Politie Zuid-Holland-Zuid

29/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

29-08-2005 - Persberichten District II

AUTOINBRAKEN
ALBLASSERDAM/ PAPENDRECHT In de nacht van vrijdag 26 augustus op zaterdag 27 augustus 2005 is in meerdere autos ingebroken. De autos stonden geparkeerd aan de Bilderdijkstraat, Roemer Visscherstraat, Van Lennepstraat en Nic. Beetstraat in Alblasserdam en de Vincent van Goghlaan in Papendrecht. Bij de Politie zijn tot nog toe 9 aangiften binnengekomen. Personen die nog geen aangifte hebben gedaan wordt verzocht dit alsnog te doen. De Politie vraagt getuigen die iets gezien hebben zich te melden bij de Politie Zuid-Holland-Zuid via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
In de vroege ochtend van maandag 29 augustus wist de politie na een achtervolging twee mannen aan te houden in de omgeving van de Fazantstraat te Alblasserdam. Na een melding dat er ingebroken was in een auto aldaar zocht de politie de omgeving af. De mannen zijn 17 en 20 jaar en afkomstig uit Vlaardingen. Zij worden nog gehoord; het is nog niet bekend of er een relatie is met de bovengenoemde serie auto-inbraken.

GEVAARLIJKE STOFFEN MET SLOK OP
SLIEDRECHT Een 56-jarige Belgische man uit Eksaarde is zondagavond 29 augustus rond 18.00 aangehouden op de A15 te Sliedrecht. Hij bestuurde een trekker met oplegger die gevaarlijke stoffen vervoerde. De vrachtwagen was een getuige opgevallen omdat hij zo slingerde. De politie liet hem blazen met als resultaat dat hij bijna 800 ugl blies: meer dan drie keer zoveel als toegestaan. Daarop werd hij aangehouden en werden de sleutels ingenomen door de politie. Uit Belgie werd een nieuwe chauffeur gestuurd om man met dagvaarding en truck op te halen.

BEDREIGING
ALBLASSERDAM Een 31-jarige man uit Alblasserdam is zondagavond 28 augustus aangehouden op de Savornin Lohmanweg te Ablasserdam op verdenking van bedreiging en stalking van zijn ex-vrouw. Hij werd dronken aangetroffen in een portiek op die straat en bedreigde agenten bij de aanhouding. Ook probeerde hij tevergeefs ervandoor te gaan, waardoor hij geboeid moest worden. De 39-jarige vrouw uit Alblasserdam heeft aangifte gedaan.