Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 28 augustus

* TRAANGAS GESPOTEN IN SUPERMARKT
ROTTERDAM - Zaterdag aan het einde van de middag kregen twee mannen ruzie in een supermarkt aan de 1e Middellandstraat. Eén van de mannen spoot hierbij met traangas. Er ontstond groot tumult in de zaak onder de aanwezige klanten door het gebruik van het traangas. De klanten verlieten hals over kop de winkel. Een tiental personen was in contact gekomen met het gas. Zij werden ter plaatse door de gewaarschuwde GGD behandeld. De politie stelde een onderzoek in naar de twee mannen die ruzie hadden gekregen, maar dit bleef vooralsnog zonder resultaat.


* JONGEN MET GASDRUKPISTOOL AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een surveillerende politieman zag zaterdagavond dat een jongen, die bij een groepje jongeren hoorde dat zich op het Oostplein ophield, vermoedelijk een wapen tussen zijn broeksband stak. De politieman wilde een en ander controleren, maar de jongen ging er vandoor. Omstanders hadden gezien dat hij in de Vlinderstraat iets onder een auto had gegooid. De jongen, een 16-jarige Rotterdammer, kon worden aangehouden. Onder de auto werd een gasdrukpistool aangetroffen. De jongen werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* ZOON STEEKT VADER
ROTTERDAM - Bij een ruzie tussen vader en zoon, in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half twee in de Brautigamstraat, werd de 58-jarige vader door zijn zoon met een mes gestoken. De ruzie ging over familieaangelegenheden. Het slachtoffer werd door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De zoon (24-jr) ging er vandoor en is nog spoorloos. De politie van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* BENZINESTATION OVERVALLEN
ROZENBURG -Twee nog onbekende mannen hebben zondagmorgen omstreeks tien uur een tankstation aan de Burg. J.de la Paisieresstraat overvallen. Met een grote moersleutel bedreigden zij de pompbediende achter de kassa en eisten geld. Met uiteindelijk enkele tientallen euro's aan buit gingen de overvallers er vandoor. Zij vluchtten te voet in de richting van de Laan van Nieuw Rozenburg. Een onderzoek in de omgeving naar de overvallers door de gewaarschuwde politie bleef vooralsnog zonder resultaat.


* NIEUW SCHIP ZEEHAVENPOLITIE GEDOOPT
MAASSLUIS - Zaterdagmiddag werd bij scheepswerf De Haas het nieuwste vaartuig van de Zeehavenpolitie gedoopt. Dit eerste schip in een nieuwe lijn voor een uniforme vloot, werd gedoopt door de echtgenote van korpchef A.J. Meijboom van de Politie Rotterdam-Rijnmond. Het nieuwe schip, de P6 is een op maat gemaakt schip, volledig afgestemd op de specifieke wensen van de Zeehavenpolitie en haar werk in de Rotterdamse haven maar ook deels op zee. Om op het water snel te kunnen handelen, is het schip ook uitgerust met een zogenaamde snelle unit (een bijboot). In de komende maanden zullen volgens hetzelfde ontwerp nog twee schepen worden gebouwd. De komende tijd wordt het varend personeel van de Zeehavenpolitie opgeleid om het schip te kunnen bevaren. Vervolgens gaat de P6 binnen twee maanden in de vaart vanuit het bureau van de Zeehavenpolitie aan de St.Jobsweg (Parkhaven). Enkele gegevens van de P6:
o lengte: 25.15m / lengte waterlijn: 23.89m o breedte: 5.80m / breedte (gemald): 5.55m holte: 3.35m /ontwerp o diepgang: 1.54m deplacement: 90 ton / snelheid: 28 km/u o hoofdmotoren: 2 x MTU 12v 2000M60 vermogen 600 KW (805 PK) @ 1800 rpm

Uitgave zaterdag 27 augustus

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - De politie van het district Zuid hield vrijdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Tarwewijk. In totaal werden 413 personen gefouilleerd en 33 auto's gecontroleerd. In horecagelegenheden werden 46 personen gecontroleerd. In totaal zijn er 4 steek- en 2 slagwapens in beslag genomen alsmede een busje CS-gas. Eén man werd aangehouden ter zake van openbare dronkenschap. Bij controle van een coffeeshop aan de Wolphaertsbocht bleek dat er meer dan 500 gram voorraad softdrugs aanwezig was. De gehele voorraad zo'n 600 gram werd in beslag genomen.
In een café aan de Brielselaan werden 5 personen aangehouden. Zij verkochten/speelden een illegale lotto. De administratie en geld werd in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake van overtreding van de Wet op de Kansspelen.


* BRAND IN KELDERBOXEN
Vrijdag aan het einde van de middag brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een kelderbox van een woning aan de Korte Schoonderloostraat. Ook andere kelderboxen raakten in brand. De bewoners van de bovenliggende woningen konden hun woning tijdig verlaten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand en sluit daarbij brandstichting niet uit.

Copyright © 2005 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer