Ingezonden persbericht

Mastodont gebruikers: Armenië - Nederland 0 - 3

Het Expert Systeem van Mastodont.nl voorspelt winst voor Oranje in het cruciale duel tegen Armenië

LEEK, 20050831 -- De gebruikers van de poultjes site Mastodont.nl geven het Nederlands Elftal duidelijke winstkansen in de wedstrijd tegen Armenië in het kwalificatie toernooi voor het WK Voetbal 2006. Op basis van een ingenieus algoritme is uit de voorspellingen van de deelnemers aan het poultje op dit moment bepaald dat 0-3 de meest waarschijnlijke uitslag is.


Expert systeem
Bij de bepaling van de meest waarschijnlijke uitslag worden de voorspellingen van deelnemers aan de poultjes samengenomen en op hun waarde beoordeeld. Bjorn van der Schaaf: "In de berekening gaan we er vanuit dat de leden die goed scoren in andere poultjes meer verstand van zaken hebben dan de andere deelnemers; dit zijn onze experts. Aan hun voorspellingen hechten we dus meer waarde. Verder waarderen we de voorspellingen van geregistreerde leden van Mastodont bijvoorbeeld ook hoger dan de voorspellingen van de niet-leden. En zo hebben we nog een aantal slimme rekenregels ingebouwd."

Bij eerdere belangrijke westrijden heeft het tool zijn waarde reeds bewezen. Zo werden bij de Formule1 GP van Hongarije de eerste 2 coureurs goed voorspeld en is de winnaar van menig belangrijke voetbalwedstrijd correct bepaald. "Al blijft het exacte aantal gescoorde doelpunten een lastig verhaal" aldus Van der Schaaf.

www.mastodont.nl
In de vriendenkring van de oprichters worden regelmatig poultjes opgezet. Om dit wat te ondersteunen is een website gemaakt waarmee de voorspellingen kunnen worden opgegeven maar ook online nieuwe poultjes kunnen worden gestart. In eerste instantie bedoelt voor de vriendenkring, nu voor iedereen beschikbaar.
Luciën Stuivenvolt: "Het sterke punt van Mastodont.nl is dat je er elk willekeurig poultje in onder kunt brengen. Of het nou gaat om Armenië-Nederland of wie het biljarttoernooi in het dorpshuis wint."

Inmiddels zijn in de afgelopen maanden meer dan 21.000 voorspellingen gedaan. Het meest populair zijn de voetbalpoultjes. Zo is bijvoorbeeld voor alle aankomende eredivisiewedstrijden al een poultje aanwezig.




Ingezonden persbericht