Politie Groningen

Persberichten woensdag 31 augustus 2005

Provincie Groningen 31-08-2005 -

Groningen: veelpleger steelt fiets
Op de Broerstraat heeft de politie dinsdagavond een 39-jarige stadjer op heterdaad betrapt. Een agent zag dat de man bezig was het slot van een fiets open te breken. Toen hij er mee weg wilde rijden werd hij in zijn kraag gevat. De man is ingesloten. Hij zal worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Groningen: winkeldief in cel
Na de diefstal van vlees uit een supermarkt aan de Dierenriemstraat is dinsdagmiddag een 44-jarige man uit Groningen opgepakt. Personeel van de winkel zag dat de man een aantal pakketten verpakt vlees wegnam en er vandoor ging. Hij werd op straat door het personeel gevolgd. Hierbij bedreigde hij hen met de dood. Gealarmeerde agenten konden de verdachte in de Watermanstraat grijpen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: drugsdealers aangehouden
op de Heinsiusstraat heeft de politie dinsdagnacht een viertal verdachten aangehouden. De vier, drie mannen en een vrouw, werden aangetroffen in een geparkeerde auto, terwijl ze bezig waren drugs te dealen. De eigenaar van de auto, een 43-jarige stadjer en zijn vriendin van 36 jaar, kochten de dope van de twee andere verdachten(beiden 17 jaar). In de auto en in de kleding werden diverse bolletjes aangetroffen. De beide dealers werden ingesloten, terwijl de gebruikers na verhoor zijn weggestuurd.

Haren: kettingbotsing met gewonde
Op de Rijksweg A28 te Haren ontstond dinsdagochtend een botsing tussen zes verschillende voertuigen. Een van de autos moest plotseling remmen in verband met een file. Een 43-jarige vrouw uit Groningen zag te laat dat de voor haar rijdende autos nagenoeg stil kwamen te staan, waarna zij achterop de laatste auto botste. Ten gevolge hiervan kwamen in totaal zes autos met elkaar in aanraking. De Groningse moest met borst en rugletsel naar een ziekenhuis. Enkele andere bestuurders konden ter plekke worden behandeld.

Groningen: vernieling fietsen
Afgelopen nacht omstreeks 5 uur zagen agenten tijdens de surveillance dat op de Bedumerweg een viertal fietsen in brand stonden. Met behulp van de brandblusser konden de fietsen worden geblust. Het gevolg was echter wel dat de fietsen naar de schroot kunnen. De politie is op zoek naar de daders van deze vernieling.

Groningen: politie zoekt getuige
In de nacht van donderdag 25 augustus op vrijdag 26 augustus is op de Wibenaheerd een 45-jarie man uit Groningen ernstig mishandeld. De man liep omstreeks tien voor 3 s nachts bij de onderdoorgang van de Wibenaheerd naar de weilanden. Hier werd hij door enkele mannen belaagd en in elkaar geschopt. Het slachtoffer liep tengevolge van de mishandeling een gebroken neus, een gebroken jukbeen en een gebroken rib op. Het slachtoffer kan zich niet goed herinneren waardoor het incident is ontstaan. Wel werd hij volgens eigen zeggen door een passant aangesproken die getuige was van het gebeuren. De politie doet onderzoek naar het incident en is op zoek naar de getuige. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau aan de Parkallee, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Leek/Tolbert: spoor politie zoekt getuigen van vernielingen De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen van ruiten van een geluidswal aan de Auwemalaan in Leek en van vernielingen van ruiten van bushokjes aan de Lindensteinlaan in Leek en de Oldebertweg in Tolbert. Deze vernielingen zijn gepleegd in de nacht van zondag op maandag, voor 3 uur s nachts. In de meeste gevallen zijn de ruiten ingegooid met een steen. Het gaat vermoedelijk om dezelfde dader of daders. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en doet in dit geval een beroep op eventuele getuigen. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Leek, via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Sauwerd: vijf autos betrokken bij kettingbotsing
Dinsdagmiddag vond op de Provincialeweg in Sauwerd een kettingbotsing plaats waarbij vijf autos betrokken waren. Een 39-jarige automobilist uit Uithuizermeeden kon niet op tijd vaart minderen en botste op zijn voorliggers. Eén van de betrokken werd ter plaatste door ambulancepersoneel korte tijd behandeld voor nekklachten. Zijn klachten vielen mee en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Twee autos zijn weggesleept; de andere drie konden op eigen gelegenheid de plaats van de aanrijding verlaten.

Stadskanaal: autogordelcontrole
De politie heeft dinsdagmiddag aan de Contonentenlaan in Stadskanaal automobilisten gecontroleerd op het dragen van een autogordel. In totaal werden 150 automobilisten gecontroleerd; 10 van hen kregen een boete van 45 euro voor het niet dragen van de autogordel.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Nieuwe Pekela, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1480, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Siddeburen, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 920, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.
Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1740, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Nieuweschans, A7: aantal geregistreerde voertuigen: 309, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 166 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80/120 km/uur.