District Lekstroom, 17.00 uur

Utrecht 28-08-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Vernieling

IJSSELSTEIN Zaterdag 27 augustus rond 17.45 uur vernielde een groepje van drie jongens een ruit van een woning aan de Maassingel. De bewoner van het huis, die getuige was van het voorval, kon één van de drie jongens staande houden en overdragen aan de politie. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Maarsbergen. Een tweede verdachte, een 13-jarige jongen uit IJsselstein is later aan het bureau gekomen. Een derde verdachte van 16-jaar uit IJsselstein moet nog op het bureau komen. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de zaak.

Verkeersongeval A2

NIEUWEGEIN - In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 augustus kreeg de politie tegen 01.30 uur melding van een verkeersongeval op de rijksweg A2, ter hoogte van knooppunt Oudenrijn. Twee personenautos zijn tegen elkaar gebotst bij een inhaalmanoeuvre. Eén voertuig is daarbij naar links gereden, rondgetold en tot stilstand gekomen. Het andere voertuig is rechts in de berm tegen een boom gereden. De 26-jarige Utrechtse bestuurder en twee inzittenden (19 en 21, beide uit Utrecht) van dit laatste voertuig zijn gewond geraakt en met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Eén van hen moest vanwege beknelling door de brandweer bevrijd worden uit het voertuig.

Verkeersongeval Parkhout

NIEUWEGEIN Op vrijdag 26 augustus rond 18.00 uur vond een aanrijding plaats tussen een jongen op een fiets en een automobilist op de Parkhout. De automobilist, een 20-jarige Nieuwegeiner, reed over het kruispunt in de richting van de Geinoord. Daar raakte hij een 10-jarig Nieuwegeins fietsertje dat in de richting van het voetbalveld reed. De jongen is daarbij op de motorkap van de auto gekomen en daar weer afgevallen. Met zwaar hoofdletsel is hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Rijden onder invloed

IJSSELSTEIN - De politie heeft vrijdag 26 augustus rond 20.30 uur na een achtervolging een 38-jarige man uit IJsselstein aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man viel op toen surveillerende agenten hem al slingerend over de Weg naar de Poort richting IJsselstein zagen rijden. Bij het zien van de politie ging hij er vandoor richting de Utrechtseweg en negeerde diverse stoptekens tijdens een rit via de weg der Verenigde Naties, Europalaan en de Nederland. Nabij de Oostenrijksestraat stopte de man.

De verdachte wilde echter zijn auto niet verlaten en hield zijn stuur vast. Inmiddels hadden de agenten al zijn autosleutels afgepakt en werd hij met gepast geweld uit de auto gehaald, geboeid, in de politieauto geplaatst en naar het bureau gebracht. Hier weigerde hij de ademanalyse. Daarop werd het rijbewijs van de man ingevorderd.