AutoRai

Eerste verjaardag van een succesnummer: BMW 1 Serie Anniversary

(8/31/2005)
In het eerste jaar van de nieuwe BMW 1 Serie kozen al meer dan 4.000 autoliefhebbers voor de enige achterwielaandrijver in zijn klasse. Om dit succes te vieren lanceert BMW Nederland een speciale zeer complete uitvoering, die het verlanglijstje van de 1 Serie rijder goed weerspiegelt: de BMW 120i Anniversary en de BMW 120d Anniversary.

De royale uitrusting is verder verrijkt met de meestgevraagde opties. in het eerste jaar. Dat maakt de keuze voor een van de nieuwe, uiterst complete uitvoeringen veel aantrekkelijker dan zelf samenstellen met afzonderlijke opties. Niet in de laatste plaats financieel: de kosten per kilometer gaan omlaag, de restwaarde omhoog.

Van buiten onderscheiden de âgelimiteerde- Anniversary uitvoeringen van de BMW 120i en 120d zich door de exclusieve blauwe metalliclak in combinatie met grote, 17 inch lichtmetalen BMW wielen in V-spaak styling en runflat banden. De verlichte deurgrepen zijn, evenals de bumperinserts van de parkeersensoren achter (PDC), in de carrosseriekleur gespoten. En in het front zijn de originele, ronde mistlampen opgenomen.

In het interieur valt direct de lederen bekleding Boston op, ton sur ton met de edelhouten interieurlijsten. Volautomatische airconditioning behoort vanzelfsprekend tot de rijke uitrusting van de Anniversaries. Beide voorstoelen zijn elektrisch verwarmd, in hoogte verstelbaar en gescheiden door een middenarmsteun met opbergruimte en bekerhouder in de console. De hoofdsteunen achter zijn neerklapbaar. Vanaf het met leder beklede multifunctionele sportstuur kunnen de radio BMW Business met CD frontloader en de GSM telefoon voorbereiding met bluetooth worden bediend.
Het BMW navigatiesysteem Professional inclusief iDrive controller in de middenconsole is fraai in het dashboard met de breedbeeld kleurenmonitor geïntegreerd. En voor verdere verhoging van comfort en veiligheid zorgen nog een automatisch dimmende
antiverblindingsspiegel, een regen- en een lichtsensor die ruitenwissers en verlichting automatisch inschakelen, verwarmde buitenspiegels en ruitensproeiers. Een uitgebreid verlichtingspakket rondt de rijke Anniversary uitvoeringen af met verlichte make-up spiegels, leeslampen voor en achterin en verlichting in de voetruimte voor.

Beide modellen voldoen aan de EU-4 norm, waar bij de dieselvariant BMW 120d Anniversary bovendien nog is uitgerust met een onderhoudsvrij BMW roetpartikelfilter.

BMW 120i/120d Anniversary, samenvatting uitrusting, onder meer:
- Monaco blau metallic lak

- Volautomatische airconditioning

- Leder Boston Havana

- Navigatie Professional

- Bluetooth telefoon voorbereiding

- Interieurlijsten hout

- BMW lichtmetalen wielen V-spaak (styling 141), 17 inch
- Neerklapbare hoofdsteunen achter

- Elektrisch verwarmde voorstoelen

- Diesel Partikelfilter (BMW 120d Anniversary)

Cijfers: de kunst van het samenstellen van een uitvoering die perfect inspeelt op de wensen van Nederlandse autoliefhebbers is het verrijken van de standaarduitvoering met veelgevraagde, zinvolle opties. Zo ontstaat een uitvoering waar veel BMW liefhebbers zelf ook voor zouden kiezen. Evenals met de geliefde Executive uitvoeringen heeft dat altijd een prijsvoordeel voor de consument tot gevolg.

De ervaring heeft geleerd dat de meerwaarde van deze uitvoeringen de meerprijs altijd overtreft. Dat komt tot uiting in de catalogusprijs, de kosten per kilometer, het leasetarief en uiteindelijk de inruilwaarde later.
BMW 120i BMW 120d
Consumentenprijs std. uitvoering ⬠30.400,- ⬠33.700,- Meerwaarde opties 16.833,- 17.049,-
Totaal ⬠47.233,- ⬠50.749,-

Prijs in Anniversary uitvoering ⬠35.995,- ⬠39.295,- Consumentenvoordeel 11.238,- 11.454,-

Leasetarief ⬠659,- ⬠773,-

Leasetarieven BMW Financial Services op basis van Operational Lease met 48 mndn /20.000 km per jaar excl. BTW, brandstof en vervangend vervoer.