Persberichten 31/08 ochtend

Regio 31-08-2005

Noordwijk Aanhouding na mishandeling De politie hield dinsdag 30 augustus, rond 22.45 uur, een 49-jarige man uit Noordwijk aan. De man had in Noordwijk zijn ex mishandeld door haar in het gezicht te slaan. De 41-jarige vrouw liep daardoor letsel aan het gezicht op. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De man gaf zich na zijn daad bij de politie aan. De verdachte is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek in deze zaak voort.

Katwijk Aanrijding voetganger en fietser De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding tussen een voetganger en een fietser. Op dinsdag 30 augustus, rond 19.45 uur, reed een racefietser op de Boulevard van Katwijk in de richting van de Sportlaan. Ter hoogte van de Koningin Wilhelminastraat zag hij, een 17-jarige jongen uit Lisse, een voetganger op het trottoir staan. Toen hij langs reed stapte de voetganger, een 83-jarige vrouw uit Rijnsburg plots de straat op. De racefietser kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw is vervolgens gevallen en heeft een hoofdwond opgelopen, zij is per ambulance overgebracht naar het LUMC.

Katwijk Aanhouding na aantreffen inbrekerswerktuigen De politie controleerde woensdag 31 augustus, rond 03.45 uur, op de Voorstraat twee mannen. Eén van deze, een 25-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats, droeg een rugzak bij hem met daarin werktuigen geschikt om in te breken. Hij werd dan ook aangehouden. De man die bij hem was en uit Zoeterwoude kwam mocht zijn weg vervolgen. De verdachte is ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Oegstgeest Aanhouding na onder invloed rijden De politie controleerde op dinsdag 30 augustus, rond 23.15 uur, op de nabij een afrit van de Rijksweg A44 een 50-jarige automobiliste uit Leiden. Agenten controleerden de vrouw nadat het hen was opgevallen dat de auto langzaam en nogal afweek van de rechte lijn. De vrouw bleek dan ook gedronken te hebben. Na haar aanhouding volgde de ademanalyse. De uitslag bedroeg 655 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop haar rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Leiden Aanhoudingen na onder invloed rijden De politie controleerde vannacht drie automobilisten waarvan na controle vastgesteld werd dat zij gedronken hadden. Rond 01.05 uur werd op de St. Jacobsgracht een 48-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. Zijn ademanalyse kwam uit op 285 ug/l. Rond dezelfde tijd werd op de Voorschoterweg een 30-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. Zijn ademanalyse kwam uit op 330 ug/l. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Rond 01.45 uur werd een 23-jarige automobilist uit Leidschendam aangehouden. Zijn ademanalyse kwam uit op 245 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Alle verdachten kregen dan ook een proces-verbaal.

Voorschoten Aanhouding na onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 31 augustus, rond 03.30 uur, op de Karel Doormanlaan een 35-jarige automobilist uit Voorschoten. De agenten gingen tot controle over nadat ze zagen dat de auto zonder achterverlichting reed. De man bleek gedronken te hebben en werd dan ook aangehouden. Aan het politiebureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 520 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen aan den Rijn Inbraak in winkel De politie heeft aangifte opgenomen van een eigenaar van een winkel aan de Van Boetzelaerstraat. De inbraak vond plaats op woensdag 31 augustus, rond 02.15 uur. Via een ingooien van een ruit en het ontwrichten van een rolluik zijn de verdachten binnengekomen. Ze hebben diverse mobiele telefoons buit weten te maken. Een oplettende buurtbewoner belde na het horen van verdachte geluiden de politie. De buurtbewoner zag vervolgens vier jongens op twee scooters wegrijden richting de Oranje Nassaulaan. Personen die getuigen zijn geweest worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

Gouda Inbraak in winkel De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een winkel aan de Wijdstraat. Op woensdag 31 augustus, rond 04.39 uur, kreeg de politie de melding dat er ingebroken was. De voorruit van de winkel was met stenen ingegooid, waardoor de verdachten toegang kregen tot de winkel. Uit de winkel zijn diverse laptops meegenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Agenten hebben tijdens het buurtonderzoek diverse getuigen gehoord, de politie zet het onderzoek voort.

Gouda Automobiliste rijdt tegen geparkeerde auto De politie heeft dinsdag 30 augustus, omstreeks 18.00 uur, een 58-jarige automobiliste uit Reeuwijk aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Omstreeks 17.15 uur reed de vrouw op de Bodegraafsestraatweg tegen een geparkeerde auto aan ter hoogte van de Watergraspad. De politie nam een blaastest af bij de vrouw. Het resultaat was 795 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhouding na onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 31 augustus, rond 03.00 uur, op de Parkmos een 44-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De man bleek gedronken te hebben en werd dan ook aangehouden. Aan het politiebureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 410 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

--- einde berichten ---