Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Uitnodiging voor de pers - Ruud Lubbers en Frans Hoogervorst geven startschot voor Ontwerpwedstrijd Energieproducerende Kas

25 augustus 2005 -
Ruud Lubbers (voorzitter Raad van Toezicht ECN) en Frans Hoogervorst (voorzitter Stuurgroep Kas als Energiebron) geven op woensdag 31 augustus 2005 het startschot voor de Ontwerpwedstrijd Energieproducerende Kas. De heer Hoogervorst is voorzitter van de initiatiefnemende Stuurgroep Kas als Energiebron, een samenwerking tussen tuinbouwbedrijfsleven, het Productschap Tuinbouw en het Ministerie van LNV. De heer Lubbers wordt voorzitter van de onafhankelijke Beoordelingscommissie.

De initiatiefnemers van de Ontwerpwedstrijd Energieproducerende Kas dagen het tuinbouwbedrijfsleven, kennisinstellingen, de toeleverende industrie, tuinders, maatschappelijke organisaties en andere betrokkenen uit om ideeën, concepten, voorstellen of oplossingen uit te werken en in te dienen. De Ontwerpwedstrijd Energieproducerende Kas wordt internationaal open gesteld.

Op de persconferentie worden de opzet, de ambitie en de verwachtingen uiteen gezet. Tevens wordt de Beoordelingscommissie onder leiding van Ruud Lubbers geïnstalleerd.
* Datum : Woensdag 31 augustus 2005

* Tijd : 17.30 - 18.15 uur

* Locatie : Productschap Tuinbouw, Louis Pasteurlaan 6, Zoetermeer Informatie en aanmelding
Voor meer informatie en aanmelding neemt u contact op met Arie van Woerden (Productschap Tuinbouw), telefoonnummer 079 - 347 0651

De Ontwerpwedstrijd Energieproducerende Kas is onderdeel van het programma Kas als Energiebron. Het Productschap Tuinbouw en het Ministerie van LNV financieren het Programma.