geparkeerde auto op de Nieuwe Hoven. Ze zagen dat er een man wegliep. Nadat het brandje door de agenten was geblust gingen ze op zoek naar de vermoedelijke brandstichter. Na een zoekactie werd op de Banneweg een 25 jarige man uit Gorinchem als verdachte aangehouden. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

VROEGE WINKELDIEF
SLIEDRECHT- Op zaterdagmorgen 27 augustus 2005 omstreeks 07.05 uur is bij een supermarkt aan het Fazantplein een 64 jarige man uit Sliedrecht aangehouden wegens winkeldiefstal. De man nam voor 78 euro aan boodschappen mee en verliet de winkel zonder te betalen. Hij werd betrapt door het personeel en overgedragen aan de politie. De man kreeg een bekeuring van 210 euro welke hij direct betaalde. Na verhoor is hij heengezonden.

LUCHTDRUKGEWEER
PAPANDRECHT- Op zaterdagmorgen 27 augustus 2005 omstreeks 11.15 uur is een 18 jarige jongen uit Hendrik Ido Ambacht in het park Noordhoekse wiel door politieagenten aangehouden. De agenten gingen na een melding dat er met een luchtbuks werd geschoten ter plaatse. Ze troffen de 18 jarige verdachte aan samen met een 18 jarige vriend eveneens uit Hendrik Ido Ambacht. Ze waren aan het vissen. Aanvankelijk ontkenden ze iets met het schieten te maken te hebben maar later bleek dat de 18 jarige jongen een luchtdrukgeweer in zijn auto had. Het luchtdrukgeweer is in beslag genomen. Na overleg met de officier van justitie kreeg de jongen een bekeuring van 100 euro die hij direct betaalde. Bovendien kregen beide jongens nog een bekeuring van 30 euro omdat ze zonder vergunning aan het vissen waren.

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM- Een 36 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op zaterdagmiddag 27 augustus 2005 omstreeks 13.15 uur in een woning aan de Balensteiger. De man mishandelde zijn 25 jarige vriendin na een ruzie. De man is ingesloten en de politie onderzoekt het huiselijk geweld.

AANRIJDING LETSEL
LANGERAK- Op zaterdagmiddag 27 augustus 2005 omstreeks 13.45 uur vond op de Lekdijk een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een personenauto. Een personenauto, bestuurd door een 50 jarige vrouw uit Langerak reed over de Lekdijk en sloeg plotseling linksaf om de inrit van haar woning in te rijden. Zij zag daarbij een tegemoetkomende motorfiets, bestuurd door een 40 jarige man uit Zwijndrecht over het hoofd. Een aanrijding volgde. De motorrijder vloog over de personenauto heen en kwam ruim 10 meter verder op het wegdek terecht. De 40 jarige man had rug- en nekklachten en werd per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. De motorfiets raakte totaal vernield en de auto liep schade op aan de voorzijde en het dak.

AANRIJDING LETSEL EN BEKNELLING
HOOGBLOKLAND- Op zaterdagmiddag 27 augustus 2005 omstreeks 15.20 uur vond op de Rijksweg A 27 een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een personenauto, bestuurd door een 26 jarige vrouw uit Tilburg, reed over de Rijksweg A 27 in de richting van Utrecht. Zij reed over de rechter rijstrook en wilde inhalen. Zij zag daarbij een personenauto die links naast haar op de linker rijstrook reed over het hoofd en raakte deze auto. Ze schrok en stuurde naar rechts. Ze kwam met haar auto in de berm terecht. De auto sloeg enige keren over de kop en kwam op zijn kop tot stilstand. De vrouw raakte bekneld en werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Personeel van de ambulancedienst kreeg assistentie van personeel van de gelande traumahelikopter en stabiliseerden de vrouw. Zij liep een aantal fracturen, aangezicht letsel en mogelijk inwendig letsel op. Zij werd in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. De andere auto met daarin twee vrouwen van 21 jaar uit Breda, welke op de linker rijstrook reed, kwam na de aanrijding eveneens in de berm terecht. Daar raakte de auto een hooibaal en kwam in de sloot tot stilstand. Deze vrouwen kwamen met de schrik vrij. Beide autos raakten totaal vernield. Personeel van de Regionale Verkeersondersteuning (RVO) stelt een technisch onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. De rijksweg A 27 is tijdelijk afgesloten geweest waardoor een file ontstond.

