Nick de Bruijn verstevigt op Zandvoort zijn tweede plaats in Rookie Cup!

**VOOR DIRECTE VERSPREIDING**

ZANDVOORT, 28 AUGUSTUS 2005 - Nick de Bruijn heeft vandaag op het circuit van Zandvoort in alweer de negende ronde om het 2005 Formule BMW ADAC kampioenschap een keurige vijfde plaats behaald. Zaterdag wist De Bruijn in de eerste wedstrijd op Nederlandse bodem een vierde plaats veilig te stellen. Met dit resultaat verstevigt de Nederlander zijn tweede plaats in de Rookie Cup. In dit klassement voor de beste nieuwkomer heeft de Vlaardinger totaal 197 kampioenschappunten bij elkaar geracet. In het kampioenschap staat De Bruijn op de vijfde stek met 105 punten.

Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de Formule BMW ADAC de afgelopen jaren een paspoort tot succes gebleken. Formule 1 (test)coureurs als bijvoorbeeld Ralf Schumacher, Christian Klien, Timo Glock en sinds kort ook Nico Rosberg onderschrijven dit. Doordat alle races worden verreden in het voorprogramma van A-evenementen zoals de Formule 1 en de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), is de klasse automatisch voorzien van een brede (media)aandacht. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes.

KWALIFICATIE
Het was de eerste keer dat de huidig Europees Formule A kartkampioen het circuit op Nederlandse bodem aandeed. In de vrije trainingen kwam de Nederlander goed beslagen ten ijs en pakte de derde plaats. Strijdend voor een goede startpositie in de kwalificaties die vrijdagmiddag werden verreden, pakte de jonge coureur van Josef Kaufmann Racing een vijfde tijd aan het einde van de eerste kwalificatiesessie. In de afsluitende twintig minuten durende kwalificatie klom De Bruijn een positie en startte de wedstrijd op zondagochtend op een vierde positie.

RACE 01 + 02
In de eerste race op zaterdagmiddag kwam De Bruijn goed uit de startblokken en behield zijn positie. Gedurende de race vocht De Bruijn enkele spannende duels uit en pakte de vierde stek op het 4,307 kilometer lange circuit. De Bruijn zag zijn voorsprong slinken toen de safetycar in de baan kwam, nadat Van der Drift en Dzikevic in de Tarzanbocht van de baan waren gegaan. Na de herstart probeerde De Bruijn nog Joao Urbano te pakken, maar De Bruijn greep net naast de podiumplaats. De Bruijn eindigde de twaalf ronden tellende race op de vierde plaats. In de tweede race verloor De Bruijn een positie bij de start en kwam uiteindelijk op een vijfde plaats onder de zwart-wit geblokte vlag door.

NICK DE BRUIJN: "Ondanks dat ik hier op Zandvoort mijn eerste meters ooit reed in de Formule BMW, ben ik niet helemaal tevreden met het resultaat. Voor aanvang van dit raceweekend had ik mij ten doel gesteld om hier mimimaal op het podium te eindigen en dat is net niet gelukt. Gisteren eindigde ik op de vierde plaats en hebben we voor de race van vandaag de set-up van de auto ietsjes gewijzigd. Bij de start kwam ik niet goed weg en werd ik vijfde. Maar ik heb veel ervaring opgedaan op dit technische circuit met haar vele uitdagende en snelle bochtencombinaties. Ik heb gelukkig veel punten bij elkaar gesprokkeld voor het kampioenschap. Met nog een raceweekend in Hockenheim voor de boeg moet ik mijn tweede plaats in de Rookie Cup zien vast te houden!"

UITSLAG RACE 01 ZANDVOORT (ZATERDAG 27/08/2005)