Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 9 september 2005

Woensdag 31 augustus

08.10 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt het eerste exemplaar in ontvangst van 'Stad Amersfoort'; het huis-aan-huis-blad verschijnt met ingang van 1 september twee maal per week. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

09.00 uur
Wethouder Eerdmans opent de introductieweek voor studenten van de HU (Hogeschool van Utrecht) Amersfoort (nieuwe naam voor de KSA, Kennissatelliet). Ze heet hierbij alle nieuwe studenten welkom in Amersfoort. Locatie: Congrescentrum De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Brink opent een voetbal/basketbalveld in de wijk Schuilenburg en reikt een prijs uit aan het winnende team van het voetbaltoernooi. Het veld is er gekomen op verzoek van jongeren en buurtbewoners, de jongeren kunnen elkaar daar ontmoeten en kunnen er op een positieve manier hun energie kwijt. Locatie: speelveld in de groenstrook achter de flats van de Ariaweg te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de feestelijke middag die SCW organiseert ter gelegenheid van de afsluiting van de renovatie van de flats aan de Zangvogelweg, Liendertseweg en Lijsterstraat.

Locatie: Zangvogelweg te Amersfoort.

Donderdag 1 september

08.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het Algemeen Dagblad / Utrechts Nieuwsblad / Amersfoortse Courant uit handen van Arjeh Kalmann, hoofdredacteur.

Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

10.15 uur
Wethouder Brink doet de aftrap voor een verkeershandhavingsproject om de subjectieve onveiligheid in het verkeer te verminderen. De proef betreft de Wilhelmina/Emmalaan en de Noordewierweg. Locatie: Emmauskerk, Noordewierweg 131 te Amersfoort.

13.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet de gasten welkom tijdens de 'Europese ambassadeurs lunch' in aanwezigheid van onder anderen Atzo Nicolaï, staatssecretaris voor Europese Zaken en Frits Bolkestein, oud-eurocommissaris. Wethouder Brink is aanwezig. De ambassadeurslunch is een initiatief van DHV en 't Madammeke Locatie: Restaurant 't Madammeke, Lieve Vrouwestraat 6/10 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Eerdmans opent de startbijeenkomst van het project "Wijk en Psychiatrie". De doelstelling van het project is de maatschappelijke aansluiting van mensen in de wijk met een psychiatrische handicap te bevorderen, onder andere door integratie in het wijkcentrum. Locatie: Wijkcentrum De Trefhorst, Bruispad 2 te Amersfoort.

19.00-20.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Eerdmans nemen deel aan 'Omarm Amersfoort'. Een initiatief van studenten van de HU Amersfoort. De studenten willen een menselijke kring vormen van 1,7 kilometer die de binnenstad van Amersfoort "omarmt". De kring zal starten op de Varkensmarkt en sluiten bij de Kamperbinnenpoort. Na afloop verzamelen de deelnemers zich op De Hof voor een optreden van Pater Moeskroen, de burgemeester spreekt iedereen daar toe. Locatie: Varkensmarkt en Kamperbinnenpoort te Amersfoort.

Vrijdag 2 september

11.00 uur
Wethouder Eerdmans opent de glasbakkententoonstelling die in de maand september te zien zal zijn. Deze reizende tentoonstelling is naar Amersfoort gehaald om de aandacht te vestigen op glasinzameling en ons (afval-) beleid op dit vlak. Locatie: Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de afscheidsreceptie van ir. B. Bleker. Hij neemt afscheid als lid van de Raad van Bestuur van Bouwfonds. Locatie: Slot Zeist, Zinzendorflaan1 te Zeist.

Zaterdag 3 september

10.30 uur
Het college ontvangt de vrijwilligers uit de stad tijdens de Stadsbrunch. Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt hen toe en de heer Tommel, oud-staatssecretaris en voorzitter van de jury reikt de Vrijwilligersprijs uit. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Zondag 4 september

17.00 uur
Wethouder Jonkman bezoekt de intrededienst van ds. J. Beekhuis. Locatie: kerkgebouw 'De Lichtkring', Laan naar Emiclaer 1 te Amersfoort.

Maandag 5 september

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de Opening van het Academisch Jaar 2005 - 2006. Locatie: de Domkerk, Domplein te Utrecht.

16.00 uur
wethouder Eerdmans neemt deel aan de landelijke startbijeenkomst 'Vinden en Binden', in aanwezigheid van minister Verdonk. Amersfoort is een van de vier gemeenten die meedoen aan dit project over politieke participatie van allochtonen. Locatie: stadhuis Almere, Stadhuisplein 1 te Almere.

Woensdag 7 september
09.00 uur
Wethouder Eerdmans en gemeentesecretaris De Kleijn zijn aanwezig bij de vlagoverdracht in het kader van het project 'Veilig op straat'. De straatadvocaten dragen de vlag over aan de ROVA. Locatie: ROVA, Nijverheidsweg Noord 35 te Amersfoort.

Donderdag 8 september
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouders Jonkman en Strengers bezoeken de G27 (Grote Steden) Jaarconferentie. Burgemeester Van Vliet-Kuiper leidt een discussie van Tweede Kamerleden over 'steden en actief burgerschap'. Locatie: Pulchri Studio te Den Haag.

15.00 uur
Wethouder De Wilde neemt deel aan een gesprekspanel met deelnemers uit diverse vakgebieden in de publieke en private sector, om te spreken over de verbouwingsplannen van Theater De Lieve Vrouw. Namens de Provincie Utrecht neemt ook Gedeputeerde Van Bergen deel aan deze 'Expertmeeting'. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

17.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent de foto-expositie 'Impressies & portretten Global Village festival' na afloop van de 'expertmeeting' in theater De Lieve Vrouw. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

Vrijdag 9 september

15.00 uur
Wethouder Strengers bezoekt de Polo Trophy, een jaarlijks terugkerend polotoernooi. Locatie: Poloclub Deuverden, Donkeresteeg 20 te Putten.

15.00 uur
Wethouder Eerdmans opent de nieuwbouw van het Meridiaan College. Een aantal scholieren zal tijdens dezelfde feestelijkheden een stoeptegel leggen tegen zinloos geweld. Locatie: Meridiaan College, Liendertseweg 101 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt het feest van de Schietsportvereniging Prins Hendrik ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. Locatie: Kryptonweg 5 te Amersfoort.