Politie Zuid-Holland-Zuid

31/8 Hoeksche Waard

31-08-2005 - Persberichten district III

FIETSERS BOTSEN
GOUDSWAARD- Dinsdagmiddag 30 augustus zijn twee fietsers frontaal tegen elkaar aangereden op de Havenkade. Eén van de fietsers, een 58-jarige man uit Mijnsheerenland, werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij een middenhandsbeentje had gebroken en diverse kneuzingen had opgelopen. De ander, een 5-jarig jongetje uit Goudswaard, hield slechts een bult op zijn hoofd en wat schaafwonden over aan zijn onfortuinlijke ontmoeting met de 58-jarige.

CONTROLE
OUD-BEIJERLAND Tijdens een controle door de GPF Oud-Beijerland zijn 17 bekeuringen uitgeschreven, 15 voor het niet dragen van de gordel en 2 voor het overtreden van de maximum snelheid. De GPF voerde de controle op dinsdagmiddag 30 augustus tussen 14.15 uur en 16.15 uur uit in de W. van Vlietstraat, die gelegen is in de wijk van de week, de Zuidwijk. Opvallend is het, relatief hoge, aantal automobilisten dat geen gordel droeg. Naast de wettelijke plicht om een gordel te dragen, is ook aangetoond dat bestuurders die een gordel dragen bij een ongeval 40% minder kans lopen op letsel. Met een airbag in de auto loopt dat percentage zelfs op tot 50%. Daarom controleert de politie streng op het gebruik van de gordel.

GETUIGEN ZAKKENROLLEN GEZOCHT
s GRAVENDEEL De politie is op zoek naar getuigen van zakkenrollerij op zaterdag 27 augustus j.l. door een groepje van 3 of 4 vrouwen van buitenlandse afkomst in een supermarkt aan de Kerkstraat. De vrouwen spraken een 74-jarige vrouw aan en rolden tegelijkertijd haar zakken. Met de gestolen pinpas hebben zij meteen geld opgenomen bij een pinautomaat en in het postkantoor. Vermoedelijk hebben deze vrouwen het slachtoffer aanvankelijk enige tijd gevolgd en bij de kassa geobserveerd om de pincode te kunnen afkijken. De politie is op zoek naar mensen die genoemde buitenlandse vrouwen gezien hebben in het centrum van 's-Gravendeel . Daarnaast is de politie geïnteresseerd in het merk van de auto of het kenteken van het voertuig waarmee de vrouwen zich verplaatsen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche Hoeksche Waard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).