Politie Zuid-Holland-Zuid

31/8 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

31-08-2005 - Persberichten district II

SNELHEIDSCONTROLE
GORINCHEM- Op de Stationsweg is op dinsdag 30 augustus van 09.00 tot 12.00 uur een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 621 passerende automobilisten reden er 9 te hard.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op dinsdagmiddag 30augustus 2005 omstreeks 12.45 uur is in de Dokter Schoyerstraat een 31 jarige vrouw uit Gorinchem door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw raakte betrokken bij een kleine aanrijding. Een Shovel die achteruit vanuit de Dokter Hiemstralaan kwam reed tegen haar personenauto. De vrouw claxonneerde nog wel, maar er ontstond toch lichte schade aan de voorkant van haar wagen. Bij de blaastest die altijd bij een aanrijding wordt afgenomen blies zij positief. In het bureau blies zij zodanig ver boven de streep (630ugl) dat haar rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is zij met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uren heengezonden.

ONDERUIT
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 16-jarige jongen uit Groot Ammers is gewond geraakt toen hij dinsdag 30 augustus op de Broekseweg onderuit ging met zijn scooter. De jongen verklaarde dat hij wilde uitwijken voor iemand die in de berm liep en hierbij ten val kwam. De jongen is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat de jongen een scheurtje in zijn pink en diverse kneuzingen heeft overgehouden aan zijn val.

GORDELCONTROLE
ALBLASSERDAM Tijdens een gordelcontrole op De Helling op dinsdag 30 augustus zijn door het Verkeershandhavingsteam (VHT) 53 bekeuringen uitgeschreven. Het VHT controleert regelmatig op het gebruik van de gordel. Naast de wettelijke plicht om een gordel te dragen, is ook aangetoond dat bestuurders die een gordel dragen bij een ongeval 40% minder kans lopen op letsel. Met een airbag in de auto loopt dat percentage zelfs op tot 50%. Tijdens de controle werden ook twee automobilisten betrapt op niet-handsfree bellen. Ook zij kregen een bekeuring.

KOP-STAART
PAPENDRECHT Dinsdagavond 30 augustus zijn een 34-jarige man en zijn 34-jarige vrouw, beiden uit Nieuw-Lekkerland, gewond geraakt toen zij aangereden werden door een andere personenauto. De man en vrouw stonden stil voor het verkeerslicht bij de N3. Dit werd te laat opgemerkt door een 45-jarige automobilist uit Nieuw-Lekkerland die achterop de auto van het stel reed. De vrouw werd met bekkenklachten en de man met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mochten zij het ziekenhuis verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

MISHANDELING EN STALKING
PAPENDRECHT Dinsdag 30 augustus is een 40-jarige man uit Papendrecht aangehouden voor mishandeling, bedreiging en stalking van zijn 29-jarige vriendin. De vrouw was al diverse malen mishandeld in hun gezamenlijke woning en was daarom bij een vriendin gaan wonen. Op 19 augustus jl. mishandelde de 40-jarige het slachtoffer dermate dat de ambulance er aan te pas moest komen. Daarna bleef de man zijn slachtoffer lastig vallen en bedreigen. Zij deed aangifte op 30 augustus. De officier van justitie gaf toestemming om de man buiten heterdaad aan te houden. Hij werd in een woning aan de Spinbolmolen aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld.

VERKEERSCHAOS NA ONGEVAL
ALBLASSERDAM- Een geschaarde aanhangwagen in de tunnel onder de Noord heeft voor een verkeerschaos gezorgd. De tunnel richting Rotterdam is enige tijd geheel afgesloten geweest. Het ongeval vond plaats op dinsdagmiddag 30 augustus 2005 omstreeks 16.10 uur in de tunnelbuis van de Rijksweg A15 richting Rotterdam. Een 28 jarige man uit Capelle aan den IJssel reed met een bestelauto met daarachter een aanhangwagen de tunnel in. De aanhangwagen was geladen met een zogenaamde bobcat (een kleine shovel) en een trilplaat. Deze machines zijn vermoedelijk gaan schuiven waardoor de aanhangwagen begon te slingeren. De chauffeur waarschuwde de overige weggebruikers door luid te claxonneren. De aanhangwagen schaarde en kwam met de bus tegen de tunnelwand terecht. De tunnelwand raakte beschadigd en het wegdek raakte zwaar beschadigd. In de bestelauto zat als passagier een man (leeftijd en woonplaats niet bekend) die per ambulance met borstklachten naar het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam werd gebracht. Na onderzoek mocht hij weer naar huis. Door het ongeval is de tunnel geruime tijd geheel afgesloten geweest waardoor een file ontstond op de Rijksweg. Ook de wegen in Alblasserdam en Papendrecht stroomden helemaal vol. De politie heeft het verkeer op diversen plaatsen geregeld. Na schoonmaak van het wegdek werd 1 rijstrook vrijgegeven. In de loop van de avond is na reparatie van het wegdek en de tunnelwand de weg weer geheel vrijgegeven.

VERDACHTE POLEN
MEERKERK In de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 augustus zijn drie Polen (24, 26 en 28 jaar) aangehouden met een auto vol inbrekerswerktuigen. De 26-jarige was eerder die nacht al gecontroleerd op de Burggraaf omdat hij alleen in zijn auto zat. Hij kwam met een onduidelijke verklaring voor zijn aanwezigheid in de auto. Later die nacht werd de auto wederom gezien door surveillerende agenten die de auto aan de kant zetten. Nu bleken ook de 24-jarige en de 28-jarige ingestapt te zijn in het voertuig. Bovendien lag er gereedschap in de auto dat aangemerkt kan worden als inbrekerswerktuig dat er eerder die avond nog niet in had gelegen. Besloten werd om de drie aan te houden en te onderzoeken of ze betrokken zijn geweest bij strafbare feiten.