Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht 31-08-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Snelheidscontrole

MONTFOORT Dinsdagmorgen hield de politie van 07.30 tot 09.30 uur een verkeerscontrole op het IJsselveld. Zes bestuurders kregen een bekeuring omdat zij sneller reden dan toegestaan, een bromfietser kon zijn certificaat niet tonen en twee bromfietsers hadden teveel vermogen. Van 13.30 tot 15.00 uur werd op de Provinciale weg ter hoogte van het Kasteelplein gecontroleerd. In totaal werden hier 8 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de snelheidslimiet. Een bestuurder reed door rood.

Oproep getuigen

MAARSSEN Dinsdagavond meldde een 11-jarige jongen uit Maarssen zich aan het politiebureau. Hij was door een onbekende man geslagen nadat hij met zijn broertje besjes had geschoten met een electriciteitsbuis. De man fietste tussen 17.30 en 17.50 uur langs op de Pauwenkamp en werd vermoedelijk geraakt door een van de besjes. De fietser werd zo kwaad, dat hij van zijn fiets stapte, de jongens hun buizen afnam, de 11-jarige jongen hardhandig beetpakte en hem sloeg.

Zijn signalement luidt: blanke man van 40-50 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, normaal postuur, lichtbruin/grijs stekeltjeshaar. Hij droeg een driekwart model spijkerbroek, een rood shirt en hij reed op een grijze mountainbike.

De politie vraagt de man zich te melden bij het bureau. Andere getuigen kunnen zich ook melden, via 0900-8844.