Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Net geen podium Eurotech Racing in 24 uren van Zolder

Zolder (B) / Venlo-Blerick, 28 augustus 2005. De gehoopte podiumplaats bleef uit, maar Eurotech Racing heeft wel laten zien dat een ereplaats in de 24 uren van Zolder tot de mogelijkheden behoort. Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout), Cor Euser (Herpen), Danny van Dongen (Zandvoort) en Wim Noorman (Horst) kwamen als vierde in hun klasse (veertiende algemeen) over de finish. Pech gedurende de nachtelijke uren kostte het team een ereplaats. Teameigenaar Wim Noorman: "Een topklassering zat erin. En wat erin zit, komt er zeker een keer uit."

Eurotech Racing nam met een ijzersterke rijdersbezetting deel aan de 24 uren van Zolder. Jeroen Bleekemolen en Cor Euser versterkten het team, dat verder bestond uit de vaste bemanning Danny van Dongen en Wim Noorman.
Tijdens de kwalificatiesessies stelde het team de tiende startpositie veilig. "We weten dat we het qua motorvermogen, en dus qua snelheid, af moeten leggen tegen de snelste teams", reageerde teameigenaar Wim Noorman. "In de race verwachten we beter te scoren door een combinatie van betrouwbaarheid en constante rondetijden."
In de beginfase van de race werkte Eurotech Racing zich snel naar voren. Na zeven uur lag de zwart-gele Marcos Mantis op de zesde plaats algemeen (vijfde in de klasse GTA). Helaas kreeg het team in de nacht technische tegenslag te verduren, waardoor de Marcos terugviel. De crew moest de startmotor vervangen en kreeg twee keer te kampen met een vastgelopen spanrol van de motor.

Toen de nieuwe dag aangebroken was, kon het team zich naar voren vechten. Na 24 uur racen en 722 ronden kwam de Eurotech Racing Marcos Mantis als vierde in de klasse GTA over de finish (veertiende algemeen). "Het is jammer van de pech, verder ging het goed", blikte Jeroen Bleekemolen op de race terug. "Het team heeft prima werk geleverd. Alles bij elkaar ben ik niet ontevreden." Cor Euser: "Vooraf dachten we voor een podiumplek te kunnen gaan. Toen dat niet mogelijk bleek, reden we op uitrijden."
Wim Noorman omarmde de positieve punten van de race. "Onze rijdersbezetting was perfect, voor de pitcrew geldt hetzelfde. Ondanks dat we ons met de Marcos Mantis in een underdogpositie bevinden ten opzichte van de snelste teams, geloof ik in het concept. Een podiumplaats is mogelijk, dat vind ik nog steeds."
De pitbemanning van Eurotech Racing maakte het verschil, vond Noorman. "Het is aan onze monteurs te danken dat we de finish hebben gehaald. Zij hebben geweldig werk geleverd."

Eurotech Racing wordt onder meer gesteund door de Eurotech Group
(www.eurotechgroup.nl) en Pezag (www.pezag.cz).
Eurotech Racing op internet: www.eurotechracing.nl.

Uitslag 24 uren van Zolder: 1. Marc Goossens, David Hart, Guy Verheyen en Jan Heylen (B/NL/B/B), Chevrolet Corvette C5-R, 799 ronden; 2. Franz Lamot, Rudi Penders, Bart Couwberghs en Kurt Dujardyn (allen B), Porsche 996 GT3 RSR, op 13 ronden; 3. Steven van Bellingen, Koen Leyssens, Marnix Vandermaesen en Armand Fumal (allen B), BMW E46 Silhouette, op 26 ronden; 4. Patrick Derdaele, Johan Empsen, Stefan Verhoeven en Jan de Wit (B/B/B/NL), Ultima GTR, op 36 ronden; 5. Nicolas de Gastines, Francois Turco, Jonathan Tonet en Anton Gonnissen (F/B/B/B), Porsche 996 GT3 RS, op 38 ronden; 4. in GTA (14e algemeen) Jeroen Bleekemolen, Cor Euser, Danny van Dongen en Wim Noorman, Marcos Mantis, op 77 ronden.
---
Voor de redactie: Voor nadere informatie: Wim Noorman, tel. 06 22 696 792.

---- --