Politie Zuid-Holland-Zuid

28/8 Dordrecht/ Zwijndrechtse Waard

28-08-2005 - persberichten district I

AANRIJDING OP N3 - POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT - De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een aanrijding op de westbaan van de N3 (richting A16) tussen de afritten Staart en Stadspolders/Dubbeldam op 25 augustus 2005 tussen 08.30 en 09.30 uur. Op dat moment kreeg de bestuurder van een rode personenauto een stalen balk van ± 1,5 meter lang op haar auto. Ze bleef ongedeerd. Vóór haar reed een vrachtwagen (trekker met oplegger). Het is niet duidelijk of het stuk metaal al op de rijbaan lag en de vrachtauto eroverheen reed óf dat de balk uit de laadruimte van de vrachtwagen is gevallen.
De politie komt graag in contact met mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren of anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief).

BURGERS TEVREDEN MET OVERLASTCONTROLE
DORDRECHT - Een overlastcontrole op donderdag 25 augustus 2005 van 16.00 tot 22.00 uur heeft tevreden burgers opgeleverd. Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid controleerden op kruising de Frank van der Goesstraat/Colijnstraat, in de Jacob Marisstraat, in het Weizigtpark en Wielwijkpark en stuurden iedereen weg die er niet thuishoorde en/of overlast veroorzaakte. Ook werden twaalf bekeuringen uitgedeeld voor verkeersovertredingen. De controles leverden lege overlastplekken en een rustig straatbeeld op. Omwonenden en anderen aanwezigen waren over het algemeen zeer tevreden met het politieoptreden en lieten dat aan de politie ook duidelijk merken.

FIETSSTER GEWOND
DORDRECHT Een 15-jarig meisje uit Zwijndrecht is op vrijdagmorgen 26 augustus 2005 gewond geraakt toen ze op de Noordendijk door een bromfietser werd aangereden. Het meisje fietste omstreeks 09.20 uur naast een vriendin op het fietspad toen de bromfietser hen wilde passeren. Toen dat niet lukte, besloot de bromfietser tussen de twee meiden door te rijden. De bromfiets raakte het meisje dat ten val kwam. Ze liep schaafwonden en een gekneusd sleutelbeen op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bromfietser reed zonder te stoppen door. De politie doet onderzoek.

BINNENDRINGEN
DORDRECHT- Een 28 jarige man uit Vlaardingen is door politieagenten aangehouden nadat hij een woning binnendrong. Dit gebeurde op vrijdagavond 26 augustus 2005 omstreeks 20.15 uur in de van Baerlestraat. De man belde aan bij een woning en toen de bewoner de deur half opendeed duwde hij de deur open en gaf de bewoner een duw. Deze duwde terug en daarop verliet de verdachte de woning. De bewoner ging er op zijn sokken achteraan. Politieagenten hielden de man op de Vossiusstraat aan. Later bleek dat hij daar een woning was binnengegaan. Bij die woning stond de deur op een kier omdat deze pas geverfd was. Hij werd door de bewoners overlopen en koos het hazenpad. De verdachte, die onder invloed van verdovende middelen was, is ingesloten. Tijdens zijn fouillering troffen agenten 10 zakjes met gebruikerseenheden cocaïne aan. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

AUTO IN DE SLOOT
DORDRECHT- Op vrijdagavond 26 augustus 2005 omstreeks 23.00 uur moesten hulpdiensten uitrukken naar de Smitsweg na een melding dat er een auto te water was geraakt.
Bleek dat een 24 jarige man uit Dordrecht met zijn auto van de weg was geraakt en in de sloot was terecht was gekomen. Hij was zelf al uit zijn personenauto gekomen. De duikers van de brandweer konden weer naar de kazerne. Personeel van de ambulancedienst onderzochten de man, die niets mankeerde. Wel roken de politieagenten een alcohollucht. Daarop werd de man aangehouden. In het bureau blies hij net boven de streep (305 ugl). Na verhoor is hij met een rijverbod van 2 uren heengezonden. De auto is uit de sloot getakeld en liep behoorlijke schade op. De politie maakt proces-verbaal op.

