Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 31-08-2005

Aangifte van diefstal fiets postbode
HOOGEVEEN Een 55-jarige man uit Hoogeveen heeft dinsdagmiddag aangifte gedaan van diefstal van zijn fiets. De man is postbode en bracht aan de Roerdomplaan de post rond. Rond 13.30 uur zou zijn fiets zijn gestolen. De tassen met poststukken waren eveneens verdwenen. Na een zoektocht door vele omstanders en de politie zijn de fietstassen in de sloot bij het Meester Kramerviaduct teruggevonden. De fiets, een grijze Sparta met, is nog niet terug bij de eigenaar. (BPS 05-175014)

Politie betrapt inbrekers op heterdaad
RODEN Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen op heterdaad betrapt in een restaurant aan de Heerestraat. Getuigen hebben gemeld dat er twee verdachte mannen bij het restaurant waren gesignaleerd. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de deur was geforceerd. Binnen trof de politie een 37-jarige man uit Haulerwijk en een 30-jarige man uit Waskemeer. Zij gaven aan dat ze op zoek waren naar geld voor een taxi naar huis. Beiden zijn bekenden van de politie. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor en zitten nog vast. (BPS 05-175115)

Man slachtoffer van zakkenrollerij
EMMEN Een 72-jarige man heeft dinsdagmiddag aangifte gedaan van diefstal van zijn portemonnee. De man had s middags bij een bank geld gepind en was nog even over de markt nabij het Kerkpad gelopen. Bij een kraam ontdekte hij dat zijn portemonnee met inhoud was verdwenen. Kort daarvoor was een onbekende vrouw tegen hem aangelopen. Het is nog niet bekend of zij iets met de diefstal te maken had. (BPS 05-174993)

Proces-verbaal voor groepje jongeren
ASSEN De meldkamer is dinsdagavond gebeld met de melding dat er een groepje jongeren bouwmaterialen aan het verslepen was. Zij liepen in de Kochstraat en wilden de materialen gebruiken voor een vuurtje. De stenen en pallets moesten ze op verzoek van de politie weer terugbrengen. De jongens van 11, 15, 14 en 16 jaar oud uit Assen kregen allen een proces-verbaal voor het hebben van een open vuur. Hun ouders zijn ingelicht. (BPS 05-174794)

Jongen doet aangifte van mishandeling
WESTERBORK Een 11-jarige jongen (woonplaats nog onbekend) deed dinsdagmiddag aangifte van mishandeling. Hij zou in het zwembad zijn geslagen door een man. De politie heeft daarop een 54-jarige man uit Westerbork aangehouden. Tijdens het verhoor bekende hij de jongen een klap te hebben gegeven. Volgens de man was er een woordenwisseling ontstaan en had de jongen een grote mond. Hij heeft de jongen geslagen, maar betuigde later spijt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-174984)

Brand bij flat
HOOGEVEEN Een omwonende heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de hulpverleningsdiensten gebeld omdat er een brand woedde in een portiek van een flat aan de Reiger. Er bleek papier in brand te staan, maar omdat de vlammen tot aan de eerste verdieping kwamen, zijn de bewoners uit voorzorg wakker gemaakt. De brandweer had de brand snel onder controle. Niemand is gewond geraakt bij de brand. (BPS 05-175114)

Agenten houden man aan wegens openbaar dronkenschap BEILEN De politie heeft dinsdagmiddag een 42-jarige man uit Assen aangehouden aan de Terhorst wegens openbaar dronkenschap. De man was behoorlijk dronken. De man had nog een boete openstaan van 130,-, ook voor openbaar dronkenschap. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. (BPS 05-175031)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur Tel. 0592-361268 of 06-52528533.