Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 28 augustus 2005

Courageteam houdt zeven Belgen aan voor bezit softdrugs

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdagmiddag omstreeks 17.20 uur werd een personenauto gecontroleerd op de Rooseveltlaan te Bergen op Zoom. De drie inzittenden, in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar afkomstig uit België bleken in het bezit te zijn van twee zakken hennep. Het drietal werd aangehouden en werd na verhoor en achterlating van de hennep, met een dagvaarding naar huis gestuurd. In totaal werd 160 gr hennep aangetroffen en inbeslaggenomen.
Op vrijdagavond werden op de Zuid-Oostsingel vier inwoners van België in de leeftijd van 22, 23, 19 en 24 jaar aangehouden omdat zij in het bezit waren van respectievelijk 24 gram hash en 2 gram hennep. Allen werden met een dagvaarding heengezonden.

Politie neemt rijbewijs dronken bestuurder in beslag

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond hield de politie op de Parallelweg een 37-jarige inwoner van Bergen op Zoom aan voor rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was 835 ug/l, wat overeenkomt met ongeveer
1,95 promille. De politie heeft zijn rijbewijs in beslag genomen.

Politie houdt minderjarigen aan voor aanranding

BERGEN OP ZOOM: Drie minderjarige jongens uit Bergen op Zoom hebben twee meisjes uit Roosendaal in een zwembad diverse malen onzedelijk betast. De jongens zijn aangehouden en werden na verhoor aan de zorg van hun ouders overgelaten.

Man aangehouden na vernielingen huisartsenpost

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond omstreeks 22.20 uur kwam een 41-jarige inwoner uit Bergen op Zoom bij de huisartsenpost aan de Paracelsuslaan. De man had last van een kies en wenste direct geholpen te worden. Nadat uitgelegd was dat er geen tandarts daar werkzaam was, werd de man zo boos dat hij diverse vernielingen aanrichtte in de wachtruimte. De man kon ter plaatse door de politie worden aangehouden. Na verhoor werd de man heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Politie onderzoekt autobrand

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Augustalaan/Benedenbaantje een personenauto brandend aangetroffen. De brand ontstond aan de voorzijde van de auto. De auto is eigendom van een 39-jarige inwoner uit Bergen op Zoom. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Politie houdt man aan voor bezit slagwapen

BERGEN OP ZOOM: Op zondagmorgen omstreeks 02.30 uur werd door een portier van een horecagelegenheid op het St Catharinaplein bij een man een wapen aangetroffen. Het wapen betrof een leren hoes met een loden kern en kon worden gebruikt als slagwapen. De bezitter van het wapen, een 32-jarige inwoner uit Bergen op Zoom werd door de politie aangehouden. Het wapen werd inbeslaggenomen. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld.

Politie bekeurt 16 bestuurders bij snelheidscontrole

OUD GASTEL: Op vrijdagmiddag werd tussen 14.45 uur en 17.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg SG onder Oud Gastel. Van 1420 passerende autos en motoren werd de snelheid gemeten, hiervan waren 16 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/u terwijl op deze weg maar 80 km/u is toegestaan.

Politie houdt bestuurders aan voor rijden onder invloed

BOSSCHENHOOFD/OUD GASTEL: Op vrijdagavond omstreeks 20.40 uur werd een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd op de Uilenspiegelstraat te Bosschenhoofd. De bestuurder viel op door zijn rijgedrag. Na een ademanalyse bleek dat de bestuurder, een 51-jarige inwoner uit Oudenbosch, zoveel gedronken had dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na ademanalyse bleek dat de uitslag overeenkwam met een promillage van ongeveer 1,85 promille.
Op zaterdagmorgen hield de politie op Kuivezand te Oud Gastel een 54-jarige inwoner van Oud Gastel aangehouden voor rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was 240 ug/l. De man werd heengezonden met een boete.
In de nacht van zaterdag op zondag op de Pastoor van Breugelstraat te Bosschenhoofd een 19-jarige inwoner uit Oudenbosch aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd naar huis gestuurd met een rijverbod van twee uur en een transactievoorstel.

Jongeren aangehouden voor baldadigheid

OUDENBOSCH: Op de Industrieweg heeft de politie zes jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar uit Oudenbosch en Breda aangehouden voor baldadigheid. Zij zouden op de Industrieweg een verkeersbord hebben omgegooid en een makelaarsbord hebben beschadigd. Na het betalen van de schade mochten zij naar huis.

Dronken man valt door etalageruit in bed meubelzaak

OUD GASTEL: De politie kreeg zaterdagnacht rond 01.00 uur een melding dat een persoon door een winkelruit in de Dorpsstraat was gevallen. Ter plaatse werd een 69-jarige inwoner van Oud Gastel aangetroffen. Hij lag op een bed in de meubelzaak, badend in het bloed. De man had diverse snijwonden en een pijnlijke schouder. De etalageruit van 250 cm bij 330 cm is geheel vernield. De man werd met een ambulance overgebracht naar Franciscusziekenhuis en bleek onder invloed van alcohol en verdovende middelen. De politie vermoedt dat de man ook verantwoordelijk is voor de vernieling van drie ruitjes van de voordeur van een woning In de Brouwerijstraat.

Politie bekeurt 132 bestuurders bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: Op vrijdagmiddag werd tussen 17.30 en 19.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Stationsstraat te Roosendaal. Van de 610 passanten bleken 132 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u te hebben overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Politie houdt veelpleger aan na winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Een 32-jarige man uit Roosendaal nam bij een supermarkt aan de Laan van Brabant een fles wijn weg. Aangezien de man een veelpleger is heeft de politie hem in verzekering gesteld. Hij zal moeten blijven tot zijn zaak op zitting komt.

Eén aanhouding tijdens horecadienst

ROOSENDAAL: De politie heeft tijdens haar toezicht op het uitgaanspubliek een vechtpartijtje op de Bloemenmarkt gesust en de partijen gescheiden. Eén persoon werd aangehouden voor de ongeregeldheden en samenscholing. Het betrof hier een 37-jarige inwoner uit Roosendaal. Deze werd na verhoor weer heengezonden. Verder werden drie wildplassers bekeurd en werd er één parkeerbon uitgedeeld.

Auteur: Manon Erkens