BELEDIGING
DORDRECHT- Een 30 jarige man uit Den Haag is door politieagenten aangehouden wegens belediging. Dit gebeurde op zaterdagochtend 27 augustus 2005 omstreeks 00.45 uur in de Visstraat. De man stond tegen een muur te plassen en kreeg daarvoor proces-verbaal aangezegd door een politieagent. Hij vond het nodig om tijdens het uitschrijven van de bekeuring de agent te beledigen. Hij is overgebracht naar het politiebureau. In de loop van de dag is hij na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

ACHTERVOLGING EINDIGT MET SPOOKRIJDEN OP SNELWEG DORDRECHT Zaterdagochtend 27 augustus 2005 omstreeks 01.15 uur hebben agenten van Politie Zuid-Holland-Zuid twee Fransen aangehouden na een achtervolging op de A16, die korte tijd zelfs tegen het verkeer in ging. De 30-jarige bestuurder kreeg op de N3 een stopteken van agenten die het voertuig wilden controleren. Hij negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor de A16 op. Zijn 31-jarige bijrijder gooide tijdens de achtervolging die volgde, meermaals een pakketje met poeder uit de wagen. Eén maal scheurde hij een pakket open, waardoor de achtervolgende agenten in een wolk poeder terechtkwamen. De Fransen reden met zeer hoge snelheid de A17 op en reden plotseling de oprit van de A16 op, tegen het verkeer op de snelweg in. Uiteindelijk wisten agenten de auto bij een benzinestation tot stoppen te dwingen door tegen de voorkant van de auto te rijden. Beide mannen werden aangehouden. Dit zeer tegen de zin van beide mannen die hun aanhouding met geweld trachtten te voorkomen. De twee werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De technische recherche stelde na onderzoek vast Een onderzoek door de technische recherche naar de inhoud van de pakketjes die uit de auto geworpen werden wees uit dat het ging om amfetamine. Na overleg met de officier van justitie kregen beiden verdachten een boete van 400 euro opgelegd. Omdat ze de boete niet direct konden betalen werd de auto als zekerstelling in beslag genomen. Na betaling krijgen ze de auto terug.

RUITEN VERNIELD
ZWIJNDRECHT- Drie jongens van 17, 18 en 19 jaar uit Zwijndrecht zijn door politieagenten aangehouden na vernieling van een ruit. Dit gebeurde op zaterdagochtend 27 augustus 2005 omstreeks 01.00 uur bij een restaurant aan de Parklaan. Later bleek na onderzoek dat er ook 1 ruit van het zwembad en 3 ruiten van de sporthal waren vernield. De verdachten zijn ingesloten. Ze ontkennen allen iets met de vernielingen te maken te hebben. De verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

GEBAK GESTOLEN
ZWIJNDRECHT- Op zaterdagochtend 27 augustus 2005 omstreeks 01.45 uur werd ontdekt dat er was ingebroken in een bakkerswinkel aan het Oudeland. Nadat er twee grote ruiten naast de toegangsdeur werden vernield kon men binnenkomen. Er werd gebak en popcorn gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De politie onderzoekt de inbraak.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT- Op zaterdagochtend 27 augustus 2005 omstreeks 04.40 uur brak brand uit in een geparkeerde auto welke stond in de Rembrandtlaan. De voorzijde brandde geheel uit. De brandweer bluste de brand. Vermoedelijk heeft men getracht in te breken in de auto. De brand ontstond bij de voorwielen. De politie sluit brandstichting niet uit. De technische recherche stelt en sporenonderzoek in.

INBRAAK WONING
DORDRECHT- In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus 2005 is ingebroken in een woning aan de Dubbelstraat. Men is vermoedelijk via het balkon door de balkondeur binnen gekomen. Binnen werden onder meer een laptop computer, een fotocamera, een playstation, boeken, kleding en sieraden gestolen. Men verliet de woning door de voordeur compleet uit de sponning te halen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

AANRIJDING MET BEKNELLING
DORDRECHT- Op zaterdagmorgen 27 augustus 2005 omstreeks 10.40 uur vond op de kruising Laan der Verenigde Naties met de afrit van de Rijksweg A16 een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 41 jarige man uit Dordrecht raakte bekneld in zijn auto en werd door de brandweer bevrijd. Hij werd met pijn in borst, nek en rug per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man reed in zijn personenauto over de Laan der Verenigde Naties komende vanuit de richting Dokweg en reed bij groen licht de kruising met de afrit van de Rijksweg A 16 op. Een 60 jarige man uit België reed vanaf de Rijksweg A16 met zijn personenauto vermoedelijk door het rode verkeerslicht de kruising op waarna een aanrijding volgde. De 60 jarige man en zijn 61 jarige vrouw uit België zijn per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Beiden kwamen vermoedelijk met de schrik vrij. Beide autos raakten totaal vernield.

