ANP rondt de overname van Neos Nieuws Videoproducties af

Anp

http://www.anp.nl

Persbericht 31 augustus 2005

ANP rondt de eerder aangekondigde overname van Neos Nieuws Videoproducties af.

Rijswijk - Het Algemeen Nederlands Persbureau ANP heeft 100% van de aandelen van NEOS Nieuws overgenomen. Neos Nieuws zal verder gaan onder de naam ANP Video. ANP Video produceert onder meer voor televisie en voor de websites van Planet Internet en de Volkskrant. Het ANP zet hiermee opnieuw een belangrijke stap op het gebied van bewegend beeld.

Jop Pollmann, commercieel directeur van het ANP: 'De overname van Neos past in de ambitie van het ANP om zich te ontwikkelen tot multimediaal informatieplatform. Deze overname stelt ANP Video in staat om snel een eigen videoproductie op te bouwen. Daarnaast biedt het ANP-netwerk de mogelijkheid om de distributie van nieuwsvideo's sterk te vergroten'.

ANP
Het ANP is de nieuwsleverancier van Nederlandse dagbladen, radio en tv, Internet, overheden en het bedrijfsleven. Ook is het ANP-nieuws beschikbaar voor mobiele toepassingen als SMS, MMS en WAP. Jaarlijks brengt het ANP meer dan 160.000 nieuwsberichten en 600.000 foto's voor mediagebruik uit.

Neos
Neos Nieuws produceert sinds mei 2000 op dagelijkse basis nieuwsvideo's, tot voor kort exclusief voor Internet. Sinds de uitbreiding met de tekstredactie in 2003 is Neos uitgegroeid tot een multimedia persbureau dat zich heeft gespecialiseerd in het dagelijkse nieuws, entertainment, sport, life-style, en wetenschap. Neos Tekst en Neos Producties blijven zelfstandig voortbestaan.


---