Gemeente Tilburg

30-8-2005
Tatoeagekunstenaar zet unieke Tilburg Noord-tatoeage Woensdag 31 augustus 15.00 uur Bibliotheek Lyndacker Wagnerplein

Woensdag 31 augustus aanstaande om 15 uur maakt tatoeëerder Mike'Holywood'Favela, een Mexicaan uit Los Angeles en gespecialiseerd in tatoeages, een tatoeage op de buik van de heer Arie de Kort uit Tilburg Noord.

Hiermee draagt hij uit: 'Tilburg Noord is een wijk om trots op te zijn. En dat mag je laten zien ook! '
Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken naar het kalligraferen van de tatoeage.

Deze tatoeage staat model voor een kunstwerk van glasmozaïek. Het ontwerp voor dit kunstwerk voor Tilburg-Noord heeft kunstenaar Arno Coenen in opdracht van de gemeente Tilburg gemaakt. Doel van het kunstwerk 'Tilburg Noord United' is om gezamenlijk met enkele tientallen bewoners uit Tilburg Noord een kunstwerk te maken. Door samen iets blijvends te creëren ontstaat een gemeenschappelijk gevoel van trots. Het resultaat van de inspanning is een kunstwerk dat een vaste, opvallende plek krijgt in Tilburg Noord langs een van de uitvalswegen.

De mozaïek die Coenen wil gaan maken is bijzonder, omdat deze een Noord-bewoner toont die op zijn buik 'Tilburg Noord United' heeft gekalligrafeerd. Deze traditionele Mexicaanse manier van tatoeëren komt veel voor in Amerika. Buurtbewoners laten op die manier zien dat zij enorm trots zijn op hun wijk.

Het glasmozaïek van 20m2 wordt begin november 2005 samengesteld door tientallen Tilburg-Noord-bewoners. Dit gebeurt in het kader van de expositie 'Vrijheid delen is de kunst, ook in Tilburg-Noord'.