VAN DE DIJK
DORDRECHT- Een 80 jarige vrouw is uit haar invalidenvoertuig gevallen. Dit gebeurde op zaterdagmiddag 27 augustus 2005 omstreeks 14.05 uur op de Oudendijk. De vrouw reed met haar invalidenwagen het talud van de Oudendijk af om aardappelen te gaan halen. Ze vier daarbij uit haar invalidenwagen. Ze liep door de val letsel op aan haar arm. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

CONTROLE OP TE HARD VAREN
HENDRIK IDO AMBACHT- Politieagenten hebben op de Waal en in de omgeving van de Oordenweg gecontroleerd op te hard varende boten. Ze deden dit op zaterdag 27 augustus 2005 van 15.00 tot 22.00 uur naar aanleiding van klachten van omwonenden over te snel varen. De agenten voeren met een boot en controleerden op de aanwezigheid van stickers 2005. Ook werden vissers gecontroleerd. Er werden geen overtredingen geconstateerd. Alle boten hielden zich netjes aan de snelheid.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op zaterdagavond 27 augustus 2005 omstreeks 21.50 uur is op de Voorstraat een 19 jarige jongen uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een bromfiets. In het bureau blies hij net boven de streep (255 ugl). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

DORDRECHT- Op zondagochtend 28 augustus 2005 omstreeks 02.25 uur is op de Octant een 25 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (360 ugl). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op zondagochtend 28 augustus 2005 omstreeks 03.40 uur is op de Oranjelaan een 23 jarige man uit Hendrik Ido Ambacht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (250 ugl). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

DORDRECHT- Op zondagochtend 28 augustus 2005 omstreeks 05.50 uur is op de Rijksweg A16 een 56 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (375 ugl). Tijdens controle bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

DORDRECHT- Op zondagochtend 28 augustus 2005 omstreeks 06.20 uur is op de Lijnbaan een 35 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ver boven de streep (625 ugl). Tijdens controle bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

DORDRECHT- Op zondagochtend 28 augustus 2005 omstreeks 07.05 uur is op de Rijksweg A16 een 38 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep (445 ugl). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT- Politieagenten hebben tijdens een verlichtingscontrole 16 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Politieagenten hielden de controle van zaterdag 27 augustus te 21.50 uur tot zondagochtend 28 augustus te 01.00 uur. Ze reden op de scooter in de omgeving van de Krispijnseweg, de Thorbeckeweg en de Karel Doormanlaan. Het blijkt dat steeds meer fietsende jeugd het niet zo nauw neemt met de verlichting van hun fiets. De politie blijft ook in de zomertijd daarom controleren.

WILDPLASSEN
DORDRECHT- Een 41 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens wildplassen. Dit gebeurde op zondagochtend 28 augustus 2005 omstreeks 01.20 uur in de Dolhuisstraat. De man wilde zijn naam niet opgeven nadat de agenten hem een bekeuring gaven. Ook toonde hij geen legitimatiebewijs. Hij vond het bovendien nodig om de agenten te beledigen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. In de loop van de dag is hij na verhoor heengezonden. Hij verklaarde dat hij niet geplast had maar zijn poging staakte nadat hij de agenten zag. De politie maakt proces-verbaal op.

FIETS GESTOLEN
ZWIJNDRECHT- Een 16 jarige jongen uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens diefstal van een fiets. Dit gebeurde op zondagochtend 28 augustus 2005 omstreeks 02.40 uur op de Munnikensteeg. Politieagenten zagen een groepje jongen die zonder licht op fietsen reden. Toen de agenten de jongens aanspraken ging de verdachte, naar later bleek de 16 jarige jongen uit Papendrecht, er vandoor. Hij gooide de fiets neer en rende de bosjes in. Bleek dat het slot van de fiets was verbroken. Met behulp van twee politiehonden werd de jongen na een zoekactie gevonden in de bosjes. De jongen werd ingesloten. Hij bekende dat hij de fiets kort daarvoor bij een discotheek had gestolen. Na verhoor is hij in de loop van de dag heengezonden.

VERNIELING
DORDRECHT- Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Dordrecht zijn aangehouden wegens vernieling van een lamp. Dit gebeurde op zondagochtend 28 augustus 2005 omstreeks 06.10 uur in de Grotekerksbuurt. Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

DOORRIJDER ONDER INVLOED
DORDRECHT- Een 32 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding. Dit gebeurde op zondagmiddag 28 augustus 2005 omstreeks 13.00 uur. De man was kort daarvoor op de Laan der Verenigde Naties met zijn personenauto tegen een actiewagen gereden. Hij werd aangesproken door wegwerkers maar hij gaf gas en reed met een blikje bier in zijn hand door. Aan de hand van het kenteken kwamen politieagenten uit bij zijn woning. Daar stond de verdachte naast zijn auto. Tijdens een blaastest blies hij positief. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In het bureau weigerde hij alle medewerking aan een tweede blaastest. Ook weigerde hij een verklaring af te leggen. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort. Zijn rijbewijs is ingevorderd.