Hockeykeeper zet deur open voor scorende technici

Randstad nederland

PERSBERICHT

Diemen, 31 augustus 2005

Randstad neemt topsporters in dienst


Het begint een bekend fenomeen te worden: topsporters die behalve studeren ook werken bij Randstad. Nadat eerst hockeyster Mijntje Donners en judoka Edith Bosch al bij Randstad in dienst traden, is ook hockey-keeper Guus Vogels sinds kort actief voor Randstad. De keeper van het Nederlands hockeyteam, gewend om de deur nadrukkelijk dicht te houden, zet bij Randstad Techniek de poort wagenwijd open voor technische professionals.

Net als Mijntje Donners en Edith Bosch werkt ook Guus Vogels op parttime basis voor Randstad. Randstad heeft het voornemen om ook andere sporters de kans te geven om bij Randstad te werken en daarnaast topsport te bedrijven. Dit voornemen is volledig in lijn met andere initiatieven, zoals Randstad Carrière Coaching (loopbaanadvies voor sporters) en de Randstad Topsport Academie. Vogels werktijden worden in goed overleg bepaald, zodat hij gelegenheid heeft zijn sportcarrière te vervolgen.

Vogels, al jaren vaste kracht van het Nederlands herenhockeyteam, is op dit moment actief op het Europees Kampioenschap dat van 28 augustus tot en met 4 september wordt gehouden in de Duitse stad Leipzig.

Het nieuws over het aanstellen van Vogels komt niet als een verrassing. Randstad investeert al jaren in topsporters. Vorig jaar bleek uit een Randstad onderzoek dat topsporters moeite blijken te hebben om tijdens en na hun carrière een maatschappelijke loopbaan op te bouwen. Desondanks zijn topsporters wel zeer optimistisch over hun kansen: de helft meent dat het bedrijfsleven zit te springen om mensen met een topsportmentaliteit en -ervaring. Maar liefst 30% van de ondervraagde sporters verwacht dat het vinden van een goede baan makkelijker zal gaan dan bij andere mensen.

Toch willen de meeste sporters het daar niet op laten aankomen. Van de ondervraagde topsporters volgt momenteel 56% een opleiding en 24% heeft reeds een goede opleiding voltooid. Ruim 60% van de topsporters, die momenteel een opleiding volgen, studeert aan een hogeschool. Daarvan volgt ruim 70% een economische opleiding.




Randstad Holding NV