Stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht 31-08-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Onder invloed

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag is een 28-jarige bromfietser uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 00.45 uur zagen agenten op de Rijnkade een bromfiets rijden zonder achterverlichting en de bestuurder droeg geen helm. Hij kreeg hierop een stopteken. De agenten roken een alcohollucht en namen een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 490 ug/l uit. Hij is met een rijverbod van vijf uur huiswaarts gekeerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Op dinsdagavond is een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van inbraak.

Omstreeks 23.05 uur zag een getuige dat een onbekende man op de Simplonbaan aan het slot van een woning zat te rommelen. Toen iemand langs liep ging hij ervandoor en liep een portiek in. De oplettende getuige waarschuwde de politie. Ter plaatse gekomen werd de verdachte aagehouden. Bij een woning aan de Simplonbaan constateerden de agenten braakschade. De 26-jarige man is ingesloten voor verhoor.

Motorrijder gewond

UTRECHT Op dinsdagochtend is een 25-jarige motorrijder uit De Wilp gewond geraakt na een aanrijding.

Omstreeks 11.35 uur reed een 38-jarige automobilist uit Doorn over de Floridadreef. Op de kruising met de Franciscusdreef verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende motorrijder, met een aanrijding tot gevolg. De motorrijder kwam ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op dinsdagochtend is een 38-jarige man uit Utrecht aangehouden voor poging fietsendiefstal.

Omstreeks 06.00 uur zagen agenten in burger op het Stationsplein een man lopen die erg veel aandacht had voor gestalde fietsen, tevens hoorden zij breekgeluiden. Toen zij dichterbij kwamen liep de verdachte weg. Bij een fiets zagen de agenten schade bij het slot. Hierop hielden zij de verdachte aan. Hij had gereedschap bij zich om sloten van fietsen open te breken. Hij is ingesloten voor verhoor.

Winkeldievegge aangehouden

UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 49-jarge vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 12.30 uur zag beveiligingspersoneel van een winkel aan de Roelantdreef een vrouw langs de kassa lopen, zonder dat zij kledingstukken afrekende. Zij werd hierop aangehouden. Zij werd door de ter plaatse gekomen agenten overgenomen en overgebracht naar het bureau. Ze bekende de diefstal te hebben gepleegd. Met een bekeuring van 210 euro is zij in vrijheid gesteld.

Ruzie leidt naar hennepkwekerij

UTRECHT - De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij vermoedelijk de eigenaar van een hennepkwekerij is.

Dinsdagavond kreeg de politie omstreeks 23.30 uur een melding dat er gevochten zou worden in een woning aan de Noordzeestraat. Ter plaatse trof de politie een man aan die aangaf dat er geen sprake was van ruzie. De agenten vroegen de man of zij toch even in de woning mochten kijken of er iemand gewond was. In de woning trof de politie geen verdere personen meer aan.

Wel werd op de zolder een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner - 50 jaar oud en afkomstig uit Utrecht - werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De complete apparatuur en een tot nu toe onbekende hoeveelheid hennepplanten werd in beslag genomen.