Provincie Flevoland



Provincie informeert buitendijkse bewoners over veiligheid

Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland hebben in een ontwerp besluit het tracé van de waterkeringen vastgelegd. Deze regionale waterkeringen zorgen voor de veiligheid van de bebouwde buitendijkse gebieden tegen wateroverlast uit de meren rond Flevoland.

In het ontwerp besluit is ook, per regionale waterkering, een veiligheidsnorm vastgelegd. De veiligheidsnorm is de kans op wateroverlast. In december dit jaar zal Provinciale Staten de tracés en de veiligheidsnormen definitief vaststellen.

Het ontwerp besluit is het logische vervolg op twee besluiten die Provinciale Staten in 2004 hebben genomen: aan Waterschap Zuiderzeeland is de zorg voor de regionale waterkeringen in de bebouwde buitendijkse gebieden opgedragen en in het Omgevingsplan is het kader voor de veiligheid tegen wateroverlast vastgelegd. Het ontwerp besluit maakt, per regionale waterkering, helder welke bescherming mogen de bewoners van het waterschap verwachten. Tot nu toe was de verantwoordelijkheid van de overheid niet geregeld. Het ontwerp besluit is dus belangrijk voor het waterschap en voor de bewoners van alle buitendijkse gebieden.

Om alle inwoners te informeren zal op 15 september a.s., s avonds om 19:30 uur in het Nieuw Land Erfgoedcentrum aan de Oostvaardersdijk
1/13 te Lelystad, een voorlichtingsbijeenkomst worden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst zal de provincie een toelichting geven op het ontwerp besluit. Bewoners van de buitendijkse gebieden kunnen op deze voorlichtingsbijeenkomst hun vragen en opmerkingen kwijt. Alle bewoners zullen binnenkort persoonlijk voor de
voorlichtingsbijeenkomst worden uitgenodigd.

De volledige naam van het ontwerp besluit is Aanwijzing en normering regionale waterkeringen in de bebouwde buitendijkse gebieden van Flevoland.