Amsterdam RAI

Aan: DE FOTOREDACTIE
DE NIEUWSREDACTIE

Datum: 24 augustus 2005
Aantal pag.: 2
Inhoud: - HISWA te water start a.s. dinsdag in IJmuiden - Perspreview en programma maandag 29 aug.
- Helicoptervlucht voor fotografen/cameraploegen van nieuwsmedia - Jumbo VI: koninklijk jacht van wijlen Prins Bernhard - State of the art
- Bubbles & Boats
- HISWA te water dagelijks op televisie (RTL Z, RTL 4 en RTL 7)
- Aanvragen voor interviews

- Openingstijden en routebeschrijving
- Persaccreditatie
- Parkeren
- Meer informatie en contactgegevens
HISWA te WATER 2005:

EUROPA'S GROOTSTE BOOTSHOW OP HET WATER

START A.S. DINSDAG IN IJMUIDEN

Na bootjes kijken op SAIL, nu bootjes kopen op de HISWA te water! De 22ste editie biedt een recordaantal van 450 luxe zeilboten, motorjachten, sportboten en sloepen met een totale lengte van bijna 5 kilometer. Van dinsdag 30 augustus tot en met zondag 4 september toont de crème de la crème van de Nederlandse en internationale jachtbouw de nieuwste schepen, waaronder veel wereldprimeurs. Zowel custom-built als seriegebouwd. De schepen variëren in lengte van 7 tot 27 meter. Locatie: Marina Seaport IJmuiden.

Perspreview op maandag 29 augustus 13.00 uur
U bent van harte welkom op de persvoorbezichtiging van de beurs a.s. maandag. Wij horen graag zo spoedig mogelijk of wij op uw komst mogen rekenen. Laat dit weten aan Lucette Bruinsma, tel. 06 41 55 73 43 of e-mail: l.bruinsma@rai.nl. 13.00 uur Ontvangst in Grand Café The Dutch Admirals, Jachthaven Marina Seaport IJmuiden, Kennemerboulevard 540, 1976 EM IJmuiden. Hier ontvangt u van ons een badge om toegang te krijgen tot het beursterrein. 13.30 - 13.45 uur Doop Volvo Extreme 40 door nieuwslezeres, auteur en voormalig Olympisch sportster Elsemieke Havenga. De eerste uit de serie hightech, veertig voet catamarans die tijdens de vijf stopovers van de in november startende Volvo Ocean Race 2005/06 ingezet worden. In de desbetreffende havens zal een Grand Prix van deze nieuwe klasse voor spektakel zorgen. 14.00 - 17.30 uur Meevaren
Ontdek de sensatie van het zeilen op deze spectaculaire catamaran!

We bieden een 15-tal journalisten de mogelijkheid om zo'n 45 minuten mee te varen op de Volvo Extreme 40 onder aanvoering van de Olympische zeilers Herbert Dercksen en Mitch Booth. Bijboten
Voor fotopers en cameraploegen staan twee snelle bijboten ter beschikking om opnames vanaf het water te kunnen maken van de Volvo Extreme 40.

14.00 - 17.30 uur Voorbezichtiging bootshow
Gelegenheid tot rondgang over de steigers van de -dan nog in aanbouw zijnde - bootshow. Wij willen u er graag op wijzen dat niet alle exposanten persoonlijk aanwezig zullen zijn en ook niet alle boten toegankelijk zullen zijn.

Helicoptervlucht
Voor fotopers en cameraploegen bieden wij op maandag 29 augustus tussen 14.00 en 15.30 uur de mogelijkheid tot een gratis helicoptervlucht boven de bootshow om luchtopnames te maken. Wilt u hiervan gebruikmaken, dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk van u in verband met de planning en parkeerinstructies.

Jumbo VI: koninklijk jacht van wijlen Prins Bernhard Eén van de bllikvangers aan de steigers zal de Jumbo VI zijn, het luxe motorjacht van wijlen Prins Bernhard, dat als thuishaven Porto Ercole in Italië had. Deze Moonen 85 wordt namens de koninklijke familie te koop aangeboden door De Valk International. Overigens is de Jumbo VI voor het publiek en de pers alleen vanaf de steigers te bezichtigen.

State of the art
Strak gelakt hout, glimmend polyester, stoer staal of blinkend aluminium? Alle soorten en maten boten komen op de HISWA te water aan bod. Dat betekent kijken en vergelijken zoals dat nergens anders in Europa kan. Bovendien telt de bootshow dit jaar opvallend veel wereldprimeurs; boten die voor het eerst aan het publiek getoond worden.

Bubbles & Boats
Bubbelende champagne, verse oesters, topkwaliteit kaviaar. De smaakpapillen van de bezoekers zullen geprikkeld worden bij de drijvende Moët & Chandon champagnebar, die sfeervol gelegen is op de steigers tussen de jachten. Chefkok Imko Binnerts serveert hier diverse heerlijke delicatessen.

HISWA te water dagelijks op televisie (RTL Z, RTL 4 en RTL 7) Nieuw dit jaar zijn de dagelijkse televisie-uitzendingen van Yacht Vision op RTL Z en RTL 7, die de HISWA te water volop in de schijnwerpers zetten. Van de 'making-of' tot de mooiste primeurs; alle facetten van de bootshow komen aan bod. De zeven verschillende uitzendingen zijn -inclusief herhalingen- vanaf zondag 28 augustus tot en met zondag 4 september op verschillende tijdstippen te bekijken op RTL Z, RTL 4 en RTL 7.

Aanvragen voor interviews
Wilt u voorafgaand of tijdens de beurs een interview met de product manager van de beurs, de directeur van de HISWA Vereniging of exposanten, meld dit dan bij Lucette Bruinsma.

Openingstijden en routebeschrijving HISWA te water 2005

Dinsdag 30 augustus tot en met zondag 4 september 2005 dinsdag t/m vrijdag 11 - 18 uur
zaterdag en zondag 10 - 18 uur
Marina Seaport IJmuiden is bereikbaar vanaf de A9, afslag IJmuiden, vervolgens de borden IJmuiden aan zee/HISWA te WATER volgen.

Persaccreditatie

U heeft tijdens de beurs toegang tot de HISWA te water via de perskamer (gelegen op de kade achter de receptie van de jachthaven) op vertoon van uw perslegitimatie. De perskamer is dagelijks geopend vanaf 10.30 uur.

Parkeren

Op maandag 29 augustus en tijdens de beurs kunt u uw auto parkeren op het bezoekers- en persparkeerterrein, gelegen naast de Kennemerboulevard en de jachthaven. Het parkeerterrein staat met borden aangegeven. Na afloop van uw bezoek kunt u in de perskamer een uitrijkaart krijgen waarmee u het parkeerterrein kosteloos kunt verlaten.

Meer informatie op www.hiswa.nl (klik op pers rechtsboven op homepage)

Voor vragen kunt u contact opnemen met persvoorlichter Lucette Bruinsma op telefoonnummer 06 41 55 73 43, e-mail: l.bruinsma@rai.nl.
-----------------------
Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor het meevaren op de catamaran of de volgboten, dus wij raden u aan bij belangstelling dit zo spoedig mogelijk aan ons door te geven. Zeilkleding is, indien nodig, ter plekke beschikbaar voor de opvarenden.

Van: HISWA RAI multimedia, Lucette Bruinsma, tel 06 41 55 73 43
---- --