AutoRai

Fiat 600 Actual: de goedkoopste van Nederland

(8/31/2005)
Met de Seicento Young had Fiat al een sterke troef in de onderkant van het A-segment. Deze versie bood een royale standaarduitrusting tegen een zeer concurrerende prijs.
Nu introduceert Fiat de vernieuwde 600. De nieuwe instapversie in het programma is de Fiat 600 Actual. Met een prijs vanaf ⬠7.395,- is het de goedkoopste auto op de Nederlandse markt.

De styling van de vernieuwde Fiat 600 grijpt terug naar het origineel uit de jaren â60 met nieuwe lak en interieurkleuren en nieuwe logoâs op de voor- en achterkant. Ook onderhuids is er veel vernieuwd. De passieve veiligheid is verder verhoogd door de versteviging van de kooiconstructie, de toepassing van verstevigingbalken in de portieren en nieuw ontworpen kreukelzones. Het comfort is toegenomen door verbeterde geluidsisolatie waardoor de Fiat 600 de stilste auto is in de klasse.

Het leveringsprogramma omvat voortaan drie uitvoeringen.

Aan de basis staat de Fiat 600 Actual (⬠7.395,-) welke standaard is uitgerust met:

* ABS

* Bestuurdersairbag

* Neerklapbare achterbank

* Brandpreventiesysteem

* Radiovoorbereiding

* Van binnenuit verstelbare buitenspiegels.

De Fiat 600 Young blijft qua prijs (⬠7.995,-) en uitrusting gelijk aan de Seicento Young en is dus t.o.v. de Actual uitvoering extra uitgerust met:

* Stuurbekrachtiging

* Elektrische ramen voor

* In carrosseriekleur gespoten bumpers, spiegels en handgrepen
* Centrale portiervergrendeling

* Speciale two-tone bekleding met Fiat logo

Voor de echte liefhebber die met iets speciaals wil rijden is er de 50th Anniversary Edition (⬠8.395,-). Ter ere van de 50^e verjaardag van de Seicento is deze versie ten opzichte van de Young opgetuigd met:

* Speciale striping over motorkap, flanken en dak
* Deelbare achterbank

* Lederen stuurwiel

* Mistlampen

* Speciale lakkleuren: pastel blauw, groen of ivoor

De vernieuwde Fiat 600 staat vanaf 30 september in de showroom.