Ingezonden persbericht

Wel de snelheid maar niet het geluk voor Marco Idili op Zandvoort

**VOOR DIRECTE VERSPREIDING**

Zandvoort, 28 augustus 2005 - Op het circuit van Zandvoort heeft Marco Idili ondanks zijn snelle kwalificatietijden dit niet kunnen omzetten in kampioenschappunten tijdens de twee races. De 17-jarige coureur eindigde in de wedstrijden om het 2005 Formule BMW ADAC Kampioenschap zowel gisteren als vandaag in het middenveld. In de Rookie Cup staat Idili op de zevende plaats met 95 kampioenschappunten.

Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de Formule BMW ADAC de afgelopen jaren een paspoort tot succes gebleken. Formule 1 (test)coureurs als bijvoorbeeld Ralf Schumacher, Christian Klien, Timo Glock en sinds kort ook Nico Rosberg onderschrijven dit. Doordat alle races worden verreden in het voorprogramma van A-evenementen zoals de Formule 1 en de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), is de klasse automatisch voorzien van een brede (media)aandacht. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes.

KWALIFICATIE
Idili kwam goed uit de startblokken in de twee kwalificatieruns. Het jonge talent dat opgroeide in het kart team van Jos Verstappen wist zijn tijden gedurende de tweemaal twintig minuten durende sessies telkens te verbeteren en zette op het 4,307 kilometer lange duinencircuit respectievelijk de tiende en negende tijd neer. Een puike prestatie voor de jonge coureur van HBR Motorsport die zich steeds beter ontwikkelt in de Formule BMW ADAC!

RACE 01 + 02
In de eerste race op zaterdagmiddag kwam Idili goed van zijn plaats en vocht om een positie in de top tien. Idili moest echter uitwijken voor een ongeluk tussen Van der Drift en Dzikevic en verloor hierdoor veel posities. Marco eindigde zijn eerste race als achttiende. In de tweede race pakte Idili buitenom twee rijders bij de start en manoeuvreerde zich naar voren. In deze actie nam de inwoner uit Waldfeucht veel zand en stenen mee en verloor na het uitkomen van het Scheivlak veel grip. Idili maakte een kort uitstapje langs de baan en moest als veertiende de race vervolgen. De auto verloor hierdoor steeds meer neerwaartse druk en waardoor hij met de bolide in de Tarzanbocht opnieuw rondtolde. Idili finishte na twaalf ronden op de zeventiende stek.

MARCO IDILI: "Jammer dat ik het niet heb kunnen afmaken. Tot vandaag ging het erg goed met me. Ik wist vrijdag in de kwalificatiesessies snelle rondetijden neer te zetten en nestelde me knap in de top tien. In de eerste race had ik de pech dat ik voor iemand moest uitwijken terwijl ik in de tweede race na mijn uitstapje steeds meer grip verloor. Het leek wel alsof ik op eieren reed want de auto was niet meer te besturen. Desondanks heb ik weer veel geleerd op dit circuit en hoop ik tijdens de seizoensafsluiter in Hockenheim voor een kleine stunt te zorgen!"

UITSLAG RACE 01 ZANDVOORT (ZATERDAG 27/08/2005)
01. Nicolas Hülkenberg (GER), Josef Kaufmann Racing, 22:36.885
02. Sebastien Buemi (SUI), ADAC Berlin-Brandenburg, + 00.277s
03. Joao Urbano (POR), ADAC Berlin-Brandenburg, + 01.865s
18. MARCO IDILI (NED), HBR MOTORSPORT, + 23.480s

UITSLAG RACE 02 ZANDVOORT (ZONDAG 28/08/2005)
01. Sebastien Buemi (SUI), ADAC Berlin-Brandenburg, 21:09.885
02. Joao Urbano (POR), ADAC Berlin-Brandenburg, + 02.393s
03. Nicolas Hülkenberg (GER), Josef Kaufmann Racing, +04.533s
17. MARCO IDILI (NED), HBR MOTORSPORT, + 26.965s

KAMPIOENSCHAPSTAND ROOKIE CUP NA NEGEN RACES
01. Nicolas Hülkenberg - 334 punten
02. Nick de Bruijn - 197 PUNTEN
03. Martin Ragginger - 178 punten
04. Mika Mäki - 141 punten
07. MARCO IDILI - 95 punten

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met Jeroen Vermeeren (TEL: +31 621 541 564, MAIL: jeroen@insightf1.com)

© 2003 - 2005 All Rights Reserved - www.thepitbox.nl