Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 28 augustus 2005

Politie houdt zeven personen aan tijdens rustige horecadienst

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee mensen aangehouden voor verstoring van de openbare orde en baldadigheid. Een 24-jarige Bredanaar werd aangehouden omdat hij aan het begin van de nacht tegen tafels en stoelen had geschopt op de Markt en de Veemarktstraat. Ook een 22-jarige man uit Breda werd door de politie aangehouden nadat hij tegen fietsen had geschopt op de Tolbrugstraat. Twee personen kregen een mini-proces verbaal voor wildplassen en fout parkeren. Er was voldoende parkeerruimte in de stad.
In de nacht van zaterdag op zondag vonden een aantal opstootjes plaats in en bij cafés op de Vismarktstraat. In totaal zijn er deze nacht vijf personen aangehouden.
Een 18-jarige vrouw uit Oosterhout werd aangehouden voor poging tot doodslag cq zware mishandeling, nadat zij in een café aan de Vismarktstraat een 15-jarige jongen met een kapotte fles in zijn gezicht had gestoken. De jongen liep hierbij verwondingen op. De politie heeft diverse getuigenverklaringen opgenomen en stelt een onderzoek in.
Drie personen werden aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Een 28-jarige Bredanaar sloeg een andere man bij en café in de Reigerstraat omdat deze volgens hem zijn vriendin had geslagen. Een 28-jarige man uit Dongen werd aangehouden nadat een grote groep vechtende bezoekers van een café aan de vismarktstraat via de nooduitgang naar buiten kwamen. De politie heeft de partijen gescheiden met behulp van de kort wapenstok. Het biketeam heeft een 30-jarige Bredenaar aangehouden omdat hij in de Tolbrugstraat na een vechtpartij opnieuw een vechtpartijtje wilde beginnen. Aanleiding zou zijn geweest dat hij een man en zijn vrouw had beledigd en geprobeerd had te slaan. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding.

Biketeam houdt veelpleger op heterdaad aan

BREDA: Leden van het biketeam zagen bij het stationsplein een hen bekende veelpleger rondsnuffelen tussen de fietsen bij het centraal station en met een schroevendraaier een slot openbreken. De 32-jarige Bredanaar kon op heterdaad worden aangehouden en is in verzekering gesteld. Hij zal moeten blijven totdat zijn zaak op zitting komt.

Demonstratie imker: vijf omwonenden gewond door bijensteken

BREDA: Vijf mensen zijn zondagochtend gewond geraakt nadat zij waren aangevallen door boze bijen. In de Verbeetenstraat was op een binnenterrein een demonstratie van een imker. Volgens de imker reageerden de twee losgelaten bijenvolken agressief op elkaar en raakten op drift in de buurt. Onder omwonenden brak paniek uit toen de bijen mensen staken. Verschillende slachtoffers zijn in het ziekenhuis behandeld met een antigif. De politie heeft de imker opdracht gegeven om zo spoedig mogelijk samen met zijn bijen te vertrekken. De gemeente zou nog verdelgingsmiddelen inzetten om nog rondzwervende bijen uit te schakelen.

Verdachten verzetten zich bij identificatie: politieagent gewond

BREDA: Vrijdagavond zagen twee agenten rond 21.45 uur een verdachte Franse auto. Nadat zij de Franse inzittenden hadden gevraagd uit te stappen en zich te identificeren reageerde één van hen ineens met een vuistslag in het gezicht van de agent. De andere agent kreeg een schop tegen het bovenlichaam. De verdachte rende weg. Toen de agenten hem wilden aanhouden verzette hij zich zodanig, dat de agenten pepperspray moesten gebruiken. Ook de andere inzittende is aangehouden. Bij het doorzoeken van de auto werden spullen aangetroffen die worden gebruikt door drugsgebruikers. Eén van de agenten moest naar het ziekenhuis om zich onder doktersbehandeling te stellen.

Politie houdt fietsendief aan

BAVEL: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Gilzeweg een man aangehouden die op de fiets een andere fiets vervoerde. De gestolen fiets had geen voorwiel en was met de voorvork achterop zijn fiets gezet. De 37-jarige man uit Gilze bleek ook inbrekersgereedschap bij zich te hebben. Hij is aangehouden.

Politie laat 257 bestuurders blazen tijdens alcoholcontrole

RIJSBERGEN/ZUNDERT: Op de St. Bavostraat respectievelijk Hofdreef heeft de politie zaterdag van 20.00 tot 04.00 uur 257 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Eén van hen bleek in overtreding, hij blies 325 ug/l, wat hem een rijverbod van twee uur opleverde en een proces verbaal.

Politie neemt rijbewijs en motor in beslag na overschrijding snelheidslimiet met 102 km/u

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Vrijdag heeft de politie rond 18.30 uur op de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek een Franse motorrijder staande gehouden. Een onopvallende motorrijder van het Verkeershandhavingsteam zag de bestuurder over de A16 rijden met een gecorrigeerde snelheid van 202 km/uur terwijl 100 km/uur is toegestaan. Tevens haalde de Fransman tot drie maal toe personenauto s rechts in die op de linkerrijstrook reden terwijl er andere personenautos op de middelste rijstrook reden. Dit gebeurde met een snelheid van ongeveer 150 km/uur.
De politie heeft het rijbewijs van de Franse motorrijder ingevorderd. Na telefonisch overleg met de Officier van Justitie heeft de politie tevens de motorfiets inbeslaggenomen. De motorrijder krijgt een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding en het gevaarlijke (inhaal)gedrag. De Franse motorrijder heeft zijn reis naar Rotterdam kunnen vervolgen achterin in een taxi.

Auteur: Manon Erkens