Gemeente Nieuwegein

Onthulling kunstwerk en extra geld voor kunst tijdensKunstfeest Galecopperzoom

De gemeente Nieuwegein organiseert op woensdagmiddag 31 augustus samen met Atelier van Lieshout (AVL) een Kunstfeest. Het feest begint om 13.00 uur. Wethouder Corrie van Rooijen onthult dan een 10 meter lang beeld van een roze reus, dat AVL in opdracht van de gemeente heeft gemaakt. Het is een beeld dat kinderen aanspreekt en waarop kan worden gespeeld. AVL is internationaal bekend en actief in het veld van de hedendaagse kunst, design en architectuur.

Er is nog een tweede reden om feest te vieren. De wethouder én de gedeputeerde Jan van Bergen ondertekenen tijdens het Kunstfeest namelijk het convenant beeldende kunst en vormgeving. De provincie Utrecht vindt dat de gemeente een goed kunstbeleid voert. Daarom ondersteunt de provincie de komende vier jaar het kunstbeleid van Nieuwegein met ¤ 46.000,- per jaar.

Verder wordt op deze middag de winnaar bekendgemaakt van de prijsvraag ¨Verzin een leuke naam voor de roze reus¨ en zijn er diverse kinderspelen. Nico Okkerse, DJ van de Stille Disco, presenteert het feest. Het buurtpark Galecopperzoom ligt aan de noordzijde van de Galecopperlaan.