BEROVING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
MEERKERK- Een 18 jarige jongen uit Meerkerk is van zijn snorscooter beroofd. Dit gebeurde op zaterdagavond 27 augustus 2005 omstreeks 19.15 uur op de Burggraaf. De jongen reed over de Burggraaf toen er plotseling vier jongens vanuit de bosjes op de weg sprongen. De jongen werd van zijn scooter getrapt en kwam ten val. Hij is vermoedelijk enige tijd buiten kennis geweest. Toen hij bij kwam was zijn scooter verdwenen. Hij liep diverse schaafwonden op aan gelaat, handen en knieën. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de verdachten en de zwarte scooter van het merk Peugeot. Getuigen die iets gezien hebben of weten van deze beroving worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

ERNSTIGE BRANDWONDEN
PAPENDRECHT- Een 35 jarige man uit Dordrecht heeft ernstige brandwonden opgelopen na het bijvullen van een zogenaamde Gel-pot. Dit gebeurde op zaterdagavond 27 augustus 2005 omstreeks 22.40 uur in de tuin van een woning aan het Acaciahof. Het slachtoffer was met familie in de tuin aan het barbecuen. Toen een zogenaamde Gel-pot bijna leeg was werd deze bijgevuld vanuit een jerrycan. Tijdens dit bijvullen hield het slachtoffer een aansteker bij de pot met als gevolg dat er een grote steekvlam ontstond. De man stond geheel in brand en omdat hij helemaal onder de gel zat was de brand moeilijk te blussen. De man werd onder de douche gezet om de wonden te koelen. Het slachtoffer werd gestabiliseerd door het ambulancepersoneel. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Daar bleek dat de man 1e , 2e en 3e graads brandwonden had opgelopen over ongeveer 45 % van zijn lichaam. De brandweer bluste een zonnescherm wat in brand was geraakt.

RIJDEN ONDER INVLOED
SLIEDRECHT- Op zaterdagavond 27 augustus 2005 omstreeks 19.40 uur is op de Provincialeweg N 482 een 52 jarige man uit Bleskensgraaf door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep (615 ugl) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

VERLICHTINGSCONTROLE
SLIEDRECHT- PAPENDRECHT- ALBLASSERDAM- Politieagenten hebben tijdens de nachtdienst van zondagochtend 28 augustus een verlichtingscontrole gehouden. Ze schreven 20 bekeuringen uit aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle in Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam. Het blijkt dat steeds meer fietsende jeugd het niet zo nauw neemt met de verlichting van hun fiets. De politie blijft ook in de zomertijd daarom controleren.

BALDADIG
HOORNAAR- Twee jongens van 19 en 20 jaar uit Gorinchem zijn door politieagenten aangehouden wegens baldadig gedrag. Dit gebeurde op zondagochtend 28 augustus 2005 omstreeks 04.20 uur op de Groeneweg. Het tweetal had feestversiering in de vorm van plastic druiven en een kop van een pop meegenomen. Na verhoor zijn ze met een bekeuring voor baldadigheid heengezonden.

VROUW GEVALLEN OVER HOND
BLESKENSGRAAF- Een 73 jarige vrouw uit Wassenaar is ernstig gewond geraakt nadat zij met haar fiets over een hond viel. Dit gebeurde op zondagmiddag 28 augustus 2005 omstreeks 13.20 uur op de Heulenslag. De vrouw was even buiten bewustzijn. Personeel van de ambulancedienst kreeg assistentie van personeel van de traumahelikopter die ter plaatse landde. De vrouw is met mogelijk hersenletsel in stabiele toestand per ambulance overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. De eigenaar van de hond is bekend. De hond liep geen letsel op.

GEVALLEN MET FIETS
PAPENDRECHT- Een 12 jarige jongen uit Schiebroek is met zijn fiets onderuit gegaan. Dit gebeurde op zondagmiddag 28 augustus 2005 omstreeks 13.35 uur op het fietspad langs de N3 ter hoogte van de sportvelden. De jongen was op bezoek bij familie in Papendrecht. De jongen liep een vleeswond op aan zijn been en is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.