Politie Zuid-Holland-Zuid

31/8 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

31-08-2005 - Persberichten district I

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT Tijdens een grote verkeerscontrole op de Rijksstraatweg, Nassauweg en de Hellingen op dinsdag 30 augustus, zijn 40 bekeuringen uitgeschreven. De controle was vooral gericht op bromfietsen. 16 bekeuringen werden uitgeschreven voor het overschrijden van de maximale constructiesnelheid, 5 bromfietsers kregen een bekeuring omdat zij niet in bezit waren van een geldig bromfietscertificaat, 4 bromfietsers droegen geen helm en werden daarvoor verbaliseert. Verder werden o.a. bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht en rijden op gladde banden.

KASSA WEG
DORDRECHT Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 augustus een kassa gestolen uit een horecagelegenheid aan de Kamerlingh Onnesweg. De dieven hadden een ruit ingeslagen en waren er met de kassa vandoor gegaan. De technische recherche stelt een onderzoek in.

AANHOUDINGEN OVERVAL
DORDRECHT Woensdag 31 augustus zijn een 34-jarige en een 35-jarige man, beiden uit Dordrecht, aangehouden op verdenking van betrokkenheid van een overval op een 63-jarige man uit Dordrecht op 7 juli jl. De twee waren, samen met een 39-jarige man uit Dordecht, onder valse voorwendselen de woning van de 63-jarige man binnengedrongen. Binnen bedreigden zij de gehandicapte man met een mes en maakten hem geld en dvds afhandig. Het slachtoffer kreeg ook nog klappen van de twee aangehouden verdachten. De derde verdachte werd eerder deze maand al aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin en wordt ook gehoord over deze zaak. De twee aangehouden verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

AANHOUDING BEROVING
DORDRECHT Dinsdag 30 augustus is een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van beroving van een 21-jarige vrouw uit Dordrecht en mishandeling van haar 27-jarige vriend op 11 augustus jl. De twee zouden geld geleend hebben van de 18-jarige en hij wilde zijn geld terug. Toen het stel de 18-jarige op 11 augustus jl. tegenkwam op de Reviusstraat, mishandelde deze de 27-jarige en maakte hij de 21-jarige vrouw geld afhandig. Beiden deden aangifte. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

BEDREIGING
DORDRECHT Dinsdagavond 30 augustus is een 47-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van bedreiging van een 44-jarige stadswacht. Deze bedreiging vond plaats op 15 augustus jl. op de Nassauweg. De 47-jarige verdachte dreigde het slachtoffer met geweld en greep hem hierbij ook bij zijn kleding. De stadswacht deed aangifte. De verdachte werd gesignaleerd en kon dinsdagavond 30 augustus op de Laan der Verenigde Naties aangehouden worden. Hij is ingesloten.

BURENRUZIE
DORDRECHT Dinsdagmiddag 30 augustus is een echtpaar, 31 en 35 jaar, uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van hun 40-jarige buurvrouw. Dit gebeurde op 22 augustus jl. op de Johannes Spaanstraat. De buurvrouw zou opmerkingen gemaakt hebben over het gedrag van een dochter van het stel, die bij beiden in het verkeerde keelgat schoten. Hierop deelde de 31-jarige verdachte een klap uit aan haar 40-jarige buurvrouw. Ook haar 35-jarige echtgenoot liet zich niet onbetuigd en sloeg het slachtoffer. Het tweetal werd aangehouden nadat zij zich vrijwillig gemeld hadden bij de politiepost aan het Plein 1940-1945. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de burenruzie.

OVERVALLER AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Dinsdagmiddag 30 augustus is een 14-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van de overval op een 20-jarige pizzabezorgster op 28 augustus jl. Een getuige van de overval zag de jongen op 30 augustus lopen in Zwijndrecht en belde de politie. Hij werd op het Norderstedplein aangehouden. Hij ontkende betrokken te zijn bij de overval. Inmiddels is de jongen in verzekering gesteld.

LERAAR MISHANDELD
DORDRECHT Dinsdagavond 30 augustus is een 14-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden nadat hij eerder die dag zijn 31-jarige leraar mishandeld had en een ruit had ingeslagen. De jongen was boos geworden op de leraar en was hem aangevlogen. Hierbij liep de man diverse schaafwonden en bulten op. De jongen bedreigde zijn leraar ook nog met een houten stok en sloeg later een ruit in van de school aan de Atmossfeerstraat. De leraar deed aangifte van de misdragingen van de jongen. De officier van justitie gaf toestemming om de jongen buiten heterdaad aan te houden. Hij werd op de Grafelijkheidsweg aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld.