Gemeente Buren


N233 Kesteren vijf weekenden afgesloten

De provincie Gelderland brengt een nieuwe asfaltlaag aan op de N233 bij Kesteren. Het werk wordt uitgevoerd in alle weekenden van september en het eerste weekend van oktober. Het verkeer wordt telkens vanaf vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur omgeleid: vanuit Rhenen naar de gemeente Buren via de eerste afrit voorbij de Rijnbrug (Hogeweg).

Verkeer vanaf de provinciale weg N320 richting Rhenen volgt de normale route. Verkeer vanaf de N320 richting A15 wordt in Kesteren omgeleid via de Spoorstraat en Broekdijk.

In twee weekendnachten werkt de provincie aan het wegdek direct ten zuiden en ten noorden van de Rijnbrug. Dan wordt de brug zelf afgesloten. Dat gebeurt in de nachten van zaterdag 17 op zondag 18 september en van zaterdag 24 op zondag 25 september, telkens van 20.00 uur tot 09.00 uur. Het verkeer wordt dan omgeleid via de A15, A50 en N225 richting Wageningen en Rhenen of A12 richting Ede (en andersom).

De omleidingsroutes worden aangegeven met borden langs de weg. Ook op de provinciale website www.gelderland.nl/werkenaandeweg staan de omleidingen aangegeven.

Fietsers kunnen gewoon gebruik maken van de fietspaden, hier en daar met kleine omleidingen.

Weggebruikers moeten in deze periode ook rekening houden met wegwerkzaamheden aan de Rhenense kant van de Rijnbrug. De toerit vanaf Rhenen richting Rijnbrug (De Stikke Hucht) is van 29 augustus tot en met 9 september afgesloten; de afrit vanaf de Rijnbrug richting Rhenen (Zwarteweg) is dicht van 12 september tot en met 7 oktober. Het verkeer wordt omgeleid; de veerpont is een extra goed alternatief. Informatie over deze wegwerkzaamheden is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/wegwerkzaamheden