Politie Zeeland


---


W-5823-2005 Aanhouding in Vlissingen

Zaterdagavond rond 19.55 uur is een 24-jarige man uit Vlissingen aan de Bonedijkestraat in Vlissingen aangehouden.
Even daarvoor zette een agent een personenauto aan de Bonedijkestraat, ter controle, aan de kant.
De 24-jarige man zat als passagier in de auto. Toen de agent met de bestuurder van de auto in gesprek was, stapte de 24-jarige Vlissinger uit en mengde zich in het gesprek.
Op vordering van de agent wilde hij niet een stukje verderop gaan staan waarop hij werd aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering.
Bij zijn aanhouding zwaaide de man met zijn armen om zich heen waarbij hij een agent in het gezicht raakte. Vervolgens rende hij weg.
Hij is kort daarop alsnog aangehouden. De agent die geraakt werd hield aan de klap wat zwellingen in het gezicht over.
Tegen de Vlissinger is proces-verbaal opgemaakt.


Z-5824-2005 Rijden onder invloed

In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.45 uur is een 54-jarige automobilist uit België tijdens een alcoholcontrole aan de Zuidzandseweg in Cadzand gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,5 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 5 uur.


W-5825-2005 Taxichauffeur beroofd

In de nacht van zaterdag op zondag tussen 00.15 uur en 00.55 uur is een
34-jarige taxichauffeur uit Middelburg in Oost-Souburg beroofd.
De man is tussen genoemde tijdstippen door een (onbekend gebleven) klant die hij in Vlissingen had opgepikt beroofd. Hierbij is een onbekend geldbedrag buitgemaakt.
Bij de overval raakte de taxichauffeur gewond en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.
Door de politie is een onderzoek ingesteld.


O-5826-2005 Rijden onder invloed, Bruinisse

In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.10 uur is een 42-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland aan de Deltastraat in Bruinisse gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,6 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


O-5827-2005 Aanhouding in verband met vernieling

In de nacht van zaterdag op zondag tussen 02.00 uur en 02.30 uur zijn er aan de van der Biltlaan in Kapelle vernielingen gepleegd aan de vuilnisbak.
In verband hiermee is rond 02.45 uur een 16-jarige jongen uit Kapelle aangehouden. Hij is doorverwezen naar bureau HALT.


Z-5828-2005 Rijden onder invloed

In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.45 uur is een 45-jarige bromfietser uit Hulst bij een alcoholcontrole aan de Grote Kreekweg in Hulst gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,4 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 9 uur.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.