Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Velp - meisje (5) gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 31-8-2005 11:38:34

Een vijfjarig meisje uit Velp is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat ze op de Gruttostraat in haar woonplaats was aangereden door een auto. Het meisje had vermoedelijk breuken opgelopen aan haar voet en is opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de politie was het ongeval omstreeks drie uur gebeurd. Op basis van verklaringen van enkele getuigen en betrokkenen zou het slachtoffertje plotseling tussen geparkeerde auto's door de rijbaan zijn overgestoken. De langzaam rijdende auto, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Velp, kon niet meer stoppen waarna het meisje werd aangereden. Het slachtoffertje zou door familieleden naar het ziekenhuis zijn gebracht. De politie stelt nog een onderzoek in naar de precieze toedracht van de aanrijding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - politie waarschuwt: oplichter actief

Publicatiedatum: 31-8-2005 11:37:56

De Arnhemse politie waarschuwt voor een oplichter die dinsdagmiddag is gesignaleerd in de wijk Elderveld. Een 89-jarige vrouw werd daar het slachtoffer van een tot nu toe nog onbekende man die zich uitgaf als een medewerker van het energiebedrijf. De man wist het vertrouwen te wekken van het slachtoffer en na het ophangen van een leugenachtig verhaal geld af te troggelen. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke man van ongeveer 30 jaar met een normaal postuur, donkerblond krullend haar en in het donker gekleed. De politie vraagt alert te zijn op dit soort praktijken: laat nooit vreemden in de woning binnen. Bij twijfel doet men er goed aan het bedrijf te bellen waarvoor men zegt werkzaam te zijn. In voorkomend geval belt u direct de politie via 0900-8844. Een goed signalement en eventueel kentekens van gebruikte voertuigen zijn van belang om snel en doeltreffend op te kunnen treden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 31-8-2005 11:37:12

Na twee meldingen van winkeldiefstallen in de stad heeft de Arnhemse politie dinsdag vijf verdachten aangehouden. Bij een warenhuis aan het Velperplein betrapte een beveiligingsmedewerker vier meisjes (één van twaalf, twee van dertien en één van veertien jaar) afkomstig uit Arnhem, Bergharen, Meppel en Zutphen. De vier zouden ondergoed hebben meegenomen zonder af te rekenen en werden aan de politie overgedragen. Nader onderzoek leerde dat de twaalfjarige niets verweten kon worden. De overige drie bekenden hun aandeel en zijn later aan hun ouders overgedragen. Mogelijk hangt hun een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. Een 43-jarige vrouw uit Arnhem werd later op de dag aangehouden nadat ze bij een zaak aan de Jansplaats goederen zou hebben meegenomen zonder te betalen. De Arnhemse werd betrapt door een beveiligingsmedewerker en aan de politie overgedragen. De buit, cosmetica, moest worden teruggegeven. De vrouw, een zogenoemde veelpleger, is in verzekering gesteld en zit nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden